Vetoomus:Turvaa elämää - Liikkuva Poliisi on säilytettävä

Mitä järkeä....?!

/ #164 Tukea Liikkuvalle poliisille, ministeriön suunnitelmista huolimatta...!!!

27.12.2012 18:50

Laitampa tällekin foorumille yleisesti luettavaksi...

Savon Sanomat kirjottaa 2.12.2012 -

Ministeriö haluaa vähentää poliisiautoja!!!

Poliisi aikoo vähentää autojensa, veneidensä, moottoripyöriensä ja moottorikelkkojensa määrää Liikkuvan poliisin lakkauttamisen yhteydessä.
Sisäministeriön poliisiosasto esittää vähennyksiä tehtäväksi Liikkuvan poliisin lakkauttamisen yhteydessä, jotta lakkauttamisesta saadaan aikaan suunnitellut taloussäästöt.
Ajoneuvoista aiotaan saada lähes miljoonan euron vuosittaiset säästöt vuoteen 2016.
Säästöt on alustavasti kaavailtu saataviksi niin, että Liikkuvan poliisin lakkauttamisen yhteydessä vähennetään 84 poliisiautoa.
Liikkuvan poliisin nykykalustosta noin 50 autoa siirrettäisiin paikallispoliisille liikenteen valvonnan erityistehtäviä varten, mutta muuten toiminnot pitäisi hoitaa jäljellä olevilla paikallispoliisin autoilla.
Sisäministeriön mukaan myös Liikkuvan poliisin venekalustoa voidaan vähentää. Vähennykseksi esitetään viittä isoa venettä.

HUOM, HUOM, HUOM!!!!
Ministeriön poliisiosaston mukaan ajoneuvokaluston vähentämisellä Liikkuvan poliisin mahdollisen lakkauttamisen yhteydessä ei ole mitään vaikutusta liikenteen valvontaan tai poliisin muiden työtehtävien hoitamiseen.

Poliisiosaston mukaan kuljetusvälineiden käyttöastetta paikallispoliisissa voidaan nostaa nykyisestä. Savon Sanomien tietojen mukaan poliisissa on asiasta myös täysin tästä poikkeavia käsityksiä.
Esimerkiksi jos moottoripyörämäärää vähennetään esitetyn verran, se tarkoittaa noin 15–17 erikoiskoulutetun moottoripyöräpoliisin vähenemää nykyisestä. Se vaikuttaa moottoripyörien käyttöön liikenteen valvonnassa ja esimerkiksi suhdetoiminnassa koululaisten ja mopoilijoiden kanssa. Miten käy vesiliikenteen valvonnan sisävesillä, entä maastoliikenteen-/moottorikelkkailun valvonnan...?!

>>> Mikäli yritysmaailmassa olisi tehtävässään yhtä epäonnistunut henkilö kuin arvoisa poliisiylijohtaja Mikko Paatero ja hänen poliisihallituksensa, olisi lähtö kilometritehtaalle tullut jo vuosia sitten! Mikä käsittämätön suojatyöpaikka kyseisillä herroilla on?! Paatero on osoittanut kykynsä ja taitonsa kaikkien aikojen huonoimpana poliisijohtajana, henkilöstöjohtajana jne., valitettavasti!
Poliiseja on koulutettu kohta kymmenen vuotta kortistoon täysin katteettomilla ja perusteettomilla lupauksilla eläkepoistuman aikaansaamasta työvoimapulasta, on luvattu uusia virkoja ja määrärahojen lisäystä poliisitoimintaan jne., kaikki katteetonta sanahelinää!
Poliisiuudistuksia tehdään vailla päätä tai häntää, PORA I, PORA II ja PORA III. Johtajilla/Poliisihallituksella ei ole minkäänlaista seurantaa tai vastuuta muutosten tarpeellisuudesta, muutosten aikaansaamasta hyödystä tms.
Arvoisa poliisiylijohtaja Paatero on jollain ihmeen keinolla saanut ministeri Räsäsen muilutettua haluamaansa Liikkuvan poliisin lakkauttamispäätökseen! Niin, onhan Paatero ilmoittanut jo vuosia sitten sen, että hänen virkakaudellaan Liikkuva poliisi tullaan lakkauttamaan! Kyseinen antipatia Liikkuvaa poliisia kohtaan on suhteetonta ja käsittämätöntä sen kiistattoman tosiasian suhteen, miten hyvää työtä Liikkuva poliisi on tehnyt ja tekee edelleen, lakkautusuhasta huolimatta.
Paljon olisi asioita kirjoitettavana ja kerrottavana, mutta....

No, Me yritämme jaksaa tehdä työtä kaikesta muutospaineesta huolimatta ja olla ylpeitä ammatistamme, johdostamme huolimatta!!! Toivottavasti eduskunta ymmärtää laittaa jäitä hattuihin ja lopettaa isojen poikien leikki, kun siihen on vielä mahdollisuus?! <<<