Lisää Psykologeja nuorten mielenterveyshoitoon

Tarvitsemme lisää psykologeja nuorten mielenterveyshoitoon auttamaan syrjäytyneitä ja syrjäytyviä nuoria. Psykologeja tarvitaan ottamaan selvää miten nuoret ajattelevat sekä tukemaan heidän mielensä kasvua. 5-7 prosenttia nuorista kärsii hyvin vakavista mielenterveysongelmista, mutta erilaisia hoito- ja tukitoimia tarvitsee jopa joka viides nuori.

Erityisesti Kauhajoella, Jokelassa ja Keravalla sattuneet traagiset tapahtumat, johtuen nuorten mielenterveydellisistä ongelmista, puhuttavat meitä kaikkia. Hoitotakuu ei kuitenkaan tänä päivänä toteudu, etenkään mielenterveyshoidossa, eivätkä kaikki hoitoon hakeutuvat nuoret tai hoitoa tarvitsevat nuoret saa tarvitsemaansa hoitoa, varsinkaan luvatun 3 kuukauden sisällä. Pitääkö meidän vielä kohdata uusia tragedioita, jotta hoitoa saavat ne, jotka sitä todella tarvitsevat.

Psykologeja ja terapiahoitoa tarvitaan koulujen yhteyteen. Koulujen tuet eivät riitä, kun kyseessä on mielenterveys- ja koulumotivaatio-ongelmat. Kouluihin kaivataankin siis lisää psykologi-, kuraattori- ja terapiapalveluita. Koulupsykologeja on säännöllisesti läsnä kouluilla auttamassa nuoria, mutta valitettavasti näitä koulupsykologin palveluita on saatavilla kuitenkin aivan liian vähän.

19 prosenttia julkisen puolen psykiatrin viroista oli kaksi vuotta sitten täyttämättä tai paikkaa hoiti yleislääkäri, eikä tilanne ole kohentunut.

Adressi tullaan luovuttamaan peruspalveluministeri Paula Risikolle, sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälälle sekä työministeri Tarja Cronbergille, jotta psykologejen lisäämistä edistettäisiin.

Allekirjoita adressi, jotta saadaan lisää psykologeja!

Taustatietoja:

Kansanliike Lääkärikoulutuksen Lisäämiseksi ry

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Paavo Suominen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko maahanmuuttajien vastaanottamista ja tukemista verovaroin tiukentaa?