Vaadimme Laukaan kunnanhallituksen esittämien sivistystoimen määrärahaleikkauksien perumista

Vetoomus Laukaan kunnanvaltuustolle Laukaan kunnanhallitus on yksimielisesti esittämässä valtuustolle 1 miljoonan euron säästöjä sivistystoimesta toimintakaudelle 2020. Valtuusto päättää maanantaina 25.5. leikkauksista vuodelle 2020. Laukaa tuottaa peruspalvelut erittäin edullisesti ja säästäminen aiheuttaa ongelmia lasten koulunkäynnissä ja oikeuksissa. Nämä säästöt koskevat vuotta 2020. Seuraavalle vuodelle on luvattu lisää säästöjä, lomautuksia ja leikkauksia oppilaiden opetuksesta.

  1. Säästöt tarkoittavat 10 päivän lomautusta koko henkilöstölle. Tämä tarkoittaa sitä, että opettaja on 2 viikkoa poissa opetusryhmästä. 2 viikkoa opettaja hoitaa toisen opetusryhmää eli lapset kärsivät neljä viikkoa. Aikuisen puuttuminen ryhmästä tarkoittaa lasten jäämistä heitteille, oppilaat ovat käytännössä ilman valvontaa.
  2. Oppilaalla on oikeus turvalliseen kasvu- ja opiskeluympäristöön, oikeus saada opetusta, oikeus oppimisen tukeen ja oikeus mitoituksen mukaiseen henkilöstömäärään. Lomautukset rikkovat väistämättä näitä lapsen oikeuksia.
  3. Koronakevät 2020 on ollut poikkeuksellista aikaa varhaiskasvatuksessa ja opetuksessa. Valtioneuvosto edellyttää, että kasvaneet tuen tarpeet otetaan huomioon syksyllä. Lomautusten myötä tällaisen huomioiminen on mahdotonta ja tilanne vaikeuttaa jo ennestään kärsineiden lasten tilannetta. Jos koronatilanne jatkuu syksyllä, lomautukset häiritsevät poikkeusolojen toimintaa ja opetuksen turvallista järjestämistä.
  4. Laukaan kunta toimii vastoin valtioneuvoston linjauksia leikkaamalla suoraan tulevaisuudesta, lapsista ja nuorista. Valtio tulee tukemaan kuntia tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. On vastuutonta säästää opetuksesta, kun Laukaa ei vielä tiedä, minkä verran tukea on tulossa sivistystoimeen.

Vetoamme jokaiseen valtuuston jäseneen. Lomautuksilla ja säästöillä sivistystoimesta ei saada positiivisia tuloksia. Sen sijaan negatiiviset vaikutukset ovat merkittävät ja vakavat vuosiksi eteenpäin. Me allekirjoittajat vaadimme, että sydämellisen Laukaan kunnanvaltuusto ei hyväksy kunnanhallituksen esittämiä määrärahaleikkauksia vuodelle 2020 sivistystoimen osalta ja pohtii vakavasti seuraavan vuoden säästösuunnitelmien vaikutusta Laukaan lapsille ja nuorille.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoituksellani hyväksyn, että Mikko Saranen välittää nimeni päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Kannatatko perustuloa?