Lohjan kaupunginorkesterin tulevaisuuden turvaaminen.

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#604

Lohjan kaupunginorkesteri on tarjonnut laadukkaita, kohtuuhintaisia konsertteja pääkaupunkiseudulla. Tätä toimintaa on ehdottomasti tuettava, jotta orkesteri voi jatkaa toimintaansa. Kulttuurin tukeminen on ihmisten hyvinvoinnin ja terveyden tukemista, mikä vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen.

(Porvoo, 11.03.2019)

#609

Lohjan kaupunginorkesteri on tärkeä koko seudulle.Kulttuurin tärkeä Lanka!

(Dresden, 11.03.2019)

#611

Orkesteri ja sen erimuotoiset kokoonpanot ovat toiminnallaan tuoneet hyvinvointia, ammattitaitoista musiikkitaiteen osaamista ja ylivoimaista kulttuuripalvelua. Orkesterin olemassaolo takaa meille tasokkaan musiikkikasvatuksen ja tasokkaat musiikkiesitykset, markkinoinnillista näkökulmaa unohtamatta.
Valtakunnan tasolla näyttäydymme kulttuurikaupunkina, jonne kannattaa tulla asumaan ja vierailemaan.
Orkesterin olemassaolo tekee mahdolliseksi tasokkaan palvelutarjonnan yli hallintokuntien ja nostaa täten muiden palveluiden tasoa. (Teatteri, ikäihmisille suunnatut konsertit, matkailu, esiintymiset eri hallintokuntien järjestämissä tilaisuuksissa.)
Osa orkesterin jäsenistä asuu Lohjalla ja maksaa veronsa Lohjalle. Lakkauttamisen myötä työttömyys ja muutto paikkakunnalta on uhkana.
Yksittäisen kulttuuripalvelun lakkauttaminen on kaupungilta linjaveto ja uhkaa täten muitakin kulttuuripalveluja. Ilman kulttuuripalveluja kaupungin elinvoimaisuus kärsii ja paikkakunnan vetovoimaisuus kuihtuu.

(Lohja, 11.03.2019)

#621

Lohjan orkesterin konsertit ovat juhlahetkiä joiden aikaansaamiseksi vaaditaan pitkäjänteistä työtä, niin muusikoilta kuin heidän taustajoukoiltaan. Orkesterin juuret ulottuvat syvälle Lohjan kulttuurin maaperään ja taiteen puun hedelmistä saavat nauttia kaikki kaupunkilaiset!

(Vihti, 11.03.2019)

#624

Lohjan kaupunginorkesteri tekee laajaa musiikkikulttuurityötä maantieteellisesti suurella alueella. Sen korkea laatu ja liikkuvuus tekevät orkesterista ainutlaatuisen Etelä-Suomessa.
Yhteistyö seurakuntien kanssa on ollut loistavaa. Orkesteri yhteistyömuusikkoineen on tuonut hienoja, suuria Passioita, Oratorioita, Requiemeja jne tuhansien ihmisten lähelle, teoksia, joita muuten olisi niiden laajuuden ja vaativuuden takia kirkoissa mahdotonta esittää.
Orkesterin muu ohjelmisto on ollut monipuolinen, yleisöä lähellä ja muusikot loistavia, niin solistit kuin soittavistakin.
Olen seurannut järjestäjätahona ja kuulijana heidän toimintaansa useita vuosia.
Kauhistuttaa ajatella minkä valtava aukko musiikkikentään syntyy, jos orkesteri ei pysty toimimaan taloudellisista syistä.

(Helsinki, 11.03.2019)

#630

Jokaisessa hyvässä kaupungissa on sinfoniaorkesteri

(Klaukkala, 11.03.2019)

#639

Lohjan halulle saada uusia asukkaita on kulttuuritoimintojen kuten orkesterin lopettaminen vihoviimeinen päätös.

(Lohja, 11.03.2019)

#644

Vihdin seurakunnan johtavana kanttorina näen Lohjan kaupunginorkesterin tärkeän merkityksen koko laajan alueen korkeatasoisen musiikkikulttuurin ylläpitäjänä, kulttuurisen hyvinvoinnin ja pääoman tuottajana, yhteistyökumppanina ja mahdollistajana monille yhteisöille, mm. Vihdin seurakunnalle ja Vihdin kamarikuorolle.

(Vihti, 11.03.2019)

#648

Älkää ny herrajestas alkuunkaan tuollaisia suunnitelko.

(Helsinki , 11.03.2019)

#651

Korkeatasoinen ja monipuolista konserttitoimintaa harjoittanut orkesteri on enemmän kuin painonsa arvosta kultaa koko talousalueelle. On ollut ilo tehdä monipuolista yhteistyötä.
Lahden Musiikkiluokkien Laulupuu-kuoro, Terhi Hilden, kuoronjohtaja

(Lahti, 11.03.2019)

#655

Lohjan orkesteri on ollut olennainen osa musiikkikasvatusta ja tärkeä motivoiva tekijä musiikinopiskelijoille.
On ihanaa että voitte nauttia korkeatasoisista esityksistä kotipaikkakunnalla. Se on pitkän kehitystyön tulos joka on turvattava.

(Örnsköldsvik, 11.03.2019)

#668

Hei! Olen Lohjan Orkesterin kasvatti ja nykyään Tampere Filharmonian vakituinen soittaja. Meitä Lohjan Orkesterissa muusikon ammattiin kasvaneita muusikoita työskentelee kaikissa suurissa Suomalaisissa ammattiorkestereissa (HKO, RSO, TF, Ooppera) ja useissa muissakin orkestereissa Suomessa ja maailmalla. Lisäksi Suomen musiikkioppilaitoksissa opettaa lukuisa joukko Lohjan Orkesterin entisiä ja nykyisiä soittajia. Suomen eturivin kamarimusiikiyhtyeissä soittaa Lohjan orkesterin kasvatteja.
Lohjan Orkesteri ei ole vain orkesteri. Lohjan Orkesteri on ainutlaatuinen ja korvaamaton osa Suomalaista orkesterikulttuuria. Jos Lohjan Orkesterin kaltaisten, taidemusiikin perustusta rakentavien ja ylläpitävien toimijoiden tulevaisuus on uhattuna, silloin uhattuna on koko Suomalaisen taidemusiikin koulutus. Kansallinen ylpeydenaiheemme, korkeatasoinen osaaminen taidemusiikin huipulla, perustuu laajaan valtakunnalliseen orkesteritoimintaan. Lohjan Orkesteri on yksi kaikkein monipuolisimmista. Sillä on oma luonne ja traditio, laaja vastuualue ja luonnollinen jatkumo. Toivon sydämestäni Lohjan Orkesterille ja Lohjalaiselle musiikkielämälle mitä parhainta tulevaisuutta. Samalla lähetän sydämelliset terveiset Lohjan orkesteriyhteisölle!
Marianne

(Tampere, 11.03.2019)

#694

Kannatan Lohjan orkesterin toimintaa kaupungin tukemana.

(LOHJA, 11.03.2019)

#702

Ars lunga, vita brevis.

(Inkoo, 11.03.2019)

#706

Olen itse soittanut musiikkiopiston orkestereissa nyt noin 12 vuotta. Ilman kaupunginorkesterissakin soittavia opettajiani ei harrastamiseni ja monet arvokkaat kokemukseni olisi olleet mahdollisia.

(Lohja, 11.03.2019)

#715

Ilman kaupungin orkesteri nuoret eivät saisi samanlaista kokemusta soittamisesta.

(Lohja, 11.03.2019)

#719

Lohjan orkesteri on tärkeä koko Uudenmaan alueelle!

(Helsinki, 11.03.2019)

#722

On ehdottoman tärkeää, että Lohjan kaupunginorkesteri jatkaa toimintaansa Lohjalla.
On harmillista huomata, että halutaan edes ajatella meidän sivistävän toiminnan lakkauttamista. Nykyään tuntuu olevan vallalla tyhmyyden lisääminen meidän yhteiskunnassamme.
Lohjan orkesterin soittajat tekevät soittamisen lisäksi merkittävän tärkeää työtä uusien soittajien kouluttamiseen musiikkiopistoissa.Kaikista ei tule välttämättä ammattilaissoittajia, mutta jokainen musiikkia ja soittimia opiskeleva saa sellaista sivistyspääomaa ja korkeampaa ajattelua, että sitä ei voi mitata edes rahassa, kuten nykyään kaikki mitataan.
Nyt toivon sydämestäni, että orkesteri saa jatkaa toimintaansa, eikä tätä jokavuotista junttikeskustelua enää käytäisi.

(Lohja, 11.03.2019)

#747

Työssäkäyvät veronmaksajat kustantavat suomalaisen kulttuurin. Näin ollen olisi vähintäänkin kohtuullista että he saisivat myös nauttia siitä.

(Dubai, 11.03.2019)

#751

Kulttuurista ei kannata säästää

(Helsinki, 11.03.2019)

#759

Tällaisen korkeatasoisen orkesterin muotoutuminen vie vuosien työn. Kaupungin vetovoimaan vaikuttaa olennaisesti kulttuuripalvelut. Lohjalla on hyvä orkesteri ja hyvä teatterielämä, joiden nostaminen on entisestään luo nostetta kaupungille. Jatkuva kulttuurin painaminen alas on samalla kaupunkimme painamista alas.

(Lohja , 11.03.2019)

#767

Lohjan kaupunginorkesteri tekee vaikuttavaa ja tuloksellista kulttuurityötä, joka kantaa hedelmää laajemmin koko kaupungille!

(Helsinki, 11.03.2019)

#772

Vapaa-ajan asunnollani Siuntiossa käytän mahdollisuuksieni mukaan Lohjan kulttuuripalveluja.

(Helsinki, 11.03.2019)

#780

Lohjan kaupunginorkesteri esiintyy eri kokoonpanoissa ja konserteissa usein myös täällä Porvoossa, jossa ei ole omaa orkesteria. Ilman sitä jäisi Suvisoitto ja Avanti! ainoaksi suureksi taidemusiikin tapahtumaksi kaupungissamme.

(PORVOO, 11.03.2019)

#796

Lohjan kaupunginorkesteri on oheistoimintoineen antanut lukuisia liikuttavia hetkiä ja vaikuttanut perheemme musiikkiaktiviteihin laajasti.

(Helsinki, 12.03.2019)