Kotihoidontukea ei saa lyhentää

Faktaa

/ #376 Tiedättekö edes mitä kotihoidontuki on?

12.03.2012 22:04

Kotihoidontuen saaminen ei automaattisesti tarkoita sitä että lapsen äiti tai isä jää itse kotiin hoitamaan lastaan, jättäytyen kokonaan pois työelämästä. Kotihoidontuki on vain vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle päiväkodissa, eli tarkoittaa että silloin lapsen hoito järjestetään muulla tapaa kuin päiväkodissa - niin yksinkertaista. Äidin tai isän ei siis oleteta itse hoitavan lastaan kotona sillä pienellä 300 euron kotihoidontuella vaan hoidon voi järjestää myös muulla tavoin.

Mielestäni kun kunta tarjoaa oikeuden lastenhoitoon päiväkodissa kouluikään saakka joka kustantaa kunnalle noin 1000-1500 euroa/kk, niin kyllä oikeus lasten kotihoidontukeenkin joka kustantaa sen 300 euroa/kk, tulisi tarjota lapsen kouluikään saakka tasapuolisuuden nimissä. Jokaisella perheellä pitää olla vapaus valita. Se, millä tapaa perhe päättää lapsensa päivähoidon järjestää on jokaisen oma asia. Jollekin toiselle perheelle päiväkoti voi olla parempi vaihtoehto, toiselle taas joku muu ratkaisu.

Jos kotihoidontuen maksaminen tulisi lopettaa sillä verukkeella että "jokainen maksakoon omista etukäteen säästämistään rahoistaan eikä yhteiskunnan tuilla" - silloin kunnallisen päivähoidonkin tarjoaminen tulisi lopettaa samalla verukkeella. En usko että tätä monet kannattaisivat...