Oulun Yliopiston sekä Arkkitehtiosaston säilyttävä keskustassa

K79

/ #38 Miksi taas sama vääntö ...?

07.11.2012 14:27

Itse opiskelin lafkalla 70- ja 80-luvuilla, jolloin oli käynnissä sama pyrkimys siirtää arkkitehtiosasto kauas keskustasta Linnanmaalle. Oli jo silloin ja on edelleen ehdottoman perusteltua, että niin arkipäivän käytännöllisten syiden kuin myös arkkitehtiopiskelijoiden oppimisympäristön kannalta osaston tulee pysyä keskustassa. Tilanne on ihan sama, kuin lääketieteellisellä tiedekunnalla. Tämänhän pitäisi olla päivänselvä asia!
Yliopiston hallinnossa ovat työntekijät varmaan pääosin vaihtuneet sitten 70-luvun lopun? Vain asiat ja epätietoisuus niistä näyttävät säilyvän ... Kuvitellut taloudelliset säästöt eivät liene ainoina perusteina tässäkään asiassa?

Arkkitehtiosaston mainitaan kirjoituksissa olevan ´sisäänpäin kääntynyt´ paikka? Siinä onkin sitten haastetta nykyisille opettajille ja opiskelijoille. Arkkitehtuuri, kun ei ole tänä edelleenkään niitä trendikkäimpiä ja helpoimpia kiinnostuksen kohteita tavallisille kadun tallaajille.


p.s. sip otti esiin hyvän näkökulman asiaan; miksi Linnanmaan puolelta ei tule kannustusta siihen, että arkkarit voisivat jatkaa lafkalle ehdottomasti oikeassa nykyisessä paikassa, jossa he vielä kerran viihtyvätkin??