VESIOSUUSKUNTIEN PAKKOLIITÄNTÄÄ VASTAAN

Omatunto

/ #64 LAITILA Vesiosuuskuntien pakkokeinoihin järkeä

27.01.2013 16:54

Osuuskuntaan liittymienn pitäisi olla vapaaehtoista, haja-asutusalueen toimialuemääritys on täysin keinotekoinen keino saada talousvaikeuksissa oleviin osuuskuntiin maksajia ihmisistä joilla oilisi muitakin mahdollisuuksia jätevesiensä luonnonsuojelulliseen hoitamiseen. Vesihuoltolakia käytetään sumeilematta ihmisten haitaksi.
Laitilassa luki lehdessä että Kaupunki, vesiosuuskunta ja Suontaan kylän edustajat olivat kokoontuneet neuvotteluun koska Suontakanakin oli runsaasti vastustajia (olihan niitä vastuastajia muuallakin mutta niitä ei vaan kuunneltu eikä kutsuttu salassa koolle kutsuttuun neuvotteluun). Kokouksen jälkeen kompromissimallina esitettiin että viereinen (Leinmäen) kylä liittyy vesiosuuskuntaan ettei Suontaan tarvitsisi. Todella tasa-arvoisesti kuntalaisia kohtelevaa päätöksentekoa.
Mahtaa joillakin olla oikeustaju hiukan erilainen kuin allekirjoittaneella, mahtaa olla jatkossa ymmärtäväisiä naapureita tollaisilla.
Osuuskunta oli alkutaipaleeltaan asti ilmoittanut alueen asukkaille liittymisen olevan täysin vapaaehtoista, päättäjien pitäisi kunnioittaa alkuperäistä osuuskunnan päätöstä ja määrittää toimialue kattamaan vain ne kiinteistöt jotka haluavat siihen liittyä. Markkinatalouden ehdoin, mikäli liittyminen olisi kohtuullista tai koettaisiin tarpeelliseksi siihen on silloin liittyjiä luonnostaan.