Pelastakaa Pyynikin Aikamatkat ja Koko kylän piha

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#2

Herätkää. Tällaisia helmiä on maailmalla pilvin pimein, mutta Suomessa aivan liian harvassa. Antakaa Tampereen näyttää esimerkkiä elävän ja hengittävän kaupunkikulttuurin puolesta. Tämä on juuri sitä.

Tommi Lindell (Helsinki, 09.03.2022)

#4

Omaehtoiselle kulttuurille voi ja pitää osoittaa tukea. Kaupunki voi olla kumppani sen kehittämisessä. Kaupungin sielu ja kulttuurinen ja henkinen pääoma ei synny vain kaavoituksesta tai vakiintuneista instituutioista, vaan ihmisten aloitteellisuudesta, luovuudesta ja halusta osallistua. Omaehtoisen kulttuurin tukeminen on parasta mahdollista osallistamista - nykyaikainen eurooppalainen kaupunki ymmärtää sen.

Erik Lydén (Tampere, 09.03.2022)

#13

Ainutlaatuinen paikka. Kerrankin jotain mielenkiintoista nähtävää ja tekemistä oikeasti lapsista vanhuksiin

Toni Nyman (Tampere, 09.03.2022)

#21

Tampere tarvitsee yhteisöllistä, kaikille avointa, tilaa. Pyynikin Aikamatkat on rikastuttanut alueen kulttuuria ja tarjonnut erilaisille ryhmille matalan kynnyksen toimintaa. Annetaan hyvän toiminnan jatkua!

Laura Haikonen (Tampere, 09.03.2022)

#29

Tampereen kaupungin tulee tunnistaa ja tunnustaa avoimien kulttuuri- ja taidetilojen tarve. Näiden tilojen tulee myös tarjota mahdollisuuksia kaupunkiviljelyy, elokuvakaupunki projektin kehittämiseen ja yleisestiottaen tarjota tiloja joissa ei ole maksumuuria tai muita rajoitteita kulttuuritoimijoiden kehittymiselle.

Tiloista täytyy myös pitää huolta, kunnostaa niitä ja mahdollistaa tilojen toiminta.

Nyt kaupunki on pistänyt x määrän rahaa useampien urheilupaikkojen, skeittiparkkien ja muiden "meluisten ihmisten" tiloihin. Nyt on aika mahdollistaa kaupunkiin Pyynikin aikamatkojen toiminta ja lisää avoimia kulttuuri- ja taidetiloja, kehittää myös niiden toimintaa ja sisältöjä.

Terveisin
Mikko Leppänen
Muotoilija, digitaiteilija, tutkija

Mikko Leppänen (Tampere, 09.03.2022)

#50

Tämä paikka ja sen ylläpito on malliesimerkki siitä, miten yhden ihmisen toiminta voi luoda suurta yhteisöllisyyttä, mielikuvitusta, turvaa ja iloa kaupunkiympäristöön. Ostettuna tällainen palvelu maksaisi kaupungille pitkän pennin. Nyt ei tarvitse kuin olla rampauttamatta toimivaa, olemassa olevaa konseptia.

Vera Veiskola (Kajaani, 09.03.2022)

#56

Onko raha ainoa mikä ratkaisee? Kulkutautisairaalan tontti on taatusti grynderin märkä uni!

Nena Tirkkonen (Tampere, 10.03.2022)

#57

Tämä aika tarvitsee yhteisöllisyyttä, taidetoimintaa, tapahtumia ja Aikamatkoissa sitä on voitu tehdä niin kulttuurin kuin yliopitotoimintojen kautta. Kaikkea ei tarvitse hävittää ja muuttaa pikavoitoiksi rahan takia.

Arto Jalonen (Tampere, 10.03.2022)

#63

Olemme nauttineen Koko kylän tunnelmasta ja erityisesti jäämäestä talvella koko perheellä. Pettissalo on tehnyt upeaa ja pyyteetöntä työtä, olisi kovin sääli jos tämä koko perheen keidaa tuhottaisiin. Muista kaupungeista tulevien vieraiden kanssa käymme täällä myös usein ja kaikki ovat ihastelleet poikkeuksellista tunnelmaa ja toimintaa, on ehdoton turistikohde Tampereella.

Petra Koho (Tampere, 10.03.2022)

#68

Tämä täytyy säilyttää!

Veli-Matti Kyllönen (Lahti, 10.03.2022)

#77

Ilon määrää on vaikea mitata euroissa. Toisinaan jotain erityislaatuista ja arvokasta syntyy ilman suunnittelutyöryhmiä ja virallisia leimoja. Pyynikin vanhalla kulkutautisairaalalla on kukkinut ihan poikkeuksellinen luovuus ja yhteisöllisyys. Paikka on kesälläkin hieno, mutta talvella kaupungin upein jäämäki vetää paikalle lähiseudun lapsiperheitä sankoin joukoin. Koko kylän piha on nimensä veroinen, ja siellä toimii kaikki se, mistä muualla voi yleensä vain haaveilla: liukureita lainataan eikä varasteta, pihaan rakennetusta kivasta iloitaan eikä mitään rikota, vieraat juttelevat toisilleen… tällaista menoa pitäisi vaalia.

Anna Sirén (Tampere, 10.03.2022)

#87

Kerta toisensa jälkeen Kaakinmaalla lasteni kanssa vieraillessani en voi olla ihmettelemättä miten arvokas ja antoisa tuo alue on! Se henkinen pääoma, mitä tämä muista puisto- tai leikkialueista radikaalisti poikkeava tila tarjoaa kävijöilleen on mittaamatonta. On kuin astuisi steriilistä ja tarkkaan kontrolloidusta maailmasta todellisempaan ja leikintäyteisempään mahdollisuuksien maailmaan, jossa muistaa, miten monia tapoja voikaan olla elää jo olla. Toivon todella, että Tampere pitää jatkossakin tästä alueesta hyvää huolta ja antaa sen kehittyä eteenpäin!

Riikka Papunen (Tampere, 10.03.2022)

#96

Tarvitsemme kulttuuria.

Meri Cengiz (Tampere, 10.03.2022)

#106

Kierrätystaide kunniaan!

Suvi-Kristiina Pääkkönen (Helsinki, 10.03.2022)

#118

Mielikuva Tampereesta on kulttuuria ja musiikkia täynnä oleva, dynaaminen kaupunki. Myös alakulttuuri kuuluu tähän kokonaisuuteen, ei vain teatteri ja isot kaupalliset toimijat. Kulkutautisairaalan ympäristö voisi olla hieno kulttuurikeskus, mutta siellä tulee olla mahdollisuus toimia myös epäkaupallisten toimijoiden. Kulttuuri kuuluu kaikille!

Outi Urpilainen (Helsinki, 10.03.2022)

#127

Mika Pettissalo, Pyynikin Aikamatkat ja Koko Kylän Piha on auttanut lukemattomia Tamperelaisia yhteisötaideprojekteillaan.

Santtu Kainulainen (Tampere, 10.03.2022)

#135

Pyynikin aikamatkat on täysin ainutlaatuinen yhteisötaideympäristö ja kaikille avoin kohtaamispaikka. Tampereen on tunnistettava tällaisten kulttuuriympäristöjen arvo ihmisten hyvinvoinnille ja oltava mukana turvaamassa toiminnan jatkumista historiallisessa pihapiirissä.

Roosa Tuukkanen (Tampere, 10.03.2022)

#137

Koko kylän piha on projekti jota kaupungin pitäisi tukea ei torpata. Vähintään se pitäisi mahdollistaa siten että että se saisi pysyä paikallaan. Kaupungin tulisi nähdä kulttuurin kukoistuksen mahdollisuus ja tukea Koko kylän pihaa remontoimalla tontilla olevat tilat avoimeen kulttuurin tuottamiseen ja yhdessä oleskeluun. Tehdään koko kylän pihasta nimensä veroinen.

Juuso Aalto (Tampere, 10.03.2022)

#141

Tässä kohtaa tulisi unohtaa kaupungin tiloja vuokraavien "yhdenvertaisuusperiaate" (joka ei muutenkaan toteudu), eikä ainakaan puhua mistään markkinoiden vääristämisestä eikä tiloille asetetusta tuottovelvoitteesta. Kulkutautisairaalan alueella viime vuosina järjestetty taide- ja kulttuuritoiminta on tuottanut kaupunkilaisille JA kaupunkiorganisaatiolle enemmän hyötyä (myös taloudellisessa mielessä) kuin lyhytnäköinen vuokrahinnoitteluun perustuva tilaomaisuuden hallinta olisi koskaan pystynyt tai koskaan pystyy.

Mikko Kyrönviita (Tampere, 10.03.2022)

#148

Kaupungissa on säilytettävä kulttuurillisesti ja yhteisöllisesti merkittäviä tiloja. Etenkin Pyynikin aikamatkat on ollut yhteisöllisesti tärkeä osa Pyynikkiä, se tarjoaa kaikenikäisille mahdollisuuksia luovaan tekemiseen katutaiteesta musiikkiin. Pyynikin aikamatkat tarjosivat kaupunki olosuhteissa loistavat ulkotilat partiolaisten toiminnalle, ja erityisesti Mika on jäänyt mieleeni lämpimänä ja avuliaana henkilönä kaikenlaisille yksilöille ja yhteisöille - ei ole ollut kysymystä tai aiheitta mihin Mikan kanssa emme olisi keksineet ratkaisua. Pihassa kesäisin oleva yhteinen puutarha keskellä kaupunkia opettaa luonnosta, luonnonsuojelusta ja vastuunkantamisesta sekä etenkin yhteisönvoimasta. Yhteinen tekeminen pihatalkoista taiteeseen vähentää syrjäytyneisyyttä ja antaa matalankynnyksen mahdollisuuksia aktiiviselle tekemiselle tai tunteiden purkamiselle hyväksytysti esim taiteen muodossa. Kaupungissa monet toiminnat ovat todella korkeahintaisia, jolloin nuorilla tekeminen loppuu kesken nopeasti. Aikamatkat piristävät Pyynikin miljöötä vaihtuvilla teoksillaan ja samalla Mika on ylläpitänyt ja luonut uusia käyttömahdollisuuksia kulttuurillisesti ja historiallisesti merkittävälle rakennukselle. Kaikkea ei pidä purkaa asuntojen tieltä, etenkään mitään näin kaunista ja tärkeää. <3

Pinja Korhonen (Helsinki, 10.03.2022)

#150

Älkää päättäjät jyrätkö aina kaikkea hienoa ja ihmisten tekemää maan tasalle. Jättäkää tilaa elämälle ja luovuudelle!

Heini Luotola (Tampere, 10.03.2022)

#163

Järki käteen. Kaikki ei ole rahalla mitattavissa, tai arvotettavissa. Toiminnan olessa käytännössä voittoa tavoittelematonta, kaikille avointa ja ilmaista, on väärin rokottaa isoilla vuokrakuluilla. Toimintaa tulisi tukea, sillä Tampereen kaupungin pitäisi olla sivistynyt, moninaista kulttuuria vaaliva ja tukeva edelläkävijä. Ei harmaa ja ankea riistäjä, kiristäjä ja lakkauttaja.

Juha Nevala (Tampere, 10.03.2022)

#169

Nyt joku järki tähän hommaan.

Jani Aittola (Tampere , 10.03.2022)

#172

PELASTAKAA PYYNIKKI! PELASTAKAA KULTTUURI!

Sonja Välitalo (Tampere , 10.03.2022)

#174

Pajaston kanssa oli ihana kokemus päästä tekemään taidetta Koko kylän pihalla. Kiitos paljon antamastasi luovuuden ilosta kaikille!

Donya Koivuaho (Tampere, 10.03.2022)

#178

Tämä on erittäin oleellinen ja tarpeellinen kulttuuri/vapaa-ajan tila ja tukee Tampereen vetovoimaisuutta. Olisi typerää antaa tämänkin kulttuuritilan kadota kaupunkikuvasta!

Miska Halen (Tampere, 10.03.2022)

#181

Pyynikin aikamatkat on selkeästi arvokas paikka monille ihmisille ja edustaa hienoja arvoja (yhteisöllisyys, avoimuus, tekeminen, osallistuminen)

Tuomas Oittinen (Tampere, 10.03.2022)

#187

Kaupunki ilman monimuotoista kulttuuria on näivettyvä kaupunki!

Taide ja luominen on innovoinnin ja uuden luomisen ja oivalluksen alkulähde sekä parhain opettaja, etenkin lapsille, mutta aina kaikille. Se on tällä hetkellä nähtävästi vähiten arvostettua perusrankaa. Älkää painako alas kulttuuritiloja, etenkin niitä missä ei teiltä sen ylläpitämiseen selkänahasta paljoa vaadita, mutta monilta se kuitenkin vaaditaan.

Isa Kiviaho (Tampere, 10.03.2022)

#188

Tampere tarvitsee kaupunkilaisten tekemää kulttuuria!

Kirsi Kallio-Häkli (Tampere , 10.03.2022)

#191

Ette kai te kaikkia vanhoja tiloja ja matalankynnyksen kulttuuritoimintaa halua ajaa alas?!!

Iisakki Karttimo (Tampere, 10.03.2022)

#197

Tampere ei voi olla Kulttuurikaupunki tukematta saavutettavaa kulttuuria!

Vilma Kosola (Tampere, 10.03.2022)

#199

Aikamatkat mahdollistavat elävän taiteen alueelleen. Nyt koronan jälkeen tarvitaan ehdottomasti tällaisia olemassa olevia paikkoja.

Tommi Henttinen (Tampere, 10.03.2022)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…