Rengon luonnonrauhan palauttaminen.

Renko on vanhan pitäjä, missä on ollut mukava asua ja yrittää.

Rengossa on monipuolinen ja runsas hämäläinen eläimistö ja metsäpohjien tyypit mahdollistavat erilaisia kasvustoja. Luonnossa on ollut mukava liikkua ja hyödyntää Suomen erinomaista ja maailman mittakaavassa poikkeuksellista jokamiehen oikeutta. Elo Rengossa oli rauhaisaa. Rengossa liikkui susia. Ne liikkuivat pienissä ryhmissä ja silloin tällöin asukkailta salaa. Eivät häirinneet ketään. Sudet ovat upeita eläimiä ja kuuluvat Suomen luontoon.

Syksyllä 2014 Renkoon ilmestyi kolmen suden ryhmä. Ne liikkuivat aiempia susia kesymmin ja herättivät huomiota. Kaksi niistä perusti Renkoon lauman ja synnytti 2015 Rengon ensimmäiset pennut. Sudet saivat olla rauhassa. Sudet olivat aiempia kesympiä. Ne liikkuivat asutuksen tuntumassa ja pihakäyntejä, missä asuakkaat näkivät sudet pihoissaan tapahtui runsaasti. Seuraavana keväänä Renkoon syntyi toiset pennut ja syksyllä 2016 Rengossa oli Suomen oloissa poikkeuksellisen suuri noin kymmenen suden lauma.

Laumasta metsästettiin talvella 2017 kaksi urosta, joista toinen voi olla lauman alfauros. Varmistusta alfaurosstatukselle odotetaan edelleen. Metsästyksen jälkeen lauma vietti aiempaa enemmän aikaa Rengon ja Tammelan rajamailla.

Keväällä laumasta todenäköisesti lähti useita nuoria etsimään onneaan. Lauman nykykokoa ei tiedetä. Jäljelle jääneessä laumassa on ainakin yksi kesy susi, joka voi viettää pitkiäkin aikoja talojen pihoissa.

Kesällä lauma on tappanut lampaita ja vaaninut hevosia. Yhden tilan hevosissa on susien raatelujäljet. Hevoset selvisivät hyökkäyksestä jossa sudet saattoivat saada jopa yhteenotossa vammoja.

Vuonna 2014 susikolmikon alkaessa liikkua Rengossa susiaktivistit kiinnostuivat Rengosta. Susiaktivistit ovat näsäviisastelevia, ihmisten omaisuutta halveksivia, joilla on kaikista asioista olevinaan paikallisia asukkaita paremmat tiedot.

Kilteimmät ja hiljaisimmat paikalliset hiljennetään verbaalilla joukolla. Rohkeammat erimieliset asukkaat pyritään leimaamaan tietämättömiksi, typeriksi ja tyhmiksi, jopa mielisairaiksi.

Viranomaiset hukutetaan kyselyiden tulvaan. Tilanteeseen sopeutumattomille annetaan ohjeeksi muuttaa kaupunkiin. Tiukan paikan tullen aktivisti vetäytyy vastuusta ja piiloutuu itselleen sopivan tutkimuksen tai viranomaislausunnon taakse.

Susiaktivistien perässä alkoi EVRmäinen toiminta. Alueilla liikutaan jokamiehen oikeuksia suuremmin oman käden oikeuksin, ja ihmisiä pelotellaan metsästäjien akillesjänteiden katkaisemisella ja poliisien tappamisella. Joitain peurankyttyykoppia on yritetty polttaa ja riistakamera varastettu. Aktivisti on suutuspäissään kirjoittanut ampuvansa jatimaticilla sarjan metsästäjiin, kun ei muu auta.

Kaiken kaikkiaan uhkailu ja kielenkäyttö on sellaista että aseenkantoluvalliselta viranomaiset peruisi aseenkantoluvat, ja ottaisi aseet haltuunsa välittömästi.

Aktivisti saa toimintaansa jatkaa.

Aktivisteille myönteisiä paikallisia yritetään houkutella toimintaan, ja paikallisilla on pelko susiaktivismin kääntymisestä anarkismiksi.

Yhteenvetona näemme elämisen laadun Rengossa laskeneen ja paikallisten kyräilevän toisiaan. Haluamme palauttaa Renkoon luonnonrauhan ja arimmillekin kanssaihmisille mahdollisuuden palata liikkumaan luonnossa, missä he eivät nyt aktivistien ja susien pelossa uskalla liikkua.

Esitämme Rengon susilauman poistamista kokonaisuudessaan, jotta Renko pääsee susista, sekä aktivisteista eroon kerralla, ja eskaloitunut tilanne rauhoittuisi, sekä ihmiset saisi elää rauhassa kotiseudullaan.

Rengon luonnonrauhan ja luonnonsuojelun puolesta. Rekisteröimätön yhdistys.

Adressin allekirjoittavia ei tulla vahingossakaan julkistamaan, kaikki saa olla anonyyminä, koska riistakeskus saattaa "vuotaa"

Allekirjoita tämä adressi


TAI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista sivustollamme. Adressin tekijä näkee kaikki antamasi tiedot.

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.
Facebook
Tulisiko kouluissa olla viikoittainen kasvisruokapäivä?