Lohjan kaupunginorkesterin tulevaisuuden turvaaminen.

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1604

Minulla on ollut kunnia työskennellä vierailijana Lohjan Orkesterin kanssa. Orkesteri edustaa maamme korkeatasoisinta tasoa ja erityisen siitä tekee yhteishenki ja lämpö,jonka ulkopuolinenkin voi aistia. Tämä kombinaatio mahdollistaa orkesterin korkeatasoisen taiteellisen toiminnan lisäksi merkittävän yhteisöllisen panoksen musiikkikasvatuksellisessa viitekehyksessä.

(Helsinki, 16.03.2019)

#1619

Vuosikymmenten arvokas työ menee hukkaan , jos orkesteri lakkautetaan!

(Helsinki, 16.03.2019)

#1628

Vireä kultturitoiminta on yhteiskunnassamme hyvinvoinnin ehto.
Sitä ei saa aliarvioida.
Tuntekaa vastuunne tästä kiistattomasta tosiasiasta.

(Espoo, 16.03.2019)

#1631

Karjalohjalla ympärivuotinen kakkosasunto. Karjalohjan kirkko mm. akustisesti vetovoimainen konserttitila Lohjan orkesterille. Vapaa-ajan asukkaat moninkertaistavat Lohjan potentiaalisen konserttiyleisön määrän.

(Helsinki, 16.03.2019)

#1635

On tärkeä asia ylläpitää suomalaisen klassisen musiikkielämän tukipilareita: viihde on ok, mutta säilytetään silti klassisen musiikin kenttä, johon vahvasti kuuluu mm. Lohjan orkesteri!
Maija Weitz, wieniläisen musiikkimaailman "edustaja"

(espoo, 16.03.2019)

#1638

Kulttuurielämykset tuovat sisältöä monen elämään...

(Lohja, 16.03.2019)

#1646

Lohjan Orkesteri on loistava!

(Lohja, 16.03.2019)

#1651

Me suomalaiset emme elä pelkästään leivästä. Hienon orkesterin lopetus olisi häpeäpilkku meidän kulttuurielämäämme.

(Kerava, 16.03.2019)

#1685

Toivon sydämestäni, että pääsytte viisaaseen ratkaisuun tukemalla Lohjan kaupunginorkesterin toimintaa jatkossa.

(Berlin , 17.03.2019)

#1689

Pitäkää Lohja Suomen kulttuurikartalla!

(Helsinki, 17.03.2019)

#1693

Lohjan orkesteri on osoittanut monipuolisella toiminnallaan olevansa todella ainutlaatuinen ja alueen yhteisölle välttämätön kulttuurin tuottaja. Koko alueen kulttuuritarjonta muuttuu hyvin mitättömäksi ilman paikkakunnan ammattimaista orkesteritoimintaa. Orkesterin taiteellinen linja on yksi Suomen monipuolisimmista. Taitavat soittajat ja etevät kapellimestarit ovat tuoneet kaupunkiin henkeäsalpaavia sointielämyksiä. Niitä on aina tultu ihailemaan kauempaakin. Orkesterin hallinnollinen koneisto on hoidettu korkealla ammattitaidolla. Orkesteri on aktiivisesti työskennellyt säveltäjien ja sovittajien kanssa, myös minun. Olen kaikkiin yhteistyömme saavutuksiin todella tyytyväinen. Asun Salossa nykyään. Siellä ei ole mitään vastaavaa. Lohjan orkesterin lakkauttaminen toisi ammottavan kulttuuriaukon Lounais-Suomeen. ÄLKÄÄ LAKKAUTTAKO LOHJAN ORKESTERIA. ORKESTERIN TOIMINTAEDELLYTYKSIÄ EI SAA LEIKATA. KULTTUURIN TUKEMINEN JA TUOTTAMINEN ON YKSI YHTEISKUNNAN TÄRKEIMPIÄ TOIMINTOJA!
Jukka Linkola
Säveltäjä taiteilijaprofessori
Niksaari, Förby

(Salo, 17.03.2019)

#1706

Julkisuudessa on Lohjan Orkesteri näkynyt joustavan toiminnallisen rakenteensa ansiosta myös paljon tapetilla olleessa vanhusten hoivatyössä - tyypillistä aktiviteettia, joka ei yleisölaskureissa aina ilmene.
Alueellaan Lohjan Orkesteri, jonka erinomaiset muusikot tunnetaan koko maassa, pystyvät tarjoamaan konsertti- ja crossover-musiikin alalla hyvin laajan kirjon elämyksiä lohjalaisille niin kirkkomusiikin suurteosten, viihteen kuin sinfoniankin parissa.
Me suomalaiset kapellimestarit olemme aina ylpeitä saadessamme työskennellä huippuluotettavan ensemblen kanssa.
Lohjan Orkesteri tarjoaa myyntipalvelunaan tärkeän yhteistyömahdollisuuden koko eteläisen Suomen festivaalielämälle, ja on näissä yhteyksissä esiintynyt myös Helsingin Juhlaviikoilla.
Internetin ja elokuvan forumeilla Lohjan Orkesterilla tulee varmasti tulevaisuudessa olemaan kasvavaa kysyntää.
Taideyliopiston Sibelius-Akatemian orkesterikoulutuksen ja orkesterinjohdon professorina pidän Lohjan Orkesterin lakkautussuunnitelmia lyhytnäköisinä ja surullisina.
Kulttuurivihamielisyys ei tuo suuria säästöjä, vaan huonontaa ratkaisevasti kuntalaisten viihtyvyyttä ja mielialaa oheisvaikutuksillaan

(KUOPIO, 17.03.2019)

#1713

Tässä yksilöä ja taloudellista aggressiivisuutta suosivassa ajassa on mitä tärkeintä huolehtia yhteisöllisyydestä, jonka parhaimpia edesauttajia ja ylläpitäjiä on kulttuuri. Musiikki universaalina kielenä ehkä siitä parhaimpia.

(Vesilahti, 17.03.2019)

#1720

Kaikkea korkeakulttuuria ei tule hyvinvoinnin kurjistamisen nimessä lakkauttaa.

(Tampere, 17.03.2019)

#1726

Lopettakaa poliitikot tällainen silmänpalvonta ja keskittykää johonkin olennaiseen. Te ette ole keksimässä mitään uutta tässä, näitä samanlaisia suunnitelmia on tehty monissa kaupungeissa ennen Lohjaa ja tulos on ollut aina se sama; aiheutettu haitta ylittää sekä aineellisesti mitattuina että mittaamattomina arvoina sen hyödyn mitä tällaisen palvelun olemassaolo tuottaa. Lohjan orkesteri on monipuolisuudellaan ja aktiivisuudellaan käsite suomalaisessa kulttuurin kentässä, sellaista ette ikinä tule pystymään uudelleen luomaan, jos nyt tuhoatte vuosikymmenten työn. Ajatelkaa yhtä vaalikautta pitemmälle, käykää konserteissa ja tutustukaa näihin taiteen tekijöihin.

(Tampere, 17.03.2019)

#1739

Kulttuuria ei kannata lopettaa missään,missään muodossa,se on perusta kaikelle muulle

(Tamprre, 17.03.2019)

#1785

Orkesteri tuo kaivattua musiikin iloa ympärilleen, viimeksi eilen täällä Porvoossa. Taidetehtaan musiikkitarjonnan selkäranka on Lohjan kaupunginorkesteri, toivottavasti myös jatkossa.

(Porvoo, 17.03.2019)

#1787

Lohjan kaupungin orkesteri tekee merkittävää kulttuurityötä koko Uudellamaalla. Toivon, että tämä mahdollistetaan myös jatkossa.

(Kirkkonummi, 17.03.2019)

#1796

Pidän Lohjan kaupunginorkesteria korkealaatuisena toimijana paitsi Lohjan alueella, myös muualla eteläisessä Suomessa. Orkesteri on usein nostanut Lohjan näyttävästi esille niin upeissa konserteissa Helsingin Tuomiokirkossa, kuin esim. Placido Domingon kanssa Hartwall Arenalla. Orkesteri taipuu niin intiimeihin kamarimusiikillisiin kartanokonsertteihin kuin massiivisiin tapahtumiin isoissa halleissa.

Orkesteri myös jalkautuu niin nuorten tulevien lohjalaisten veronmaksajien täyttämiin päiväkoteihin, kuin palvelutaloihin tavoittaen paljon muitakin ihmisiä kuin vain konsertteihin tulevia.

Orkesteri lisäksi työllistää ison joukon muusikoita ja näin toimii tärkeänä tekijänä suomalaisessa musiikkikulttuurissa. Orkesteri työllistää sekä kokopäiväisesti, että osa-aikaisesti freelance-muusikoita.

Pidän ensiarvoisen tärkeänä, että orkesterin toiminta turvataan ja sen valtava potentiaali hyödynnetään nyt ja myös jatkossa. Tätä vuosikymmenten työtä EI saa tuhota pienten säästöjen takia. Orkesterin tuottama lisäarvo on enemmän kuin mitä sen kustannukset ovat.

(Helsinki, 17.03.2019)