Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta

Recordi

/ #1348 Re:

21.02.2012 20:29

#1302: -

Sinulle #1302: En tiedä, mistä olet tuon sydäninfarktitietosi hankkinut ja miten se liittyy baarien aukioloaikaan. Ajattele, että raittiitkin ihmiset saavat aivoinfarkteja aamuisin keittäessään kahvia.

Se, että Räsänen on lääkäri, ei varmaan tee hänen kommentistaan lääketieteellisesti perusteltua. Tuskinpa lääkärikunta yhtyy hänen näkemyksiinsä homogeenisesti. Totuushan tuntuu olevan, että hänen mielestään kaikki pahuus kietoutuu juuri alkoholiin. Tämä on se pointti, ei niinkään poliisien työtehtävien väheneminen baarien sulkiessa pari tuntia aikaisemmin, koska nehän eivät tuollaisella rajoituksella vähene. Kuten jotkut ovat jo todenneet, jos anniskelupaikat saisivat pitää auki siten kuin paikan omistaja haluaa, syntyisi tilanne, jossa kaikki eivät samaan aikaan poistuisi baarista. Aikaistamalla lisätään juomista kotona ja väistämättä katuriidat pysyisivät, koska humalaan juominen alkaisi aikaisemmin ja porukka poistuisi kuitenkin samoihin aikoihin toistensa kanssa.

Koska "aamuyön tunteina ihminen on heikoimmillaan", lopetetaanko yötyöt myös ja sammutetaanko sähköt asuinalueilta yön tunneiksi?

Huolestuttavaa tässä on se, että Räsänen on sisäministeri, joka sotkee oman elämäntapaihanteensa ja työnsä. Voisi olla tietenkin mielenkiintoista kokeilla tällaista "Päivin mallia" ja tehdä pieni tilasto, mikä oikein muuttuisi ja mihin suuntaan.

Ikävää on se, että kun Suomi vihdoin on päässyt vähän liberaalimpaan suuntaan, niin nyt ollaan tekemässä paluuta 1970-luvulle.

Luin Ilta-Sanomien kommentteja uutiseen ja monet olivat sitä mieltä, että kun baarit sulkisivat klo 24 ja lähtisi aikaisemmin baarista pois, kykenisi töihin aamulla eikä olisi krapulaa. Kukakohan pakottaa olemaan baarissa klo 3:30 asti? On se kumma jos ei itse ymmärrä poistua, mikäli tuollaisista ongelmista kärsii.