Koiran- ja kissanlihan käyttö Kiinassa ihmisravintona kiellettävä

Mahdollisuus Kiinan eläimille

360473-1462885073-wide.jpg

--- Muista vahvistaa allekirjoituksesi klikkaamalla sähköpostiisi saapuvaa vahvistusviestiä, muuten se ei rekisteröidy! ---

Mitä vaaditaan:

- Eläinsuojelulain käyttöönottoa Kiinassa.

- Koirien ja kissojen ihmisravinnoksi käyttämisen kieltämistä sekä eläinvarkaiden tuomitsemista.


Miksi vaaditaan:

- Väkivalta: Eläimiä pahoinpidellään tarkoituksellisesti ennen teurastusta terveysvaikutususkomusten vuoksi mm. hakkaamalla ja katkomalla jäseniä. Pahoinpitelyä tapahtuu myös lasten nähden.

- Julmuus: Eläimiä saatetaan kuljettaa rahtina jopa kolme vuorokautta ilman ravintoa äärimmäisen ahtaissa häkeissä. Teurastus on usein tarpeettoman julma, esim. keittäminen, polttaminen tai nylkeminen elävänä.

- Kotieläinten itseisarvo: Koirat ja kissat ovat tuntevia persoonallisia yksilöitä.

- Rikollisuus: Suurin osa syödyistä koirista ja kissoista on varastettuja kotieläimiä. Varkaat pyydystävät niitä mm. myrkkynuolilla.

- Tartuntataudit: Koiranlihakauppa altistaa sekä paikallisen väestön että turistit tartuntataudeille (mm. rabies, kolera ja suolistoloiset). WHO:n mukaan kolerariski on Kiinassa koiranlihakaupan takia 20-kertainen.


Vaatimukset eivät ole utopistisia, koska koirien ja kissojen syöminen ei ole ruokakulttuurin valtavirtaa Kiinassa ja lähes puolet kiinalaisista olisi jo valmis kieltämään sen lailla.* Kielto tukisi myös Kiinan tavoitetta tulla vesikauhuvapaaksi maaksi vuoteen 2020 mennessä.
  Vuonna 2016 Kiinassa järjestettiin sadantuhannen ihmisen joukkomielenosoitus Yulinin koiranlihafestivaalia vastaan. Festivaaleilla teurastetaan julmasti yli 10.000 koiraa vuosittain. Tapahtuma ei ole perinteikäs kulttuuritapahtuma, vaan pelkästään vuonna 2009 koiranlihakauppiaiden keksimä keino lisätä myyntiä.
  Aasiassa koiranlihan myynti on jo kielettyä Hong Kongissa, Taiwanissa, Filippiineillä, ja Singaporessa (joitakin esim. uskonnollisia poikkeuksia huomioiden).

*) Lähde: "An Animals Asia investigation, Report No.4, Survey of public attitudes to dog and cat eating in China", www.animalsasia.org

Adressin luovutetaan allaolevan kirjeen mukana Kiinan Suomen suurlähetystön välityksellä Kiinan pääministerille, ja saatetaan tiedoksi myös Suomen hallitukselle. 

--- Muista vahvistaa allekirjoituksesi klikkaamalla sähköpostiisi saapuvaa vahvistusviestiä, muuten se ei rekisteröidy! ---

 

-----------------------------------------------------------

Kiinan kansantasavallan pääministeri, Pääministeri Li Keqiang
Kiinan suurlähetystön pääkonsuli 

Kunnianarvoisa pääministeri 

Me eläinrakkaat suomalaiset ihmiset pyydämme kohteliaasti, että Kiina valmistaisi kattavan eläinsuojelulain, asettaisi sen voimaan ja valvoisi sen noudattamista.

Olemme huolestuneina seuranneet maassanne tapahtuvia, eläimiin kohdistuvia epäinhimillisiä ja mielestämme epäeettisiä käytäntöjä.

Jokaisella kansakunnalla on työtä tehtävänään eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi. Kaikkien eläinten elämä on arvokasta ja ne kärsivät ihmisten julmuudesta.

Erityisesti haluamme ilmaista huolemme koiran- ja kissanlihan kaupan uhrien puolesta. Nämä eläimet ovat ns kumppanuuseläimiä, joiden kanssa ihminen on elänyt kesytettyään ne tuhansia vuosia sitten. Ne, kuten muutkin eläimet, ovat tuntevia olentoja, minkä nykytiede pystyy osoittamaan. Näin ollen emme voi hyväksyä koiriin ja kissoihin kohdistuvia julmia käytänteitä.

Pyydämme kohteliaasti Kiinaa lopettamaan koiran- ja kissanlihan kaupan, koska se on äärimmäisen julmaa, perustuu virheelliseen ja ei-tieteelliseen käsitykseen kidutetun lihan hyödyllisistä ominaisuuksista, ei kuulu moderniin maailmaan ja liittyy rikollisuuteen (monet koirat ja kissat ovat varastettuja lemmikkejä). Lisäksi suuri osa kiinalaisista toivoo sen kieltämistä ja Kiinan arvostus muun maailman silmissä kohenisi.

Kiitos