Olkahisten kiekkokaukalon laidat takaisin!

Happy

/ #14 Aamulehti 14.11.12 klo 12.39

14.11.2012 20:11

Kaikki Tampereen kaupungin jääkiekkokaukalot voidaan pystyttää tänä talvena, kertoo Tampereen kaupunki.

Myös neljä säästösyistä avokentiksi muutettaviksi aiottua kaukaloa pystytetään. Näin Lentävänniemessä, Olkahisissa ja Raholassa päästään pelaamaan jääkiekkoa kaukaloissa. Neljättä poistettavaa kaukaloa ei vielä ehditty päättää.

Tarvittavat rahat kaukaloiden hoitoon on saatu sivistys- ja elämänlaatupalvelujen tulojen ennustettua suuremmasta kasvusta.

Sivistys- ja elämänlaatupalvelujen apulaispormestari Olli-Poika Parviaisen mukaan saatu lisätulo käytetään nimenomaan kaukaloiden säilyttämiseen myös siksi, että kuntalaiset ovat ilmaisseet voimakasta tahtoa kaukaloiden säilyttämisen puolesta.

Esimerkiksi Lentävänniemen kaupunginosassa järjestettiin viime viikolla mielenilmaus paikallisen kaukalon puolesta.

Tilaajapäällikkö Lauri Savisaaren mukaan myös tamperelaisten jääurheiluseurojen aktiivisuus kaukaloiden puolesta on ollut arvostettavaa.

Kaikki ulkojääradat ovat käytössä säistä riippumatta aikaisintaan joulukuun puolivälissä.

Neljä jääkiekkokaukaloa aiottiin muuttaa täksi talveksi avokentiksi sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunnan elokuussa tekemän päätöksen mukaisesti. Kaukaloiden poistamisella oli tarkoitus säästää tänä vuonna 20 000 euroa.

Säästöt liittyivät kaupunginvaltuuston kesäkuussa tekemään säästöohjelmaan, jossa sivistys- ja elämänlaatupalveluiden menoihin edellytettiin 1,2 miljoonan euron säästöjä tälle vuodelle.