Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa

Nuija

/ #232 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tarkennuspyyntö

11.11.2012 15:16

#228: metsuri - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tarkennuspyyntö

Turvetuottajat varmasti ovat metsänhoidon ja maatalouden puolella ja mielellään yhdistävät voimansa.

Turvemiehet vaan kokevat epäoikeudenmukaisuutta kohtelussa ja helposti vertailevat vieressä tapahtuvaan toimintaan eli metsätalouteen ja maatalouteen. Onhan se fakta, mitä ei myönnetä, että nykyturvetuotanto on yleensä keskimäärin vähäkuormituksempaa kuin metsätalous ja maatalous, mutta silti turvetuotantoa sorretaan rankasti. Ei ole oikeudenmukaista, että toistenkaltaisilta elinkeinoilta vaaditaan niin erilaisia asioita. Turvetuottajat kaipaavat tasavertaista kohtelua. Tässä on esimerkiksi vaihtoehtona se, että kaikille ympäristöluvat tai sitten turvetuotannolta luvat pois. Ainakaan enintään 150 hehtaarin turvehankkeille ei ole perusteltua pitää erittäin raskasta lupaprosessia olemassa, tulisi ennemmin vaatia lakitasolla tietyt vesienkäsittelytoimenpiteet (=pintavalutus) toteutettavaksi, luonto huomioitavaksi riittävissä määrin ja resurssoitava valvontaan riittävästi henkilötyövuosia.

Kaksi asiaa ainakin on varmoja: Yksikään ympäristölupa ei paranna veden laatua. Yksikään vesinäyte ei paranna veden laatua.

Jatkuva sortaminen vie motivaation vapaaehtoiselta veden laadun parantamiselta. Päädytään siihen, että tehdään vain välttämätön ja virkamiehet saavat leipänsä.

Kaikki ovat tärkeitä elinkeinoja Suomelle. Maatalous tärkeimpänä ruoan vuoksi.

Ikävä tosiasia on se, että sama maaseutuviha kohdistuu nykyään yhtälailla maatalouksiin. Eläinsuojilta vaaditaan kiitettävän hintainen ympäristölupa (sekä tietysti sen hakemiseen liittyvät dokumentit). On yleisesti tiedossa, että painivat jo nyt kannattavuusrajoilla, monet pakkasen puolella.

Kyllähän näin Suomesta ainakin turvetuotanto ja maatalous loppuu nykymenoll. Saavat rikkaat sitten paratiisin käyttöönsä kun maaseudun väki pakotetaan muuttamaan pois toimeentulon perään.