Tapahtumat sallittava muiden kohtaamisten rinnalla - Samat säännöt kaikille 

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#11602

Bland mänskliga rättigheter finns denna Artikel 23:
1. Var och en har rätt till arbete, fritt val av sysselsättning, rättvisa och tillfredsställande arbetsförhållanden samt till skydd mot arbetslöshet.

2. Var och en har utan diskriminering rätt till lika lön för lika arbete.

3. Var och en som arbetar har rätt till en rättvis och tillfredsställande ersättning som ger honom eller henne och hans eller hennes familj en människovärdig tillvaro och som vid behov kan kompletteras med andra medel för socialt skydd.

Så gott som alla punkter har inte uppfyllts för många inom kulturbranschen under de senaste 1,5 åren och Finlands kulturpolitik har varit pinsam. Pinsam för människor lämnats i stor ekonomisk nöd, trots att vi kallar oss en välfärdsstat. Pinsam, för att Finland har med sina riktlinjer visat att kulturbranschen inte är lika mycket värd som t.ex. restaurnagbranschen, trots att kulturbranschen ger arbete åt mer än dubbelt flera människor (omkring 200.000) och har mer än dubbelt så stor omsättning än restaurangbranschen.

Vi vill att vi har samma rättigheter att utöva vårt yrke som övriga näringsbranscher i Finland.

Cecilia Damström (Helsinki, 10.08.2021)

#11616

Eurostat-tilastot paljastaa käynnissä olevan valtavan ylikuolleisuuden, joka on tapahtunut Covid-mRNA-piikityskampanjan aikana marraskuussa 2023.
Huomatkaa myös seuraavat:
mkr, positv.fi, rapsodia.info, umv, ten.ithelvm <-

Kari Aava (Tampere, 22.01.2024)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…