Joensuun Perhos-Botania säilytettävä!


Vieras

/ #156

27.01.2012 11:06

Joensuun kasvitieteellisen puutarhan säilyttäminen ja kehittäminen on arvokkaan sivistysperinnön vaalimista. Ajatellaanpa vaikka Helsingin yliopiston kasvitieteellistä puutarhaa. Kun se aikoinaan perustettiin, niin olisihan ollut täysin älytöntä mennä sulkemaan se muutaman vuosikymmenen päästä. Puutarha on olennainen yliopiston elementti ja se kanta pätee yhtä hyvin Helsingissä ja Joensuussa.

Haluan huomauttaa, että nimen omaan kasvitieteellisen puutarhan säilyttäminen on tässä yhteydessä keskeinen näkökulma. Perhoset ja papukaijat ovat vähemmän tärkeää ja niistä voidaan luopuakin, jos jossain kohdassa halutaan säästöjä tehdä. Itse puutarhan lakkauttaminen ja hävittäminen olisi kulttuurivandalismia.

Monenmoisten julkilausumattomien intrigien mahdolliseen olemassaoloon tässä raadollisessa maailmassa tietoisena epäilijänä rohkenen kysyä:
- Jos Joensuun kasvitieteellinen puutarha hävitettäisiin, niin putkahtaisiko sen jälkeen muutaman vuoden päästä uuden kasvitieteellisen puutarhan perustamisen tarpeellisuus esityslistoille johonkin toiseen itäsuomalaiseen yliopistokaupunkiin, jossa yhteydessä rahoituskin järjestyisi käden käänteessä?