Kankaanpään Käpymontun puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kankaanpään Käpymontun puolesta.

Anssi Joutsenlahti
Vieras

#1 Kansanäänestys

23.10.2010 23:03

PerusSuomalaisten viisihenkinen valtuustoryhmä on tehnyt aloitteen kansanäänestyksestä, jonka perusteella ratkaistaa käpymontun kohtalo. Omana kouluaikanani montussa oli jääkiekkokaukalo ja jopa lämmitettävä pukukoppikin.
Kankoonpee
Vieras

#2 Re: Kansanäänestys

24.10.2010 15:03

#1: Anssi Joutsenlahti - Kansanäänestys 

 Kansanäänestys olisi oikeata demokratiaa. Monttu on niin keskeinen osa Kankaanpäätä, ettei sen kohtaloa saisi päättää kysymättä kansalaisten mielipidettä.

asukas
Vieras

#3 Monttu/Kankaanpää

25.10.2010 11:54

Kankaanpäässä olisi pitänyt järjestää jo monta kansanäänestystä. Eikö kaupunkilaisten pitäisi oikeasti pystyä vaikuttamaan siihen, mitä heidän kaupungissaan tehdään ja miten? He ja heidän jälkeläisensä kuitenkin tulevat siellä asumaan ja elämään ympäristössä, jota on tehty/tullaan tekemään.
Vieras
Vieras

#4 Re: Monttu/Kankaanpää

25.10.2010 15:54

#3: asukas - Monttu/Kankaanpää 

 Jos mahdollisimman moni tekisi kaavasta virallisen valituksen, eiköhän se olisi pakko huomata.

Mirja Pentikäinen
Vieras

#5 Tilaisuus vaikuttaa on NYT!

25.10.2010 18:47

Kyse on osayleiskaavaluonnoksesta, joka on yleisön nähtävillä 5.11.2010 saakka. Samaan päivämäärään asti voi jättää kaupungin kirjaamoon huomautuksia kyseisestä luonnoksesta. Netin adressit eivät ole niitä, joten vaikuttakaa asiaan oikealla tavalla nyt, kun se on mahdollista.
Mirja Pentikäinen
Vieras

#6 Re: Kansanäänestys

25.10.2010 19:03

#1: Anssi Joutsenlahti - Kansanäänestys

Kansanäänestystä tarvitaan vasta sitten, kun ensin on käytetty oikeat vaikuttamistavat loppuun. Luonnoksesta voi esittää huomautuksia 5.11.2010 saakka kaupungin kirjaamoon.

Monttu pitää säilyttää
Vieras

#7 Re: Re: Kansanäänestys

25.10.2010 20:48

#6: Mirja Pentikäinen - Re: Kansanäänestys 

 Eli sinne sitten siis. Mahdollisimman moni liikkeelle. Eikä tästä nettiadressistakaan varmaan haittaa ole.


Vieras

#8 Porukka huomauttelemaan!

25.10.2010 22:20

Huomautukseen varmaan riittää kun on otsikkona huomautus ja sitten sanoo mielipiteensä niitten kerrostalohankkeesta. Allekirjoitus ja päivämäärä alle. Ei se varmaan sen vaikeempaa ole.
Kankaanpääläinen
Vieras

#9 Nille, jotka eivät asioita oikeen tahdo vielä ymmärtää

28.10.2010 01:50

Ensinnäkin itse olen sitä mieltä, että kannattaa pikkasen selvittää asioita ennenkuin alkaa tekemään mitään julkisia adresseja. No tämä näköjään on Kankaanpään yhteislyseon oppilaskunnan tekemä adressi, joten en yhtään ihmettele, kun ei mistään mitään tiedetä ja ei viitsitä edes ottaa selvää faktoista ennenkuin aletaan huuteleen.

Te nyt siis pelkäätte, että kankaanpään vanha monttu poistetaan teiltä kokonaan ja tilalle tulee betoniviidakko hienoine kerrostaloineen ja liiketiloineen. Samalla pelkäätte, että virkistysalueet viedään teiltä ja nyt te sitten ette pääse mihinkään ulkoilemaan. jumalauta teijän kanssa.

Jos lukion oppilaskunta Satu Korvalan johdolla viitsisi lukaista Osayleiskaavamuutoksen selosteen, joka löytyy kankaanpään kaupungin nettisivuilta ja samalla vilkaista osayleiskaavan liitteet.
sieltä löytyy seuraavaa:

tällä hetkellä on kaavoitettu vajaan 20 000 neliömetrin montusta 5800 neliötä 4 kerroksiselle "katsomo" rakennukselle, jossa asumis/liiketilaa vajaa 5000 neliötä.
keskuskadun puolelle maan tasalle on kaavailtu liiketilaa.

montusta 3/4 on kaavoitettu virkistysalueeksi (VL)
Menkää ja katsokaa kaavaselosteen liiteluettelosta LIITE6 (6.6)
Siellä on hienosti näyetty kuinka monttuun on kaavailtu hulevesilampi, avointa rinnepuistoo, istutuksia ja LAPSILLE LEIKKIKENTTÄÄ. Te vaaditte tuossa adressissa, että monttu pitää säästää ja rakentaa virkistysalueeksi ja sinne pitäisi saada lapsille leikkikenttää. No jumalauta sinne on kaavoitettu kyseiset alueet ja ensinnäkin Kankaanpäässä on uskomattoman hyvät virkistysalueet ympäri kylää. Hämeen- ja pohjankankaan maastot, uimahallin pururadat, yleisurheilukenttä...ym kaikkee löytyy. Vai meinasitteko te, että ainoo paikka mikä teijät saa ulkoileen on, että te meette tonne tyhjään monttuu käveleen ympyrää. Jumalauta

Monttu tulee (ehkä) tulevaisuudessa näyttämään paljon kauniimmalta ja julkisivullisesti fiksummalta, kuin tuo nykyinen "monttu". Muksut pystyy edelleenkin jatkossa lasketteleen siellä.

Ja sitten niistä mahdollisista liiketiloista. Jos kaupunkiin yleensäkkin rakennetaan liiketilaa ja sinne tulee firmoja/yrityksiä ym... ulkopaikkakunnilta (miksei kotipaikkakunnaltakin), niin se on kaikki plussaa. vai luuletteko, että toi uus citymarket rakennetaan tohon sillain, että "rakennetaan nyt ja katotaan sitte, että kannattaako se".

Mitä hyötyä: Työpaikkoja, veroja kankaanpäälle..ym

ei muutenkin jo velkanen kaupunki millään virkistysalueilla elä.

Kiitos ja anteeks, mutta en oo todellakaan allekirjottamas tollasta paskaa.
kankoonpäästä
Vieras

#10

28.10.2010 03:37

Eihän tossa adressis mitää mainita että siihen ollaan jo rakentamas sitä. Ymmärsin ainaki ite että tää on ylipäänsä sitä kaavaehdotusta vastaan. Ja mielipiteitä ny on monia, mutta aiemmalta kysäsen:
Miten ajattelit että siinä montus järjestellään mitään esim. hörhiäisiin liittyvää konserttia? asukkaat varmasti valittaa eikä voida järjestää mitään. kuka haluaa liikkeensä tai asuntonsa hautuumaan viereen? lapsille, varsinkin päiväkoti- ja peruskouluikäisille oiva paikka pitää liikuntatunteja, eikä koko päivää tarvitse hukata menemällä sinne kankaille. ne on sitte liikuntapäivän ja vapaa-ajan juttuja ne. Vissii lukiolaisetki käyttää sitä? + nää kiekkokolffaajat. on sitä tilaa muuallakin asunnoille ja liiketiloille (keskustasta tyhjenee useempiki huoneisto kun pankit siirty leppäsen taloon ja varmaan citymarkettiin siirtyy jokunen).. ei kannata pilata kiinteistöjä pitämällä niitä tyhjillään ja rakentamalla uusia..
Satu Korvala
Vieras

#11

28.10.2010 09:14

Adressi on kaavaehdotusta vastaan. Kankaita ja lenkkipolkuja riittää kyllä, se on totta. Tuskin kukaan monttua siksi puolustaakaan, että pääsisi sen rinteille lenkkeilemään. Kankaanpään keskustassa ei ole muuta viheraluetta, ja jos monttuun rakennetaan, sen käyttöarvo laskee selvästi. Ei leikkikenttä ainoa käyttötarkoitus ole: monttu on niin iso, että siihen voisi keksiä vaikka mitä kulttuuriin ja esim. liikuntaan liittyvää toimintaa. Tontteja riittää kyllä, kunhan rakennettaisiin ensin kaikki pajupuskien vallassa olevat jättömaat ja purettaisiin jo kaatumispisteessä olevat rakennukset. Siten saisimme niitä työpaikkoja ja veroja Kankaanpäälle mutta monttuun ei ole mikään pakko rakentaa. Jotkut eivät näemmä ymmärrä, mikä arvo on virkistysalueella kaupungin keskustassa: "betoniviidakko" ei houkuttele veronmaksajia Kankaanpäähän. Kukin saa tietysti olla mitä mieltä tahtoo mutta ei se aina ole oikeassa, joka kovimmin huutaa ja eniten kiroilee. (Yli 300 allekirjoittajaa ainakin on eri mieltä.)
Kankaanpääläinen
Vieras

#12 noni

28.10.2010 13:36

Tätä hainkin.
Nyt olette kerrankin jotain mieltä ja julkaisette sen täällä. Nämä ovat hyviä faktoja. Olisitte kirjottanu tuon siihen adressiin.
Silloin, kun kummallakin väittelijäosapuolella on esittää hyviä faktoja ja selkeitä mielipiteitä niin jäljelle jää vaan näkemyserot, jonka johdosta väittely ei tohdi saada loppua ikinä.

Tästä on hyvä jatkaa. kerrankin kommentointi on asiallista. Tästä mä tykkään.
Nuo 2 viimeisintä kommenttia on selkeesti teijän näkymyksiä asiasta ja olisi hyvä jos kirjoittaisitte ne vaikka tohon adressiin, niin voisitte saada enemmän allekirjoittajia siihen. Asianne tulisi paljon paremmin julki heti ensilukemalla.

Kaavoitus on luonnosvaiheessa ja vaikka kaava hyväksyttäisiinkin niin uskon, että monttu joka tapauksessa jätetään rauhaan.

pakko vielä vastata vieras kankoonpäästä kysymyksiin:
1. Hörhiäisiin liittyvät konsertit? Hörhiäisiin liittyvät konsertit on omasta mielestäni pidetty monta vuotta jo kamarilla + pesisstadionilla + kirkossa + musiikkiopistolla..ym. Montulla on ainoastaan ollut jumppaesitys, ulkojumalanpalvelus ja sitte tais viimme kerralla olla sotilasparaati. Monttu hörhiäisinä ollut todella kuolleessa asemassa jo vuosia. Ihmiset ovat vaan menneet kattelemaan kyntilöitä sinne. nämä jumpat sun muut vois vaikka järjestää siellä samassa paikassa missä todella tapahtuu ja kynttilämeren (mikä on todella hieno) voisi järjestää vaikka rivieralla ja onhan rivierallakin ollu kaikenmoista taidetoimintaa kyseisenä tapahtumana. Hörhiäisten tapahtuma ei mitenkään eroaisi entisestä / muuttuisi mitenkään jos montun muutama jumppaesitys ja kynttilät siirrettäisiin muualle
2. Kuka haluaa liikkeensä ja asuntonsa hautuumaan viereen? Oma näkemykseni tästä asiasta on se, että tälläkin hetkellä hautuumaan ympäristössä ja ihan vieressäkin asustaa monta onnellista perhettä, eikä tunnu haittaavaan.
3. Pienten oppilaitten liikuntatunnit,laskettelu,lukiolaisten montun käyttö? Pienten lasten liikuntatunnit on kyllä totta, että ne tuppaa siellä olemaan laskettelmassa talvisin, mutta vaapaa-aikana laskettelijat ovat todella vähentyneet, joskin pullakaupan lopettamisen johdosta. Ei todellakaan enään samaan malliin laskettelijoita niinkuin meikäläisen nuoruudessa. Ja mitä lukiolaisiin tulee niin kyseiset oppilaat eivät käytä monttua mihinkään muuhun tarkoitukseen, kuin abipulpetin polttamiseen kerran vuodessa ja päivittäiseen tupakointiin montun reunalla. Jos nyt liikunnantunneilla sattuu olemaan jotain muuta, kuin lentopalloo niin 98 %:n todennäköisyydellä liikuntatuntia ei järjestetä montulla. Frisbeeradasta siellä on 2 väylää, jotka voitaisiin siirtää vaikka myllymäen puistoon. siellä on vihreetä virkistystä paljon ja tilaa.

Mutta by the way itse olen tätä mieltä ja olen vahvasti uudisrakentamisen kannalla.
Hyvää alkanutta syksyä ja tulevaa talvea kaikille.

Pasi Rajahalme
Vieras

#13 Monttu säästettävä !

28.10.2010 13:40

Monttuun ei minkäänlaista muutosta .
ajattelija
Vieras

#14 Monttu monttuna

28.10.2010 15:43

Tännehän on tullut tekstiä sitten viime käyntini. Ja ajattelin itsekin kertoa oman mielipiteeni Montun puolesta. Minun (kankaanpääläisen)mielestä Monttu on yksi iso osa Kankaanpään identiteettiä. Kaupunki luonnollisesti kehittyy ja kasvaa, eikä sitä varmasti kukaan vastusta. Kun joku puhuu/kirjoittaa jonkin olemassa olevan säilyttämisen puolesta, tulee joku heti kertomaan, että miten tyhmää on vastustaa kehitystä, rakentamista, uusia asukkaita, verotuloja.. Kankaanpäähän on paikkakunnan kokoon nähden rakennettu aivan valtava määrä uusia liikekiinteistöjä viimeisen 20 vuoden aikana, sitä ei kai kukaan voi kiistää? Ja jos liikekiinteistöjen määrällä jotain haetaan, eiköhän niiden pitäisi vetää melkoisen määrän vierailijoita kaupunkiin. Mutta ei kai kukaan liikekiinteistöjen perässä muuta paikkakunnalle? Tarvitaan työpaikkoja, joita parhaiten tuo esim. teollisuus. Tottakai liikkeet ja sitä kautta palveluammatit tuovat myös työpaikkoja, mutta nämä paikat täyttyvät varmasti lähinnä oman paikkakunan työttömistä. Verorahoja toki saadaan enemmän.
En ole siis rakentamista vastaan ylipäätään, mutta eikö pitäisi kuitenkin tehdä se ympäristön ehdoilla? K-market laajentui Citymarketiksi (hyvä asia) ja tämän vuoksi lähistöltä poistettiin useampi rakennus, mm kaunis Rajalan talo. Leijona puisto on aina ollut mielestäni ankeassa paikassa (ja vaarallisessa) isojen teiden risteyksessä. Nyt kun ympäriltä vietiin puut ja rakennukset, puisto-sana antaa mielestäni kokonaan väärän kuvan ja tälle lasten leikkipaikalle tulisi etsiä lähistöltä rauhallisempi/parempi paikka.
Kun Citymarket nyt on hallitsevana hautausmaata vastapäätä, mielestäni olisi törkeääkin alkaa rakentamaan vielä montun kohdalle jotain liikekiinteistöä. Eiköhän olisi hyvä pitää tämä, kaunis maisemallinen alue nykyisellään lukion ja hautausmaan välillä? Kankaanpäässä on tonttitilaa yllin kyllin. Ei tarvitse tuhota kaikkea rakentaakseen uutta. Mitä vanhaa Kankaanpäässä oikeasti on säilytetty/suojeltu?
Kaikki minun vieraani ovat Montun nähdessään kysyneet siitä, että mikä se on. Ja ovat myös ihastelleet sitä. Sopii minun mielestäni oikein hyvin hautausmaan viereen ja käyttöideoita on vaikka kuinka paljon, kunhan ei pilata rakentamalla.
Vieras
Vieras

#15 Re: noni

28.10.2010 17:55

#12: Kankaanpääläinen - noni

"Hörhiäisiin liittyvät konsertit? Hörhihäisiin liittyvät konsertit on omasta mielestäni pidetty monta vuotta jo kamarilla + pesisstadionilla + kirkoaa + musiikiopistolla.. ym."

"Monttu hörhiäisinä ollut todella kuolleessa asemassa jo vuosia"

..ja näinhän ei välttämättä tarvitsisi olla!

Musta jotenkin tuntuu, että alueen käytön kehittäminen on jätetty juurikin siitä syystä makaamaan, että voidaan sitten parin vuoden päästä todeta, että "alueella ei tapahdu mitään, eikä kukaan käytä sitä mihinkään" ja näin yritetään perustella rakentamista alueelle.

Ja mitä tulee tuohon montun kokoon ja ajatukseen, että "kyllä siihen viä mahtuu lasketteleen".. niin noinkohan vaan.. Onhan se iso joo, mutta ei nyt niin iso.. Tälläisellään se on mahdottoman hyvä ja turvallinen (toisin kuin leijonapuisto!) paikka lasten kanssa olemiseen..

Kehittämällä montun aluetta järkevästi, esim. "siirtämällä" leijonapuiston toimintoja monttuun, saataisiin aikaan jotain todella hienoa ja ainutlaatuista. Harvemmassa kaupungissa kun on keskellä kylää iso monttu, jossa voi vapaasti käydä lasten kanssa (ja ilmankin lapsia) leikkimässä ja laskettelemassa.. Erilaisia tapahtumia voitaisiin järjestää montussa, enkä itseasiassa näe mitään järkevää syytä, miksi niitä ei oltaisi tähänkin asti siellä voitu järjestetää..

Ja mitä tulee ylipäätään keskustan alueen rakentamiseen, niin "tiiviin yhdyskuntarakenteen tavoittelun" ei tarvitse tarkoittaa sitä, että joka ikinen kolo täytetään talolla. Tärkeää olisi myös saada niihin taloihin asukkaita. Erityisen tärkeää olisi houkutella Kankaanpäähän lapsiperheitä ja oletettavasti useimmat lapsiperheet arvostavat turvallista ja "luonnollisia virikkeitä" tarjoavaa ympäristöä, jota on toki saavutettavissa keskustan ulkopuolella.. mutta miksi tälläistä tilaa ei voitaisi luoda myös keskustaan?

äiti
Vieras

#16 oi ihmiset!

29.10.2010 11:57

minä itse esimerkiksi olen täysin sitä mieltä,että kyllä monttu saa jäädä montuksi ja sillä sipuli!ku ihan oikeesti miettii asiaa,niin täällä on ihan riittävästi rakennuksia,joista puuttuu hetkellä toimintaa,joten miks sinne ei voisi sitten siirtää näitä montulle suunniteltuja liikkeitä/asuntoja...
minä itse olen nyt kohta vuoden asunut kankaanpäässä ja olen ainakin tosi monta kertaa nähnyt lapsiperheitä talvella montulla pulkkamäes...kesällä olen nähnyt niin lapsia kuin aikuisiakin frisbeegolfradalla pelaamassa,joten ei se ole turhan takia se omnttu siinä.totta kai olen sitä mieltä,että se hörhiäisten aikainen montussa ryypiskely nuorilta ei ole mitenkään hienoa,mutta sekin on viimeisen parin kolmen vuoden aikana vähentynyt.mulla on itsellänikin alle 1 v pieni tytär ja kyl mä ainakin tykkäisin vuoden taikka parin päästä mennä talvella hänen kans pulkkamäkeen...kesäks sinne voisikin sitten hieman laittaa jotakin,vaikkapa kukkasia sitten johonki kohtaan ja vaikka penkit...koska ne penkit,mitkä on lukion vieressä,on aina varattu ja siellä on kaljapulloja hajotettu yms,nii en mminä ainakaan sinne menis istumaan...ja tosiaan se leijona-puisto...missäs se puisto on?pari vaivaista puuta ja vähän hiekkaa....se on kamala paikka..jos minä olisin lapsi ja joutuisin sellaises paikas leikkimään,nii mä varmasti en suostuis siihen!olisi hienoa,että se olisi valoisampi ja tosiaan rauhallisempi paikka!autoja menee ja kaikenlaisia humalaisia papparaisia menee ohi ja huutelee omiansa...ei siellä olosta voi yksinkertaisesti nauttia!!toinen paikka on myllymäessä jokirannassa oleva leikkialue..liian lähellä jokea minun mielestäni!monesti kattonut lapsia jotka siellä leikkii ja jatkuvasti saa pelätä et ny käy joku vahinko..mutta mitä tälläiset yksittäiset ihmiset asialle voivatkaan tehdä?ei mitään...mutta minä vaikka sitten muutan monttuun asumaan telttani kanssa,jos ne siihen meinaa jotakin ruveta rakentamaan!
ennustaja
Vieras

#17 ennustus

30.10.2010 21:38

Eiköhän pian hommata konsultti, joka selvittää montun käyttömahdollisuuksia ja ottaa muutaman kymppitonnin palkkion. Sitten tulee arkkitehdeille suunnittelukilpailu ja kallein ehdotus voittaa. Tämän jälkeen yllättävä perheyhtiö valitaan rakennuttajaksi ja aletaan miettimään seuraavaa kaavamuutosta Leijonapuiston tontille. Näin se varmaan menee.
Vieras
Vieras

#18 Re: ennustus

01.11.2010 13:21

#17: ennustaja - ennustus

"Ennustajan" ennustus kuulostaa valitettavasti erittäin todennäköiseltä, näin Kankaanpäässä on jo pitkään asiat hoidettu. Hiljaisuudessa laaditaan kaavat ja kun asiasta pihahtaa vähän tietoa ja ihmiset heräävät, on myöhäistä. Kaupunginarkkitehtti jaksaa joka kerta mainita paikallislehdessä, miten kaupunkilaisten kanssa keskustellen asioita vuorovaikutuksessa tehdään ja että kaavasta voi aina tehdä huomautuksen. Huomautuksilla ei ole mitään merkitystä, ne todellakin ovat vain huomatuksia. Ja sitten edetään, kuten edellä on kerrottu ja koko perhe on taas tyytyväinen. Tästä varmaan keskustellaan vuosikymmenien kuluttua kuten kekkos-ajasta tänä päivänä.

Sari Parkko
Vieras

#19

06.11.2010 21:23

Tottakai monttu pitää säilyttää entisellään. Se kuuluu Kankaanpäähän juuri tuollaisenaan.
On asioita joita ei pitäisi muuttaa, mielestäni tämä on yksi sellainen.