Maahanmuuttajien tuet

Liisa

/ #236 Faktojen tarkistelua

09.05.2012 10:33

Vaaditaan uutta lakiehdoitusta!
Maahanmuuttajien tuet samaksi kun suomalaisilla!

-Huonosti perusteltu ja kirjoitettu adressi. Kuten aiemmista kommenteista voi lukea, maahanmuuttajat eivät saa enempää tukea kuin suomalaisetkaan.
Turvapaikanhakijat saavat 250-300e/kk, josta pitää kustantaa ruoat, bussimaksut, puhelinkulut ja muut. Vastaanottokeskukset sijaitsevat usein keskellä-ei-mitään, on pakko käyttää joitain julkisia kulkuneuvoja päästäkseen kaupunkiin. Joissain kaupungeissa kuukausilippu maksaa jopa 70 euroa.
Tiedän monia ulkomaalaisia, jotka hakevat aktiivisesti töitä, eivätkä ole saaneet. Ulkomaalainen nimi ei auta työnhaussa yhtään, vaikka pätevyyttä olisi.

Kelan sivuilta:
Jos olet työtön maahanmuuttaja, ilmoittaudu mahdollisimman pian TE-toimistossa työttömäksi työnhakijaksi. Jos sinulla on voimassa oleva kotoutumissuunnitelma, työmarkkinatuki maksetaan kotoutumistukena. Kotoutumistuki määräytyy samoin perustein ja on saman suuruinen kuin tavallinen työmarkkinatuki.

Adressissa valitetaan, että opiskelijat saavat vähemmän tukea kuin työttömät maahanmuuttajat (ja suomalaiset). Olisiko syytä kampanjoida opintotuen korottamisen puolesta? Vai pitäisikö työmarkkinatukea sen sijaan laskea, saataisiin Suomeen lisää "superköyhiä"?

Suomeen ei lisäksi voi muuttaa työttömäksi työnhakijaksi, ellei ole EU:n kansalainen, ja silloinkin vain kolmeksi kuuksi etsimään töitä. Tällöin Suomi ei maksa korvauksia, vaan työnhakijan oma maa.

EU:n ulkopuolelta voi tulla opiskelemaan, mutta silloin ei saa mitään tukia, ja pitää pystyä osoittamaan viranomaisille, että tilillä on monta tuhatta euroa itsensä elättämiseen. Työmarkkinatukeen opiskelijalla ei ole oikeutta. Kun ulkomaalaisen opiskelut päättyvät, eikä työtä ei ole löytynyt, hänelle ei myönnetä uutta oleskelulupaa.