Kankaanpään Käpymontun puolesta

Vieras
Vieras

/ #15 Re: noni

28.10.2010 17:55

#12: Kankaanpääläinen - noni

"Hörhiäisiin liittyvät konsertit? Hörhihäisiin liittyvät konsertit on omasta mielestäni pidetty monta vuotta jo kamarilla + pesisstadionilla + kirkoaa + musiikiopistolla.. ym."

"Monttu hörhiäisinä ollut todella kuolleessa asemassa jo vuosia"

..ja näinhän ei välttämättä tarvitsisi olla!

Musta jotenkin tuntuu, että alueen käytön kehittäminen on jätetty juurikin siitä syystä makaamaan, että voidaan sitten parin vuoden päästä todeta, että "alueella ei tapahdu mitään, eikä kukaan käytä sitä mihinkään" ja näin yritetään perustella rakentamista alueelle.

Ja mitä tulee tuohon montun kokoon ja ajatukseen, että "kyllä siihen viä mahtuu lasketteleen".. niin noinkohan vaan.. Onhan se iso joo, mutta ei nyt niin iso.. Tälläisellään se on mahdottoman hyvä ja turvallinen (toisin kuin leijonapuisto!) paikka lasten kanssa olemiseen..

Kehittämällä montun aluetta järkevästi, esim. "siirtämällä" leijonapuiston toimintoja monttuun, saataisiin aikaan jotain todella hienoa ja ainutlaatuista. Harvemmassa kaupungissa kun on keskellä kylää iso monttu, jossa voi vapaasti käydä lasten kanssa (ja ilmankin lapsia) leikkimässä ja laskettelemassa.. Erilaisia tapahtumia voitaisiin järjestää montussa, enkä itseasiassa näe mitään järkevää syytä, miksi niitä ei oltaisi tähänkin asti siellä voitu järjestetää..

Ja mitä tulee ylipäätään keskustan alueen rakentamiseen, niin "tiiviin yhdyskuntarakenteen tavoittelun" ei tarvitse tarkoittaa sitä, että joka ikinen kolo täytetään talolla. Tärkeää olisi myös saada niihin taloihin asukkaita. Erityisen tärkeää olisi houkutella Kankaanpäähän lapsiperheitä ja oletettavasti useimmat lapsiperheet arvostavat turvallista ja "luonnollisia virikkeitä" tarjoavaa ympäristöä, jota on toki saavutettavissa keskustan ulkopuolella.. mutta miksi tälläistä tilaa ei voitaisi luoda myös keskustaan?