SEURASAAREN UIMALA ON SÄILYTETTÄVÄ NYKYISELLÄÄN

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#805

On alueita, jotka palvelevat kaupunkilaisia parhaiten nykytilassaan. Joka paikkaan ei tarvita rakennettuja palveluita ja Seurasaaren uimaranta on osoittanut tarpeellisuutensa juuri tällaisenaan, nykytilaisena. Kuunnelkaa päättäjät rannan käyttäjiä sekä heidän hyviä perustelujaan.

Elina Ylppö (Helsinki, 24.08.2021)

#813

Saunalle löyty kyllä paikka muualtakin. Seurasaaren meriuimalan historiallinen kokonaisuus sen sijaan kärsisi pahasti typistettynä.

Elina Puranen (Jyväskylä, 24.08.2021)

#821

Keitä varten te siellä olette?
Vastaan puolestanne... Meitä helsinkiläisiä, stadilaisia varten, joten kuunnelkaa meitä!

Juha Pykäläinen (Helsinki, 25.08.2021)

#825

Olen ollut monta kertaa seurasaarella ja en halua että sinne rakenetaan sauna. Paikka on ollut tosi turvallinen meille naisille, niin antakaa paikka pysyä niin kuin ennen.

Kiitos!

Cecilia Huhtala (Maalahti, 25.08.2021)

#829

Kyllä nämä historiaa huokuvat paikat on pakko pitää ennallaan. Kohta Hgissä ei ole muuta kuin lasikuutioisia/ petonisia ja muutenkin ruman näköisiä asuntoja vierivieressä, kaikki vanha tuhotaan.

Satu Havukainen (Helsinki, 25.08.2021)

#843

Seurasaaren naisten uimala on kertakaikkiaan ainutlaatuinen paikka Suomessa, se täytyy ehdottomasti säilyttää. Ruotsalaiset ovat ylpeitä omasta Saltsjöbadetistaan Tukholmassa. Miksi meillä haluttaisiin hävittää arvokasta kulttuuriperintöämme sen sijaan että suojelisimme sitä?

Inkeri Pohjola (Helsinki, 25.08.2021)

#854

Entisenä hesalaisena karantän teitä

Tero Frobeus (Tukholma, 27.08.2021)

#859

Ehdottomasti säilytettävä kannatetaan!

Seppo Laakkonen (Helsinki , 28.08.2021)

#870

Perinteinen uimala on säilytettävä nykymuotoisena. Yleinen sauna ei sovi Seurasaareen.

Terho Nikulainen (Helsinki, 31.08.2021)

#875

Merkittävä pala historiaa on säilytettävä. Sauna voidaan sijoittaa johonkin toisaalle.

Saija Karjala (Helsinki , 01.09.2021)

#879

Rantaviivaa on toisaallakin ottaa saunalle ettei olemassa olevaa naisten uimalan ranta-alueeseen ole syytä kajota.
Nyt vaaditaan harkintakykyä vaikuttajilta.

Kaisa Puuronen (Espoo, 01.09.2021)

#884

Säilyttäkää ainutlaatuinen ranta.

Heidi Haapoja (Oulu, 03.09.2021)

#892

Ehdottomasti säilytettävä entisellään. Paikka on kulttuurihistoriallinen.

Paula Mandelin (NURMIJÄRVI, 06.09.2021)

#900

Seurasaaren meriuimala on kulttuurihistoriallinen paikka ja tulisi ehdottomasti säilyttää entisellään.

Katriina Puputti (Helsinki, 10.09.2021)

#915

Älkää ylikuormittako Seurasaarta kaupallisilla palveluilla. Ja pitäkää rantoja mahdollismman paljon rakentamattomina. Keskittäkää palvelut saaren sisäosiin.

Jan-Erik Ingvall (Helsingfors, 21.09.2021)

#917

Olen pikku tytöstä asti käynyt uimalassa ja nyt olen jo 60v.ja jatkan käymistä.sitä ei saa poistaa .Se on monelle ihmiselle jopa paikka missä tapaa ystäviä sekä myös elämän tapa.Elkää viekö sitä meiltä pois.

Orvokki Ekman (Vantaa, 24.09.2021)

#923

Seurasaaren uimalan historiallisen miljöön asettaminen kompromissin alaiseksi on erityisen räikeää kun saaressa riittää rantaviivaa uimareille tärkeän alueen ulkopuolella erinomaisen paljon. Saunan toiminta muuttaisi merkittävissä määrin uimalaa kehnompaan ja kankeaan kaupallisempaan suuntaan. Kaupungin otaksuisi olevan se taho, joka tukee ja mahdollistaa kaupungissa elävän ja moninaisen kulttuurin, ei heikennä sitä.
Adressin maininta uimalasta etenkin naisille turvallisena ja häirinnästä vapaana tilana on ehdottoman painava. Olen hyvin huolestunut päätöksestä edes aloittaa näin hyytävän huono prosessi.

Mimma Tuomisalo,
arkkitehti

Mimma Tuomisalo (Helsinki, 27.09.2021)

#937

Uimala on ainutlaatuinen osa Helsingin historiaa.

Jaana Vesterinen (Vantaa, 20.10.2021)

#941

Seurasaaren kulttuurihistoriallinen uimala tulee säilyttää nykyisellään. Kaupallisen saunan rakentaminen ei sovi sen yhteyteen.

Sinikka Vepsä (Helsinki, 10.11.2021)

#945

Järkeä päätöksiin

Bengt Mattila (Helsinki, 11.11.2021)

#954

Kulttuuriympäristö on säilytettävä. Uimala on rauhallinen ja tarpeellinen keidas avoin kaikille Helsingin naisille. Sauna Seurasaaressa olisi tosi hyvä, mutta lähempänä siltaa, esim uimarannan vieressä. Tai, jos välttämättä uimalan lähellä, niin miesten puolen vieressä, aidan ulkopuolelle rannassa hyvin mahtuisi yleinen sauna jonka ranta tai laituri siinä kohdassa ei häiritsisi kumpaankaan uimalan yksityisyyttä, koska rantaviiva kääntyy siinä kohdassa.

Helena Sandman (Helsinki, 16.11.2021)

#956

Toivottavasti saunalle löytyisi mieluiten muu paikka kuin uimalan läheisyys. Se tuntuu olevan naisille hyvin tärkeä/turvallinen paikka käydä ja toivoisi että näin olisi jatkossakin. Ja maisema on äärettömän kaunis nykyisellään.

Rita Kärkkäinen (Orivesi, 26.11.2021)

#960

Helsinkiä rakennetaan täyteen ja kantakaupungissa asuvan on jo nykyään työlästä hakeutua luonnotilaiseen ympäristöön rentoutumaan. Luonnon vaikutus stressin ja masennuksen lieventäjänä on kiistaton. Kaupunkiin on sitä kehitettäessä jätettävä luontoympäristöä. Seurasaaren uimala ja saari ylipäätään on harvinainen kohde, siellä ei ole mainostauluja, vilkkuvaavaloa, kaijuttimien ääntä tai raskasta liikennettä, jopa pyöräily on kielletty alueen luontoarvojen säilyttämiseksi. Saunan rakennuttaminen alueelle pilaisi virkistysalueen rauhan ja rajaisi sen käyttäjiä, kaupunkilaisilla jotka arvostavat hiljaisuutta ja wifittömyytä olisi taas yksi ulkoilualue vähemmän. Tilalle suuniteltu markkinavoimainen toiminta on levittäytynyt jo muualle Etelä-Helsingin ranta-alueilla, lähimpänä Hietsu, joka on varattu liiketoiminnalle, mainoskylteille ja musiikkia popittaville hikiliikkujille. Olisi vain kohtuullista säilyttää virkistysalueita myös virikkeetöntä tilaa tarvitseville kaupunkilaisille.
Talviuimapaikkana Seurasaari on täysin verraton tila jossa naisen on mahdollista oleilla vailla kaikkia niitä paineita joita nykyaikainen elämä sukupuolellemme asettaa, täydellinen nollauspaikka kävelymatkan päässä kotoa. "Pöhinän" mahdollinen tuonti alueelle saunan muodossa tuo mukanaan lieveilmiöt joita moni uimari nyt alueelle pakenee.
Toivon todella, että luontoympäristö pysyy tulevaisuudessakin kaikkien sosioekonomisten ryhmien perusoikeutena, tavallisella, jopa köyhällä kaupunkilaisella on oltava mahdollisuus ulkoiluun melu- ja valosaasteen ulottumattomissa. Kaupunkia kehitettäessä olisi pysähdyttävä miettimään, että mikähän riittää, sillä jatkuvan kasvun järjestelmässä jonka vankina elämme, mikään ei koskaan tule olemaan tarpeeksi. On olemassa arvokkaampia asioita kuin talouskehitys.

Sanni Hohkua (Helsinki, 12.12.2021)



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…