Maahanmuuttajien tuet

Mamun aviomies

/ #134 Faktat kuntoon

04.05.2012 14:10

Ihan turhaa yleistämistä tällaiset "maahanmuuttaja" addressit... Käyttäkää ihmiset energianne ja aikanne johonkin rakentavamapaan toimintaan...

Itse olen suomen kansalainen ja paluumuuttaja, vaimoni on ulkomaan kansalainen ja _maahanmuuttaja_. Yliopistotason koulutus toisesta EU-maasta. Tukia hän saa tällä hetkellä (kotihoidontuki) kokonaista 350 eur / kk, joista verojen jälkeen jää käteen valtavat 250 eur / kk. Työttömänä työnhakijana työmarkkinatuen määrä olisi 0 eur / kk, jos ei ole minkään työllistämistoimenpiteen alaisena. Noihin työkkärin kursseille on puolen vuoden jonot, eli itse pitää löytää/maksaa kursseista ja sitten anoa työkkärin hyväksyntää näille. Toki tavoite ja oma halu on löytää töitä mahdollisimman pian, mutta useimmat työnantajat olettavat täydellistä suomen kielen hallintaa.

Mitään "maahanmuuttaja"-lisää ei siis ainakaan meidän perheessä ole näkynyt... Nyt aletaan sitten vielä kantaväestön asemasta syljeskellä päälle kaupungilla kun olet "rikas maahanmuuttaja" ja kuppaat Suomen valtiolta rahoja?