Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta

Nomolos

/ #1632 Re:

22.02.2012 15:18

#1625: -

Monen ravintolan tarkoitus on kylläkin tarjota asiakkailleen turvallinen ja viihtyisä miljöö sosiaaliseen kanssakäymiseen, missä alkoholi näyttelee usealle vain mitätöntä sivuroolia.

Joillekin tietenkin humalahakuisuus on itsetarkoitus, mutta noiden päihdeongelmaisten ongelman samaistaminen kaikkien ravintoloiden palveluja käyttävien ongelmaksi on kyllä valheellisuudessaan räävitön yleistys.

Se että joku ongelmainen yksilö myöskin etsiintyy muiden seuraan ravintolaan, ei ole ravintolan ongelma, vaan yksilön ja ravintolan syyttäminen yksilön ongelmasta, on melko kaukaa haettua sekin.

Selitän miksi:

Viimeisessä lauseessasi syyllistät ravintoloita jostain, mitä yksityiset henkilöt tekevät ja siihen suora rinnastus olisi se, että ampuisit jonkun ja käräjillä yrittäisit vierittää syytä aseesi kontolle, vaikka käräjäoikeudenkin langettavan tuomion mukaan liipaisimesta vedit sinä, eikä aseesi.

Sinä yksilönä olet vastuullinen teoistasi, eikä kukaan muu, joten syyllisyyden vierittämisyritys muiden kontolle, on vain absoluuttista sokeaa vastuunpakoilua omista teoistaan.