Vastustamme Kauhavan lentosotakoulun lakkauttamista


Vieras

/ #91

11.02.2012 13:53

Päätöksiä kapealla perspektiivillä

Mervento tulee Vaasaan ja tuo tullessaan toistasataa työpaikkaa, sekä runsaasti töitä myös monelle alihankkijalle, jotka varmasti myös saavat työllistää lisää väkeä. Nämä on hienoja uutisia, Vaasalla menee hyvin, on hyvä olla Vaasalainen.
Vaikka täällä meneekin mainiosti, niin kyllä 8.2.-12 tv-uutiset nosti kylmiäväreitä tuhansien suomalaisten tilannetta ajatellessa. Tähänkö nyt ollaan tultu kun eu:hun ja em:uun on törsätty rahaa miljardi kaupalla.
Varuskuntia lakkautetaan 6 ja uutisten mukaan henkilöstövähennykset ovat 2200 työpaikkaa. Joista 1000 kuitataan eläkejärjestelyin ja 1200 jää työttömiksi. Kaikki nämä varuskunnat ovat pienissä kunnissa jotka ovat aika pitkälti pärjänneet sillä että nämä yksiköt ovat sijainneet kunnassa. Julkisuuteen on ilmoitettu vain 1200:n työpaikan menetys joka on tosiasiassa vai 3 – 5 osa työpaikoista jotka todellisuudessa menetetään variskuntien lakkauttamisella. Nimittäin ne alihankkijat! Varuskuntien alihankkijoita ovat paikalliset yritykset joiden palveluja varuskuntien henkilökunta ja perheenjäsenet sekä varusmiehet käyttävät. Varuskuntien lakkauttamisen mukana kaatuu monia yrityksiä kuten ravintoloita, parturi-kampaamoja, grilli-kioskeja, huoltoasemia ja jopa päivittäistavarakauppoja.
Suuri osa työttömäksi jäävistä lähtevät pieneltä paikkakunnalta leivän perään, mutta he eivät lähde yksin vaan perheineen. Silloin tulee varmasti tarvetta vähentää myös kunnallisia työpaikkoja mm. päiväkodeista ja kouluista kun kymmeniä perheitä muuttaa pois.
Tämä on taas askel kohti sotilasliittoa. Itsenäisyys meni euroopan-unioniin, meneekö puolueettomuutemme natoo?
Vaikka lakkautettavien varuskuntien määrä ylläti, niin yksi asia ei yllättänyt, nimittäin se että viikate ei niittänyt Dragsviikin varuskuntaa. Vaikka suunnitelmissa oli yksikön siirtäminen Upinniemeen. Puollustusministerillä oli päätöksissä pahasti oma lehmä laskuojassa.
Päivän uutisannin kruunasi tieto Nokian päätöksestä vähentää Salon tehtaaltaan toistatuhatta työpaikkaa. Ihan vain siksi että ahneet osakesijoittajat saisivat joka vuotiset miljoonansa.

Kaupunginvaltuutettu
Harri Leppälä Ps
Vaasa