Nuppulantie 40

ADRESSI "NUPPULANTIE 40" ASEMAKAAVAMUUTOKSEN JÄRKEVÖITTÄMISEKSI

Ruohonpään kaupunginosassa (kortteli 38, tontti 11) sekä liittyvälle katu- ja puistoalueelle on valmisteilla asemakaavamuutos työnimellä "Nuppulantie 40). Kyseessä on siis kulmatontti, Vakka-Suomentien ja Nuppulantien kulmassa, jossa tällä hetkellä sijaitsee kodinkonemyymälä (Tekniset, ent. Veikon Kone). Alueelle suunnitellaan kolmea kerrostaloa.

Me tämän adressin allekirjoittajat haluamme tuoda esille mielipiteemme tästä kaavamuutosehdotuksesta.

  • Korkeat kerrostalot eivät sovi omakotialueen kylkeen, kontrasti on liian suuri. Kerrostaloja tulisi vähintäänkin madaltaa korkeintaan kolmikerroksisiksi.
  • Korkeat kerrostalot tarjoavat esteettömän näköalan viereisten omakotitalojen pihoille ja ne pimentävät Vakka-Suomentien toisella puolella asuvien pihoja.
  • Liikenne on jo nyt vilkasta ja Nuppulantien ja Vakka-Suomentien risteyksessä on usein ruuhkaa - kyseinen risteys on myös liian lähellä Satakunnantien liikennevaloristeystä.
  • Kadunvarsipysäköinti tulee väistämättä lisääntymään. Jo nyt viereinen Latukkakuja kärsii kadunvarteen pysäköidyistä autoista.
  • Latukkakujan päässä sijaitseva leikkipuisto kärsii rauhattomuudesta, mikäli viereen rakennetaan kolme isoa kerrostaloa.
  • Kaavamuutos alentaa viereisten omakotitalojen arvoa.
  • Tontille ajon tulee tapahtua vain Nuppulantien puolelta.
  • Alueen päiväkodit ja koulut ovat jo nyt täynnä ja luokka- ja ryhmäkoot suuria.


Emme sinänsä vastusta täydennysrakentamista, mutta sitä täytyy tehdä huolella ja laajemmin suunnitellen eikä postimerkkikaavoittamalla pläntti kerrallaan. Toivomme meidän kaikkien allekirjoittajien mielipiteen vaikuttavan ja tuovan kirkkaasti esille sen, että nykyinen ehdotus on aivan liian massiivinen suunniteltuun paikkaan.

Asemakaavamuutoksen asiakirjat ja käsittely kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnassa:

http://ah.turku.fi/ksylk/2017/0606014l/3555944.htm 

Kaavakartta

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

 


Pirjo Tähtinen-Leino    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi


TAI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista sivustollamme. Adressin tekijä näkee kaikki antamasi tiedot.

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.
Facebook
Tulisiko valtion leikata menoja?