Vastustamme Ylästön teollisuusaluetta & lumenkaatopaikkaa

Terho

/ #7 Re: Vastaväitteitä

16.02.2012 18:31

#6: ahnzky - Vastaväitteitä

Ympäristöasioissa kuka tahansa voi olla asiantuntija, eikä se ole pelkästään rakennus- tai kunnallistekninen asiantuntijakysymys. Jokainen näkee oman ympäristönsä juuri omalla tavallaan. Ympäristö ei ole pelkästään maisema, jota katsellaan ikkunasta, vaan ympäristössä myös liikutaan ja virkistäydytään.

Tulkintien pohjoispuoli on kyllä yhtenäistä teollisuusaluetta, ja sopii hyvin sellaiseksi Kehä-III:n tarjoamien hyvien liikenneyhteyksien ansiosta. Nyt onkin kysymys siitä, mihin teollisuusalue loppuu ja mistä metsä alkaa, ja mihin vedetään raja. Nyt rajaa ollaan nimenomaan vetämässä liian kauas Tulkintiestä.

Kannatan itse tiivistä yhdyskyntarakentamista sekä asuin- että yrityskäyttöön, mutta sen vastapainoksi pitää jättää rakentamattomia alueita rakennettujen väliin. Ylästön ja Pakkalan alueet ovat erittäin tiiviisti rakennettuja, ja myös vilkas läpikulkuliikenne haittaa varsinkin lasten liikkumista. Ko. metsä on kaavassa tällä hetkellä virkistysaluetta ja sellaisena tarpeellinen paikallisille asukkaille. Metsä suojaa myös lentokentältä kantautuvalta sekä yli lentävien lentokoneiden melulta. Juuri lentomelun vuoksi Keski-Vantaa pysyikin pitkään harvaan rakennettuna - "joutomaatahan" ei ole olemassakaan.

Ympäristövaikutusten mitätöimisessä käytetään aina samaa perustetta, eli juuri tällä tai tuolla yksittäisellä asialla ei ole kokonaisuuteen suurta vaikutusta. Ei tietysti olekaan, mutta kokonaisuudella on, ja kokonaisuus muodostuu pienistä osista. Vantaan kokoisen kaupungin maankäyttöpolitiikalla on jo iso kokonaisvaikutus, ja käytännössä se muodostuu juuri tämän tyyppisistä yksittäisistä päätöksistä.