Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Seija ja Jarmo

/ #372 Re: Re: Kuuntele Turku radiota ja katso alueuutiset 21.5.

21.05.2012 20:40

#371: Nousiaisista - Re: Kuuntele Turku radiota ja katso alueuutiset 21.5. 

 Lehmätilalla on EMÄNTÄ, ei rouvaa. Kovasti paljon olivat leikanneet juttua ja sikaisäntä pääsi rauhassa puhumaan. Lehmätilan emäntä kertoi haastattelussa pitkät pätkät hajuhaitoista, asumisviihtyvyydestä, maisemahaitoista, hygienia- ja ympäristöriskeistä sekä puolusti suomalaista perheviljelmää. Toimittaja toki saa ihmiset ja asiat näyttämään millaisilta haluaa ja hän voi halutessaan leikata jutun kuten haluaa. Se on toimittajan oikeus. Tällä kertaa toimittaja ei antanut lehmätilan emännän puhua, vaan ilmeisesti halusi antaa sikaisännän puhua. Miksi? Sen tietää vain toimittaja. Ilmeisesti kuitenkin radion puolella lehmätilankin emäntä sai enemmän tilaa.

Lehmätilan emäntä jutusteli toimittajan kanssa ja sanoi, että joskus on sanonut, että LYPSYKARJA on liian suuri, jos hoitaja ei tunne jokaista eläintä nimeltä. Ja hän jatkoi, että sika- ja kanatiloilla tämä ei liene mahdollista. Hoitaja voi tuntea arviolta 200  lehmää nimeltä ja sen kokoinen karja on jo tarpeeksi suuri. Lypsylehmällä yksilöllinen hoito on ensiarvoisen tärkeää. Lehmä on niin arvoituksellinen kapistus ja vaatii paljon enemmän hoitoa ja ns. lehmäsilmää kuin mikään muu tuotantoeläin.

Jos hajua on tullut kirjoittajan nenään hyvin harvoi, voisi ajatella, että käynti nenä- ja kurkkulääkärissä olisi tarpeen. Tänä keväänäkin hajuja on kuulemma ollut Nummella aivan riittämiin. Tuulet ovat ajaneet hajut tällä kertaa Nousten keskustaan. Ja tokikaan haju ei ole ainut syy vastustaa sikalaa. Näin suuria yksiköitä ei yksinkertaisesti tarvita ja varsinkaan niitä ei saa rakentaa kuntakeskuksen kylkeen. Yhden henkilön etu taustaryhmineen ja rahoittajineen ei saa polkea toisten ihmisten etuja.