Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa

Jari S

/ #51 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

31.10.2012 13:50

#48: Luonnon ja suomiruuan puolesta - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Turpeenpolton vaikutus ilmakehän hiilidioksidipitoisuuteen on aina alempi kuin esim kivihiilen tai öljyn. Tämä johtuu siitä että turvetta syntyy kokoajan lisää ja se sitoo samalla hiiltä. Siitä on kovasti kiistelty kuin kauan siihen menee, kaikki ovat sitä mieltä että se on alle 1000 vuotta.

Miksi tätä "luonnonsuojelijat" eivät voi hyväksyä? Luonnon suojelija taas hyväksyy turpeen pienempänä pahana.

Se että metsätaloudessa kaivetaan ojia metsiin ei liity mitenkään turvetalouteen, päinvastoin. Se että vanhoja tuorvetuotantoalueita muutetaan pelloksi ei ole paha-asia, samaan aikaa usea pelto muutetaan metsäksi. Maaseutu muokkautuu kokoajan eikä ilman sitä muokkausta meillä näitä "perinnemaisemia" olisi.

Siitä turpeen kasvunopeudesta sen verran että meillä on monta entistä järveä/lampea muuttunut suoksi viimeisen 50 vuoden aikana.

Itse toivoisin että näitä umpeen kasvaneita lammikoita voitaisiin hyödyntää turpeen osalta niin että niistä tulisi takas lammikoita. Lampi/järvi sitoo kosteutta siinä missä suokin.

Se että joiltakin turvetuotantoalueilta pääsee sellaisia valumavesiä jotka pilaa järviä ei ole syy rangaista koko yhteiskuntaa kieltämällä turpeennosto!