Lepsämän kyläkoulun säilyttämisen puolesta!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#2

Kyläkoulu tuo turvallisuutta lapsille. Koulupolkua (0-6 lk.) ei saa pilkkoa palasiksi.

Mirkka Pellinen (Nurmijärvi, 17.11.2020)

#8

Kyläkoulut paras paikka lapsille!

Ulriikka Högström (Raasepori, 17.11.2020)

#12

Turha päättäjien puhua lasten pahoinvoinnista kun lakkauttavat kyläkouluja.

Tapio Karppinen (Hyvinkää, 17.11.2020)

#21

Toivon Lepsämän kyläkoulun säilyvän kylällä. Se tuo elämää.

Minna Lipponen (Nurmijärvi, 17.11.2020)

#22

Ei kaikkia kouluja voi lopettaa tai niputtaa, uskokaa jo !

Ritva Karukoski (Lepsämä, 17.11.2020)

#41

Koulu pitää säilyttää

Liisa Tamminen-Haapala (Perho, 17.11.2020)

#76

Koulu tulee säilyttää

Anneli Klasila (Nurmijärvi, 17.11.2020)

#78

Toimiva kyläkoulu Lepsämässä on tärkeä vetovoimatekijä, kun ajatellaan esimerkiksi Nurmijärvelle muuttavan lapsiperheen asuinpaikan valintaa ja toimiva kyläkoulu Lepsämässä pitää kylän elinvoimaisena. Kun ajatellaan Nurmijärven kunnan tämänhetkistä strategiaa, nostetaan siellä vahvuudeksi elinvoimaiset kylät sekä toiminta lähellä kuntalaisen arkea, lasten ja nuorten omissa kasvuympäristöissä. On Nurmijärven kunnan oman strategian vastaista, jos Lepsämän kyläkoulu lakkautettaisiin.

Anne Lukana (Lepsämä, 17.11.2020)

#84

Pienet kyläkoulut ja pienemmät ryhmät kouluissa tukevat lapsien mielenterveyttä paremmin kuin suurryhmät joissa opettajilla ei ole aikaa opettaa yksilöllisesti oppilaitaan. On eri asia jos pystytään yhdistämään ryhmiä ja saamaan isolle ryhmälle kaksi tai kolme opettajaa, mutta suosittelen enemmän pienryhmiä joissa aikaa opettaa paremmin. Pitkällä aikatähtäimellä maksaa itsensä takaisin yhteiskunnalle.

Hanna Bergman (LEPSAMA, 17.11.2020)

#93

Älkää lopettako Lepsämään 🚸 koulua!

Irja Sund (Vantaa, 17.11.2020)

#98

Kunnan tarkoituksena ilmeisesti kuihduttaa pikkukylät ja keskittää toiminnot isoihin taajamiin. #ylpeästilande, onko tämä jo vanhentunut slogan kunnassa ?

Antti Kuusisto (Nurmijärvi, 17.11.2020)

#100

Lepsämän koulua ei saa lakkauttaa tai toimintoja siirtää lintumetsään/klaukkalaan. Luokat 1-6 säilytettävä turvallisessa kyläkoulussa, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Lepsämässä. Käsittämätöntä että lakkauttamista edes suunnitellaan.

Johanna Moijanen (Nurmijärvi, 17.11.2020)

#108

Lepsämän ala-asteen kaikki luokat ykkösestä kuutoseen säilytettävä. Ajateltava lasten parasta.

Liisa Moijanen (Lepsämä, 17.11.2020)

#109

Lepsämän koulun ympärillä kylällä on tilaa kasvaa. Lintumetsään ei uusia koululaisia paljon lisää uusrakentamisen kautta tule. Merikonttiläjä kouluna, kun kylällä on oikea koulukeskuskin, ei varsinaisesti ole mikään vetovoimatekijä.

Henna Hurttala (Lepsämä, 17.11.2020)

#118

Lepsämän koulu on ehdottomasti säilytettävä. Se on kylän sydän. Se luo lapsille turvaa ja tuo kyläläisiä yhteen. Nurmijärven parhautta on kylät ja oppilasmäärä on tarpeeksi suuri omalle koululle vaikka oppilasmäärä jonkin verran laskisikin. Käytössä oleva koulu on tärkeä osa myös Lepsämän arvokasta maalaismaisemaa.

Susanne Lehtinen (Nurmijärvi , 17.11.2020)

#134

Hei. Harkitsemme poismuuttoa Lepsämästä, koska meidänkin tietouteen on tullut elinvoimaisen kyläkoulun asteittainen alasajo. Lapsemme on vasta <2-vuotias, ja olemme valinneet asuinpaikaksi Lepsämän puhtaasti kyläkoulun tarve tulevaisuuden osalta mielessä. Onhan se Lepsämän ainoa julkinen palvelu bussilinjan lisäksi. Olen käynyt keskustelua aiheesta tuttujen lapsiperheiden kanssa ja vaikka ymmärrämme kustannuspaineet, näemme tämän lakkautussuunnitelman merkittävänä haittana alueen vetovoimalle. Useat perheet pohtivat koko Nurmijärveltä lähtemistä, sillä Lepsämä on kunnan eteläpäässä ainutlaatuisen rauhallinen kylä, josta pääsee kahta valtaväylää (Vihdintie ja Hämeenlinnanväylä) suurtalousalueelle ja Klaukkalan keskusta palveluineen on lähellä. Toista vastaavaa ei kunnasta löydy niille perheille, joiden aikuisten työmatka suuntautuu etelään. Kyläkoulun alasajo kuitenkin pidentää lasten koulumatkaa niin, että me muiden perheiden ohella olemme heti alkaneet tehdä päätöksiä asuinpaikasta, kun lapsen ystäväpiiri ei vielä ole muodostunut pysyväksi ja on aikaa reagoida hajottamatta lapsen verkostoa. Toivon teidän ottavan myös tämänkaltaisen näkökulman huomioon ja mikäli päätätte säilyttää tärkeän vetovoimatekijän Lepsämässä - tiedottaakaa siitä näkyvästi ja selkeästi viestillä, joka palauttaa luottamusta tulevaisuudensuunnitelmiin. Korostan, että Lepsämästä ei muuteta muualle kuntaan vaan hyvin usein pientaloalueille lähelle työpaikkoja Espooseen, Vantaalle ja Helsinkiin, sillä täältä käydään nimenomaan etelän suuntaan töissä. Näin ollen Lepsämän väestö ikääntyy lapsiperheiden poismuuttaessa ja kunta myös menettää verotuloja lapsiperheiden työikäisten vanhempien poistuessa perheineen kunnasta. Röykässä ja Rajamäellä tilanne on toisenlainen, sillä sieltä työmatkaliikenne suuntautuu myös pohjoisiin naapurikuntiin. Meille lepsämäläisille työmatka kasvaa kohtuuttomasti muuttaessa pohjoisempiin Nurmijärven kyliin ja näin ollen muutto suuntautuu ulos kunnasta.

Ella Broman (Lepsämä, 17.11.2020)

#140

Kyläkoulut ovat paikan sielu ja pitävät alueen eläväisenä.

Pasi Kukkonen (Vanyaa, 17.11.2020)

#142

Järki käteen. Mitä hyötyä on lopettaa toimiva koulu ja siirtyä toisaalle??

Maarit Limpi (Nurmijärvi, 17.11.2020)

#155

Kotikoulu takaa perheellisten kiinnostuksen Lepsämästä

Pirjo Lehti (Lepsämä, 18.11.2020)

#157

Pelastetaan pikkukoulut!

Susanne Inkala (Nurmijärvi , 18.11.2020)

#159

Ei mitään järkeä lopettaa lapsilta hyvää koulua ja ajaa kylän sekamelskaan kun yli täynnä seksin ja oppilas määrä järkyttävä

Sauli Stenudd (Lepsämä, 18.11.2020)

#162

Jospa kiristäisi vyötä vaihteeksi muualta kuin lapsista ja vanhuksista, kokeilkaa.

Timo Kallio (Lepsämä, 18.11.2020)

#168

Kylätkin tulisi pitää eläväisinä!

Sanni Lepistö (Nurmijärvi, 18.11.2020)

#178

Lepsämän kyläkoulu on arvokas perintö lapsille. Rauhaisa koulu ja toimiva yhteistyönä kylän eduksi, lasten oppeihin ja muunkinlaiseen toimintaan. Lepsämän koulu on vanha koulu ja ikimuistoinen arvokas.

maria ekonen (helsinki, 18.11.2020)

#184

Nyt on aika näyttää, ettei raha ohjaa kaikkea.
Säilyttäkää kyläkoulu lasten ja yhteisön vuoksi. Yhteisö voi hyvin jos lasten turvallisuus ja hyvinvointi on kunnossa.
Kyläkoulut kuuluvat Suomalaiseen kouluelämään.

Saila Heinonen (Helsinki, 18.11.2020)

#197

Ei kai perusteluina tarvitse muuta kuin seuraavat:
- Koulut kuuluu sijoittaa keskelle kylää, jossa on toiminnalle riittävästi tilaa tontilla, eikä mihinkään rajalle, joka palvelee muutaman vuoden ajanjaksolla tiettyä yhtä asuinaluetta.
- Koulun oppilasmäärä on sitä tasoa, että tuskin koko Suomesta löytyy yhtään koulua, joka olisi lopetettu samalla oppilasmäärällä.
- Lepsämästä on kuitenkin kohtuullisen pitkä matka Klaukkalaan sekä monesta kylän kolkasta on pitkä matka Lepsämän ja Klaukkalan rajalle. Näin ollen koulukyydeistä tulisi melko raskas taloudellinen taakka jokatatapauksessa.
- Lepsämä on kehittyvä kylä, johon rakennetaan jatkuvasti lisää uusia omakotitaloja.
- Se mitä tulee vanhan Lepsämän koulurakennuksen käyttöön museon tiloina, niin kannattaa laittaa asioita tärkeysjärjestykseen ja unohtaa kaiken maailman vanhat rojut tässä kohtaa kun puhumme lapsien koulutuksesta.

Marko Tapanainen (Lepsämä, 18.11.2020)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…