Kotihoidontukea ei saa lyhentää


Vieras

/ #230

04.03.2012 12:07

Kotihoidon tuen lyhentäminen lapsen kahteen vuoteen ei tuo säästöjä valtiolle vaan lisämenoja sekä valtiolle että kunnalle. Lyhentämistä on perusteltu sillä että äidit pitää saada ansiotöihin tienaamaan verorahoja.Tällä hetkellä työtäni tekee henkilö joka tienaa verorahoja valtiolle, kun menen takaisin töihin hänestä tulee työtön ja valtio maksaa hänelle enemmän työttömyyskorvausta kuin minulle kotihoidontukea.

Hoidan kotona kahta alle kouluikäistä lasta, mistä kunnasta saa kotihoidon tuen hinnalla kahden lapsen hoitopaikan? Tällä hetkellä on päivähoitopaikoista suuri pula kasvukeskuksissa, minkälaista säästöä yhteiskunta saa siitä että päivähoitopaikkoja pitää nyt lisätä. Viime talvena olin töissä lastemme ollessa hoidossa, olin tammikuusta huhtikuun alkuun melkein joka viikko kotona lasten sairastellessa, tämä oli tietysti stressaavaa meille perheelle mutta myös raskasta koko minun ja mieheni työyhteisöille.

Tämän uudistuksen tarkoituksena on lähinnä lähettää moraalinen viesti meille keski-ja vähätuloisille perheille. Lisäksi tarkoituksena on saattaa kunnat niin ahtaalle että saadaan kunnat myönteisemmiksi uudelle kuntauudistukselle. Hallituksen politiikassa ei tällä hetkellä ole kyse säästötoimista vaan jostain muista intresseistä joita ei voida sanoa ääneen.