Ympäristöä ja asukkaita kunnioittavaa veneilyä Espoossa

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#20

Ei ole mitenkään eettistä, järkevää tai laillista perustaa teollisuusalue keskelle asuntoaluetta

Mats Rosengard (Espoo, 28.10.2018)

#31

Alueella sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokkaita huviloita ja kalastaja-asutusta. Skatantien linjausta on museon selvityksissä pidetty kultturihistoriallisesti arvokkaana. Skatantie on jo nykyisellä liikennemäärällä alueen lapsille vaarallinen. Tulkaa paikan päälle tutustumaan tilanteeseen. Olen veneilijä, mutta Skatan talvisäilytystä koskeva suunnitelma on yksinkertaisesti huonosti valmisteltu.

Tapani Varjas (Espoo, 28.10.2018)

#46

Luulisi, että Espoosta ja sen lähialueelta löytyy jo valmiiksi saastuneita alueita suurten veneiden säilytykseen - tämä alue on keskellä asutusta ja saarta osittain koskemattoman luonnon keskellä. Onko tarkoitus rakentaa teollisuusalue tämmöiseen paikkaan? Parempi vaihtoehto on rakentaa sinne tenniskenttiä tai muuta vähemmän saastuttavaa harrastusta tukevaa toimintaa. Mihin espoolaisten verorahoja taas ohjataan?Ymmärtääkseni alue on alunperin suunniteltu pientalo rakentamiseen? Isot veneet? Onko tässä jälleen päättäjien oma lehmä ojassa? Missä kulkee järjen ja röyhkeyden raja?

Eeva Rapeli (Helsinki, 29.10.2018)

#61

Pähkähullu ajatus

Päivi Lahtinen (Espoo, 29.10.2018)

#101

Täysin järjetön idea laittaa iso veneiden säilytyspaikka tuollaisen "pussin" perälle (kapea tie, ei erillistä pyörätietä, jne.). Jos nykyisellä tiellä tulee iso auto vastaan pitää toisen peruuttaa tai ajaa ojaan. Haloo!!!

Tero Penttinen (Espoo, 30.10.2018)

#103

Käykää katsomassa paikanpäällä millainen alue on kyseessä!

Sebastian Heimberg (Espoo, 30.10.2018)

#117

Veneiden säilytysalueen myötä saaristoluontoa tuhotaan lopullisesti. Vaihtoehtoisia paikkoja täytyy löytyä jo rakennetuilta alueilta.

Rami Nousiainen (Espoo, 31.10.2018)

#123

Hei

Idylliselle pientaloalueelle "teollisuusalueen" toiminnot? Ei kuulosta järkevältä.

Aikaisesta keväästä, aina alku talveen ulottuva, lähes yötäpäivää kestävä kärsimysnäytelmä omakotiasukkaille. Pelkää ajatuskin puistattaa. Missä muualla näin tehdään? Meteliä, saasteita iltaisin valmiille asuntoalueen, ei kiitos. Normaali työssäkäyvä veneilijä hoitaa veneen kunnostuksen iltaisin ja viikonloppuisin.

Valtaisa autoralli ylikapealla "pihatiellä". Jo nyt saa pikkuautolla ajaa kieli keskellä, että löytää ohituspaikan, kun toinen pikkuauto ajaa vastaan. Puhumattakaan jos vastassa on veneen kuletusrekka. Luulisi, että tiestö (Skatantie) tulisi olla riittävän leveä turvalliseen ohitukseen ilman pysähtymistä, vaikka rinnalla olisi vielä jalkaisin kulkeva lastenvaunuja lykkäävä äiti. Nykyinen tie ei täytä edes tätä minimimääritelmää kahden pikkuauton kanssa. Tie on aivan liian kapea ja mutkainen satamaliikenteelle.

Heino Kela (Espoo, 01.11.2018)

#127

No niin!!!

Ville-vesa Kilpeläinen (Kirkkonummi , 01.11.2018)

#136

Järjettömiä päätöksiä ei pidä tehdä . Svinö ei kestä näin suurta satamaa ja sen aiheuttamaa liikennettä ja ympäristökuormaa.

Reija Hyvärinen (Espoo, 03.11.2018)

#150

Hei,
vaihtoehtoisia paikkoja löytyy varmasti ja veneilyn tulee olla yksi Espoon vetovoimatekijä myös asuinpaikan valinnassa.

Suvisaaristoon ajateltu säilytyspaikka on todella outo ajatus pelkästään alueelle liikkumisen näkökulmasta.

Jaakko Suomela (Espoo, 04.11.2018)

#151

Ei ole hyvä ajatus muuttaa Skatanniemen ainoa suurempi viheralue veneiden säilytyspaikaksi. Tällä hetkellä metsässä voi vielä kävellä kohtuullisen lenkin, mutta ei sitten enää, jos kolmannes alueesta menetetään. Avoimemmat niityt ovat myös tärkeitä ja vähissä Espoossa.

Alueen luontoselvityksessä muistaakseni todetaan, että lepakkojen ruokailualue tuhoutuisi, jos veneiden säilytyspaikka rakennettaisiin tähän. Suomi on vuonna 1999 allekirjoittanut EUROBATS -sopimuksen, joka velvoittaa suojelemaan lepakoille tärkeitä saalistusalueita.

Telakalla olevat veneet pressuineen eivät ole mikään kaunis näkymä saaristomaisemassa. Jos Tiilitehtaanlaituria, Muuloa ja isoja satama-alueita saisi laajennetuksi, vaikka useammille alueille pienet laajennukset, niin maisemahaitta olisi vähäisin.

Birgitta Johansson (Espoo, 04.11.2018)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitääkö valtion tukea huippu-urheilua?