VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

PetriK

/ #1222 Viestin 1205 kirjoittaneelle

15.01.2012 12:32

Vuosikymmenten takaiset tiedot eivät enää tänä päivänä merkitse yhtään. Nyt on kysymys tämän päivän koiran kasvatuksesta ja juuri tänä päivänä varsinkin metsästyskoirat saavat paljon parempaa huolenpitoa. Hyvin näkyy talon pystykorvakin viihtyvän sisätiloissa ja on seurallinen siinä missä chihuahua, mutta samalla on myös metsästystilanteessa riistaviettinen, joka on onnistuneen jahtitapahtuman perusta. Toisin sanoen: myös metsästyskoira on seurallinen ja viihtyy ihmisten kanssa. Toki on myös sellaisia koiria ja rotuja, jotka viihtyvät paremmin ulkona, esim. useimmat hirvikoirarodut. Tämäkin yleensä siitä syystä, että niiden talviolosuhteisiin sopiva turkki on auttamatta liian kuuma sisätiloissa ja siksi nämä rodut ovat enemmän ulkokoiria.

Huonoista yksilöistä: Niitäkin toki löytyy ja mahdottomat tapaukset yleensä poistetaan muonavahvuudesta, mutta menee niitäkin seurakoiriksi ja hirvikoirat ovat oivia talonvahtejakin. Innottomalla ja työhaluttomalla koiralla kun metsästys ei onnistu, joten ainakin osalle löytyy muuta käyttöä.

Sinun kannattaa myös huomioida muutama asia sorkkaeläimistä, kun tietämättömyytesi vaikuttaa asiassa kohtalaisen suurelta. Laki kieltää yksiselitteisesti säkäkorkeudeltaan yli 28cm koiran käytön ajojahdissa, joten kukaan suuremman ajokoiran omistava henkilö ei tätä omalta koiraltaan hyväksy. Koirankoulutuksen perusidea on, että rangaistaan vääristä teoista ja palkitaan hyvistä ja tällä tavalla pyritään kitkemään pahat tavat ja ohjaamaan koira oikealle riistalle.

Viittauksesi rakkauteen tai sen puutteeseen on jotenkin omituinen. Millä tavalla se liittyy yhtään mihinkään? Ihmisiä kuolee milloin mistäkin syystä ja osa syistä on jopa järjettömiäkin(esim. norjan tapaus). Yhtä lailla metsän eläimiäkin kuolee, joku haukan kynsissä, toinen ketun hampaissa. Metsän eläimiä kuolee myös auton alle, myrkkyjen vaikutuksesta, heikkoihin jäihin, tauteihin ja kaikkein vähiten metsästyksen vaikutuksesta. Se määrä mitä metsästyksen kautta otetaan ihmisten ruokapöytään, on murto-osa siitä mitä metsä tuottaa ja tuotostakin suurin osa jää metsän hyväksi. Asialla ei ole mitään merkitystä, jos metsästäjä tuo jänispaistin ruokapöytäänsä, koska se ei muuta luonnon tasapainoa suuntaan eikä toiseen. Siinä ei siis ole mitään väärää, vaikka jotkut yrittävätkin tätä demonisoida ilman perusteita. Metästysvietti löytyy lähes jokaiselta lajilta, joka hyödyntää lihaa ravinnossaan joten se on täysin luonnollinen asia ja ennen muinoin on jopa ollut ihmislajille jopa pelastus.