Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä

Necronomicon
Vieras

/ #123 Kunnioitan!

16.12.2010 12:43

Taitaa nämä suomalaiset olla nykyään tätä kukkahattukansaa... Ajatelkaapa ennen vanhaan maalla eläneitä koiria, jotka olivat KOIRIA, eivät lapsenkorvikkeita. Ei niitä paapottu ja hemmoteltu ylenmäärin. Ne olivat perheenjäseniä, ja pidettyjä otuksia, joilla useimmiten oli käyttötarkoitus, kuten paimen tai metsästyskoira ja niitä kohdeltiin koirina, ei ihmisinä. Ne koirat tiesivät paikkansa laumassa, perheessä, ja elivät tyytyväistä koiranelämää ilman ongelmia..

Nykyään taas otetaan koiria "vauvankorvikkeiksi", lellitään, ei anneta selkeitä rajoja "sille suloiselle ja pörröiselle pennulle", käytetään pari kertaa päivässä 10min pissalenkillä ja kun tulee ongelmia, niin vedotaan siihen, että "se nyt on vaan temperamenttinen yksilö, se on sen luonne". Eli kielletään tosiasiat: koirasi ei tee työtä hengissä säilymisensä(ruoka, vesi) eteen, minkä tulisi olla numero 1. koiran, ELÄIMEN, elämässä. Numero 2: Koiralla ei ole mahdollisuutta purkaa energiaansa ja viettejänsä sille rodunomaiseen toimintaan, esim. jäljestämiseen tai noutamiseen. Nuo kaksi ovat esimerkkejä aktiviteeteista, joita voi suhteellisen helposti järjestää koiran iloksi.

Koiraan pakkautunut energia ilmenee mm. käytösongelmina, dominointina... Ja kun et ole asettanut koiralle selkeitä rajoja, joita sen pitää noudattaa, koirasi toteaa, että sinusta ei ole määrätietoiseksi johtajaksi, koira luonnollisesti ottaa johtajan paikan. Koiralaumassa tämä toimisikin, mutta ihmisten kanssa koiralaumakäytös tuottaa ongelmia. Ja tämän tilanteen bongaa helposti varmaan jokaisesta suomalaisesta naapurustosta.

Ja vaikka se on nykyään joillekin niin perhanan vaikeaa myöntää, niin se sohvalla pötköttävä cihuahua tai kultainennoutaja on JALOSTETTU SUDESTA ja pohjimmiltaan se on ELÄIN joka toimii eläimen tavoin! Susilaumassa on alfa, ehdoton johtaja. Susilaumassa jo syntymästään asti pennuilla on rajat, jos ei totella, niin tulee kurinpalautus. Jos "teini-ikäiset" sudet kapinoivat alfaherraa tai rouvaa vastaan, niin ne palautetaan ruotuun tarvittaessa vaikka kovillakin keinoilla, ja tähän kuriin ja järjestykseen ne kasvavat. Sama kuri pitäisi "ihmisalfallekin" olla itsestäänselvyys kun pentu tulee taloon.

Anteeksi tästä romaanista, mutta koitan tällä selittää Cesar Millanin opetuksia esimerkein niille, joiden mielestä koiraan ei saa koskea. Koiraa EI saa piestä, mutta myöskään se Victoria Stilwellin namimetodi ei toimi dominoiviin koiriin. Pahimmassa tapauksessa ne namit vahvistavat jotain aivan muuta kuin positiivista käytöstä. Herkkäluonteisemmille koirille toki voi tuokin toimia, mutta dominoivemmille koirille ihmisestä tulee vain herkkuautomaatti.

Ja tuosta täällä kielletystä sähköpannasta sen verran, että se antaa about samanvahvuisen iskun kuin vaikkapa sähköisestä matosta vahingossa saatu isku. Ja niitä iskuja ei tarvitse montaa, esimerkkinä oma koira, joka rakasti suihkulähteessä pulikoimista. Kun tassu koski altaan reunaa, NAPS, ehkä 5 kertaa toistettiin, koira ei ole sen jälkeen tunkenut altaalle. Ei se sitä pelkää tai välttele, mutta ei se enää yritä sinne mennäkään. Pantaa ei ole ollut käytössä sen jälkeen.

Koira on susi pohjimmiltaan, jos se ei saa olla pelkkä koira, vaan sen pitää ottaa ihmisjohtajan rooli, tulee ongelmia. Näin opettaa myös Cesar Millan!