Riistavuoren metsä säilytettävä

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#3

Olen viime aikoina huolestuneena ja surullisena seurannut miten Helsingin arvokkaita viheralueita uhrataan rakentamiselle.
Asuin aikanaan Helsingissä, josta 1/4 oli vihreää. Nyt tuo alue kutistumistaan kutistuu. Rakentakaa korkeampia taloja!

Lotta Dammert (Helsinki, 08.06.2019)

#4

Riistavuorenpuisto on ainutlaatuinen viheralue keskellä kaupunkia. Se on tärkeä niin siellä asuville eläimille (vuosien varrella nähty oravien, jänisten ja lintujen lisäksi mm. kettu, huuhkaja ja viimeisimpänä mäyrä!), kuin siellä aikaa viettäville lähialueen asukkaille. Sen monimutoinen luonto yhdistettynä upeisiin kallioihin tuo iloa ja vastapainoa kiireiselle kaupunkiarjelle ja suodattaa liikenteen hälyn ja saasteet ympäröiviltä vilkkaasti liikennöidyiltä teiltä. Kaupunki kehittyy, mutta minkä kustannuksella? Riistavuoren puisto on pidettävä metsänä!

Anniina Ojutkangas (Helsinki, 08.06.2019)

#10

Jos nykyisten ja tulevien asukkaiden hyvinvointi merkitsee Helsingin kaupungille jotain, Riistavuoren tuhoamisesta luovutaan. Helsinki tarvitsee betonin sijaan lisää viheralueita asukasluvun kasvaessa. Nyt niitä supistetaan kaikialla Hrlsingissä ja ne nähdään pelkkänä rakennusmaana.
On korkea aika huomioida luontoarvot sanojen sijaan itse teoissa.
Kaupungin omistakin selvityksistä ilmenevät alueen ainutlaatuiset luontoarvot, riski siitä, että suunniteltu rakentaminen tuhoaa paljon puhuttuja vihersormia ja liito-oravien elinmahdollisuuksia.
Kuka päättäjä haluaa ottaa vastuulleen täysin vastuuttoman ja moraalittoman päätöksen tuhota ainutlaatuinen alue peruuttamattomasti?

Katariina Lehtikanto (Helsinki, 08.06.2019)

#12

Riistavuoren metsä on kaunis pala Helsinkiä, samanaikaisesti rujo, soma, villiintynyt, karu ja kuitenkin niin kesy, jokaisen meidän lähestyttävissä. Sen pääsee halki yhtälailla lastenrattaiden kuin rollaattorin kanssa, mutta poluille poiketessa metsän todellinen kauneus vasta avautuukin. On mukavaa viedä poikani kävelylle metsään, jossa törmää joka kerta, koiranulkoiluttajien ja lenkkeilijöiden lisäksi, ihan oikeisiin metsän eläimiin. Myös pieniä päiväkotilaisia, ihan laumoittain, bongaamme melkein päivittäin.
Suunnitelmat, joissa kapeimmista metsäkaistaleen kohdista mahtuu hyvä jos pieni siili taivaltamaan, saa mielen kovin mietteliääksi. Eikö ole mitään muuta vaihtoehtoa, kuin tuhota yksi kauneimmista osista Helsinkiä?

Hanna Ylitalo (Helsinki, 08.06.2019)

#26

Jos vihdintien varteen rakennettaisiin vain yksi rivi taloja, niin se voisi olla hyväksyttävää. Mutta isot korttelialueet, jotka tuhoavat kaikki viheralueet, pitää jättää rakentamatta.

Jukka Kuhalainen (Helsinki, 08.06.2019)

#27

Olen asunut koko ikäni Helsingissä. Arkkitehti ja maisemointi on kovasti muuttuneet viime aikoina. Arkkitehdit eivät ymmärrä miltä talot tulevat näyttämään alueella. Luonto vähenee koko ajan. Viihtyvyyteni on vähentynyt. Riistavuorenpuisto ei saa koskea vaikken asu siellä lähellä mutta liikun paljon. Eivätkö päättäjät ymmärrä vihreyttä Helsingissä? Eikö Helsingin tule tukea kaikenikäisiä arkkitehtonisella ja maisemoinnilla että on tilaa vihreälle luonnolle. Puistokin kuuluu.

Katja Laurila (Helsinki, 08.06.2019)

#28

Vihdintien itäpuolinen Riistavuorenpuiston alue on suunniteltu rakennuskannaltaan liian suureksi. Sunnitemassa ei oteta huomion laisinkaan asukkaille merkityksellisiä luontoarvoja eikä alueen rikkaan eläinkannan elinmahdollisuuksia. Kun on kyse kaupunkiympäristöstä ollaan valmiit unohtamaan tärkeiden hiilinielujen merkitys ja hakkaamaan surutta arvometsää. Suunnitelmassa ei haluta huomioida lukuisia tutkimustuloksia, joissa on osoitettu luonnon tärkeä merkitys ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin.

Eila Apter (Helsinki, 08.06.2019)

#34

Riistavuoren metsä ja puisto on tärkeä ulkoilukohde haagalaisille ja erityisesti Etelä-Haagan päiväkodin Metsäkerholaisille, jotka retkeilevät päivittäin Riistavuoren puistossa ja käyttävät sadekelin tukikohtanaan Plvelukeskuksen viereen rakentamaamme grillikotaa.

Reijo Lamberg (Helsinki, 08.06.2019)

#40

Tärkeä ulkoilu- ja virkistysalue missä vihreiden ja Sinnemäen arvot nyt on ? HÄVETKÄÄ.

Berit Partanen (Helsinki, 08.06.2019)

#76

Riistavuorenpuiston rakentamissuunnitelma on aivan liian massiivinen. Alue on tärkeä virkistysalue alueen asukkaille ja muun muassa lasten ja vanhusten hoivalle. Sen läpi kulkee myös suuri joukko ihmisiä työmatkallaan jalan tai pyörällä. Alue on aito ja puhdistava metsäkaistale vilkkaasti liikennöidyn tien ja tiivisti rakennetun Pitäjänmäen kupeessa. Riistavuoren puisto tulisi säästää kokonaan tai rakentamissuunnitelmaa pitäisi ainakin karsia merkittävästi.

Marja Keränen (Helsinki, 08.06.2019)

#82

MuUSA maailman suurissa kaupungeissa mietitään miten lisätä viheralueita kaupunkiin, ja Helsingissä jyrätään kaikki matalaksi rakennusmafiaa miellyttääkseen - ketään muuta se ei voi miellyttää. Kukaan ei halua asua tuollaisissa kammottavista lähiöissä. Asuntopulan aiheuttama neliöiden hintojen nousukin on surkea tekosyy, kun kaikki nämä hirvittävät uudisrakennuksissa sijaitsevat kopit ovat vielä kalliimpia, kuin vanhat. Riistavuoren puiston viheralue on tärkeä virkistysalue lähialueen asukkaille, ja yhtä tärkeä, ellei vielä tärkeämpi luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen kannalta - olemme tehneet jo tarpeeksi tuhoa.

Anna Nordlund (Helsinki, 08.06.2019)

#92

Lähimetsät tärkeitä ihmisten hyvinvoinnin ja luontosuhteen kannalta. Alueella liikkuu paljon siilejä, lintuja, kettuja, jopa kauriita. Älkää pistäkö matalaksi kaikkia mahdollisuuksia ihmisen tuntea yhteyttä ja kunnioittaa muuta luontoa!

Kaisa Jaatinen (Helsinki , 08.06.2019)

#103

Tarpeellisten lisäneliöiden ohella, Etelä-Haagan viheralueet ja erityisesti Riistavuoren puisto, oli tärkein syy miksi meidänkin perheemme muutti pois Alppilasta, Aleksis Kiven kadulta.

Jari Lyyra (Helsinki, 08.06.2019)

#104

Antakaa meidän pitää lähimetsämme! Se on henkireikä meille.

Riitta Hanweg (Helsinki, 08.06.2019)

#113

Säilytetäänhän "Riistis" sellaisena kuin se on, joohan?

Minna Rissanen (Helsinki, 08.06.2019)

#120

Nyt tarvitaan luontotekoja, metsien monimuotoisuuden säilyttämistä, imaston ja eläinten suojelua, jos tällä pallolla halutaan elää. Luonto on sopeutunut jo tarpeeksi ihmisen toimiin.

Tarja Niemelä (Seinäjoki, 08.06.2019)

#138

Vihreiden ja kokoomuksen valtakausilla metsää on laitettu sileäksi oikein urakalla. Ihmiset asuttaa Suomesta varmaan 3-4% alueen eli metsää ja asuinaluetta löytyy reippaasti, mutta kaikki Helsingin pienen pläntin metsä on vedettävä matalaksi ja kaikkien on tultava juuri tänne asumaan. Kaupungin liikennejärjestelmä ei tälläkään hetkellä kykene selviytymään ilman tuntien ruuhkaa, mutta silti on pakko rakentaa rahankiilto silmissä ahtaammaksi. Luonnosta ja ihmisten viihtyvyydestä ei tarvitse välittää. Kohta ei tarvitse tuijottaa kuin betonia ja hengittää pakokaasuja.

Ilmari Salovaara (Helsinki, 08.06.2019)

#142

Kaupungin tuhoaminen on lopetettava.

Pertti Sivonen (Helsinki, 08.06.2019)

#145

Haagalle ja Länsi-Helsingille tyypillinen vehreä ja puistomainen kaupunkirakenne on säilytettävä! Riistavuorella on Haagan, Pitäjänmäen ja Munkinseudun asukkaille keskeinen maisemallinen ja virkistyksellinen merkitys. Lisäksi metsäalue on helsinkiläisen luonnon monimuotoisuuden kannalta täysin keskeinen. Jos alue rakennetaan ja tuhotaan, sitä ei saada koskaan takaisin. Haaga olisi siis ikuisesti huonompi paikka elää. Älkää missään tapauksessa tehkö päätöstä aloittaa täysin turhaa rakentamista, sitä ei annettaisi ikinä anteeksi.

Ari-Santeri Talja (Helsinki, 08.06.2019)

#154

Metsä kostaa.

Mikko Nieminen (Porvoo, 08.06.2019)

#165

Muistattehan luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen KAIKESSA päätöksenteossa!
Lähimetsät luovat suurta ei-materiaalista arvoa kaupungille ja sen asukkaille - niin ihmisille kuin eläimillekin.
Kun metsä hakataan kerran kaupunkialueella, se on ikuisiksi ajoiksi poissa. Toivon, että mietitte sitä samalla kun käytte itse kävelemässä juuri tuossa metsässä, jonka aiotte hakata asuntojen tieltä.

Toivon, että käytätte kaikki käytetäävissä olevat keinot löytääksenne suunnittelemillenne asuintaloille rakennuspaikat muualta.

Vinkki: Metsälän vanha maaliikennekeskus nielee alueelleen monta kerrostalia ja se on maa-alueens jo ympäristöarvollisrdti mitätöity.

Helpi Uotinen (Helsinki, 08.06.2019)

#177

Ajatelkaa joskus muutakin, kun rahaa. Luonnolle ja sen eläimille on turvattava myös tulevaisuus ksupunki- ja taajama-alueella.

Tarja Heino (Helsink, 08.06.2019)

#182

Me kaikki eläimet tarvitsemme monimuotoisia metsiä!

Heta Rytilä (Helsinki, 08.06.2019)

#183

Uhanalainen luonto on säilytettävä

Arja Luukkonen (Hämeenlinna, 08.06.2019)

#191

Eettisyys mukaan päätöksentekoon, ihan ihmisten hyväksi.

Sari Asplund (Mäntsälä, 08.06.2019)

#193

Säilyttää arvokas luonto ja luontotyyppiä Haagassa.

Minna Tenkanen (Tuusula, 08.06.2019)

#195

ETTE HAKKAA MITÄÄN POIS. ELÄIMET ON TÄRKEITÄ!

Sari Mustonen (Siikajoki, 08.06.2019)

#196

Älkää vielä kaupunkilaisilta kaikkea luontoa.

Marjut Söderström (Helsinki, 08.06.2019)

#197

Bulevardien ei pitäisi vaatia Riistavuorenmetsän uhraamista. Naurettava pikkukaistale ei riitä lajeille viherkäytäväksi.

Anna-Maria Rajala (Helsinki , 08.06.2019)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…