Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta


Vieras

/ #1742

22.02.2012 20:47

Ravintola-alan yrittäjät ovat alinta sakkia. He riistävät työntekijöitäään, pitävät töissä naurettavilla palkoilla, eivät juuri välitä työntekijöidensä työoloista... Tämä on minun kokemukseni ravintola-alan yrittäjistä, joten eivät he kyllä mitään tukea ansaitse. Poikkeuksia varmasti löytyy.

Parempi ratkaisu, kun ravintoloiden sulkeminen klo 2, olisi kuitenkin se, että ravintolat noudattaisivat lakia, eivätkä myisi vahavasti päihtyneille henkilöille alkoholia. Käytännössä pitää kuitenkin olla todella huonossa kunnossa/rähistä pahasti, että tarjoilu loppuu. Ravintoloiden suurimmat tulothan tulevat juuri näistä lompakko auki baaritiskillä viimeisinä tunteina roikkuvista ihmisistä, jotka tilaavat vielä yhden ja yhden. Tälle pitäisi tehdä loppu. Näiden ihmisten juottaminen on moraalitonta, kuten myös tämä addressi sen puolesta, että ravintoloitsijat saisivat jatkaa tätä toimintaa.

Käytöshäiriöiden hillitsemiseksi poliisi toivoo porrastetumpaa ravintoloiden sulkemisaikaa, joten tässä asiassa pitäisi kyllä kuunnella heitä, mutta mitä näille viime hetken jo valmiiksi ympäri päissään oleville pikaryyppääjille pitäisin tehdä? He ovat niitä, jotka myös aiheuttavat häiriöitä + täyttävät päivystyspoliklinikat. Aukioloaikojen lyhentäminen voisi ehkä auttaa tähän? Eniten kuitenkin varmasti se, että ravintolat noudattaisivat lakia niiden vikojen tuntien aikana (olivat ne, mihin aikaan tahansa) ja olisivat myymättä alkoholia voimakkaasti päihtyneille asiakkaille.

Tässä vaiheessa ehkä ravintolatkin voisivat olla valmiita lyhentämään aukioloaikoja, koska tulot tippuisivat jokatapauksessa. Mutta tätä ravintolat eivät tee, kysehän rahasta...