Ei Padel-kenttiä Espoon Nuottaniemen rantaan

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#5

Padel ja meri eivät saa mitään synergiaetua toisiltaan.

Tom Grönberg (Espoo, 24.04.2022)

#7

Rantaraitti on juuri saatu kohennettua ja sen yhteydessä oli erityisen tärkeää istuttaa puita riittävästi jotta liitooravilla on levähdyspaikkoja. Nyt myös osa näistä istutetuista ja kaikki vanhat puut aiotaan kaataa padelkentän paikalta. Käsittämätöntä toimintaa!

Maarit Ehnberg (Espoo , 24.04.2022)

#12

Liikenneteknisesti hanke on aivan käsittämätön. Alueella jo nykyisellään niukahkosti P-tilaa ja ahtaat väylät. Ei ole esitetty mitään suunnitelmaa kuinka liikenne aiotaan hallita. Laskennallisesti jopa 30 autoa 4 ruutuun?

Tom Ehnberg (Espoo, 24.04.2022)

#13

Rantaraitti on mahtava kokonaisuus ja ylistyslaulu luonnon monimuotoisuudelle. Pelikentät eivät kuulu merenrantoihin. Niille löytynee hyviä paikkoja toisaalta minne liikenneyhteydet ovat monipuoliset ja pelin äänet eivät häiritse asukkaita eikä eläimiä. Peltoja löytyy Espoossakin hehtaari kaupalla.

Margareth Grönberg (Espoo, 24.04.2022)

#14

Kentät tulisi sijoittaa Nuottamiehen polun vieressä olevaan puistoon joka on tällä hetkellä käyttämätön.

Patrik Mattsson (Espoo, 24.04.2022)

#16

Terveiseni olen jo toimittanut esittelijä Ville Sorvalille. Ei tainnut kiinnostaa häntä.

Inka Aho (Espoo, 24.04.2022)

#19

Rantaraitin virkistysarvo on tärkeämpi kuin pelikentät.

Rhea Lind (Espoo, 24.04.2022)

#21

Ei padel-kenttää, kiitos. Pidetään luonto osana Rantaraittia.

Maria Koudinova (Espoo, 24.04.2022)

#26

Säilytetään luonto, padelkentille löytyy varmaan joku parempi paikka.

Krista Nikkari (Espoo, 24.04.2022)

#32

Luontoarvot etusijalle! Rantaraitti on meille espoolaisille tärkeä henkireikä. Sitä on syytä vaalia.

Annukka Paloheimo Segersven (Espoo, 24.04.2022)

#36

Padel kentän rahat voisi käyttää teiden kunnostamiseen tai muuhun yleishyödyllisempään.

Kati Kaitua (Espoo, 24.04.2022)

#37

Jo nykyinenkin autoliikenne pienvenesatamaan aiheuttaa vaaratilanteita erityisesti Nuottatien ja Nuottarinteen risteyksessä. Viimetipassa pelivuorolleen kaahaavat pelaajat vähentävät entisestään alueella liikkuvien jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta. Esim. nyt ei Nuottarinteestä tullessa ole lapsille yhtään turvallista kohtaa kohtaa ylittää Nuottatie, koska Nuottatien viimeisen hidastustöyssyn ja sataman välillä kaahataan jo nyt kuin mielipuolet.

Juhani Kartano (Espoo, 24.04.2022)

#38

Lähipuisto on asukkaille arvokkaampi kuin trendilajin urheilukentät. Asukkaiden oikeutta lähiluontoon tulee kunnioittaa.

Riitta Mård (Espoo, 24.04.2022)

#39

Ei mitään padelia vastaan muttei rannan, puiston ja luonnon rauhan kustannuksella eikä todellakaan autoliikennettä lisäämään pienen kadun varteen jossa asutusta, ei julkista liikennettä eikä paikoitustilaa

Pia Vaquer (Esbo, 24.04.2022)

#51

Vastustan jyrkästi Padel kenttiä. Kun Nuottaranta kunnostettiin oli ehdotin vaatimus, että puita ei saa poistaa. Hanke on täysin ristiriidassa tämän määräyksen kanssa. Puita ei saa kaataa yhtään kappaletta ja siksi puistoa ei saa tuhota voitontavoittelun vuoksi. Padel kentät sopivat esim Suomenojan venesataman täyttömaalle, ei puistometsään.

Mikael Raivio (Espoo , 24.04.2022)

#52

Olen jo lähettänyt kommenttini Ville Sorvalille Espoon kaupungille.

Elina Ahomäki (Espoo , 24.04.2022)

#55

Toistan aikaisemman viestini, jos se ei ole tullut perille/ymmärretyksi
Onkohan suunnittelijoiden tiedossa, että Nuottatie, ahdas umpiperä, on keväästä syksyyn kaaoottisessa tilassa vilkkaan edestakaisen autoliikenteen ja kadun varsille pysäköityjen autojen vuoksi. Rantaraitin ulkoilijat, pursiseuran veneilijät, huviajelijat, alueen asukkaiden vieraat, Villa Pentryn päivittäiset asiakkaat, puhumattakaan Villa Pentryn yksityistilaisuuksien vierailijoista, tukkivat kadunvarret, alueiden asuintalojen sisääntuloväylät ja parkkialueet jo nyt pahasti. Kadun varressa on luvallista tilaa noin viidelle autolle. Suunnitellun padelkenttäalueen vieressä tien toisella puolella on lasten leikkipuisto, jonka ohi kulkee Rantaraitti. Sieltä juoksee ja pyöräilee lapsia ja aikuisia pallojen ja koirien perässä, monilla kuulokkeet korvissa, Nuottatien yli. Tähän yhtälöön padelkentät autoilijoineen eivät kertakaikkiaan sovi.

Ehdotan, että kaupunki tekee faktapohjaisen selvityksen Nuottatien kevään-syksyn liikennetilanteesta, esimerkiksi viikon - kahden aikana, arkipäivinä ja viikonloppuina, kokonaiskuvan saamiseksi. Ruuhkaa kadun varsille ja pihoille muodostuu erityisesti lounasaikana ja iltaisin sekä viikonloppuisin, juuri niinä aikoina, jolloin myös padelpelaajat ovat liikkeellä. Villa Pentryn näkemys parkkitilanteesta on tässä yhteydessä myös tärkeätä selvittää. Siellä järjestettävät yksityistilaisuudet ovat aiheuttaneet pullonkauloja Nuottatielle ja Nuottarinteeseen jo pitkään ja asiakasvirtojen sujuvoittaminen olisi tarpeen. Nykytilanne edellyttää kaupungilta lisää luvallisia parkkipaikkoja, ei lisää liikennettä.

Uskon, että kaupunki löytää sopivamman sijaintipaikan padelkentille, sinänsä tervetulleelle hankkeelle. Lähin erinomainen paikka löytyisi bussilinjan 531 varrelta tien toiselta puolelta, missä on valmiina hiekkakenttä. Kymmenen vuoden tarkkailun perusteella puistikko näyttää olevan täysin joutomaata. Sijainti olisi keskeinen, huomattavasti keskeisempi kuin Nuottatien umpiperä, ja tavoitettavissa julkisella liikenteellä, jalan ja pyörällä, vieressä sopivasti myös kaupunkipyöräasema. Toisena mahdollisena paikkana padelkentille voitaisiin harkita noin puolen kilometrin päässä saman bussireitin varrella olevaa hevostalli/ratsastusaluetta, joka on jo pitkään ollut käyttämättömänä. Sen lunastaminen yleishyödylliseen toimintaan olisi kaupungilta viisas ele. Varmaan monia muitakin alueita löytyy, kun kartoitustyö tehdään perusteellisesti.

Ystävällisin terveisin
Leena Lahti, Fil.tri
Nuottarinne 1E12
02230 Espoo
040 8329838

Sent from iPad by leena.lahti@axianet.fi

Leens Lahti (Espoo, 24.04.2022)

#56

Please don't build there, it will damage the calm beautiful place.

Larisa Vallee (ESPOO, 24.04.2022)

#57

Säästäkää kaunista , korvaamatonta luontoa. Padelkentät ovat ok, mutta urheilupuiston läheisyys olisi niille oikeampi paikka.

Hillevi Frankenhaeuser (Espoo, 24.04.2022)

#61

Upeaan saaristolaismaisemaan ja rantamiljööseen ei sovellu kaupallinen pelikenttä. Hankkeella ollaan tuhoamassa ainutlaatuiset luonto- ja kulttuuriarvot.

Asemakaavan mukaiselle yleiselle alueelle ei tule sallia yksityistä, yleisen käytön poissulkevaa maankäyttöä. Alue kuuluu käyttää asemakaavan mukaisesti kaikkien kaupunkilaisten vapaaseen virkistykäyttöön.

Tapio Ahomäki (Espoo, 24.04.2022)

#62

Ehdoton Ei!

Maija Ylä-Sahra (Espoo, 24.04.2022)

#69

Nuottaniemen merellistä rantapuistoa ei tule pilata padel kentillä, joita käyttää hyvin rajallinen ihmisryhmä muutaman kuukauden vuodessa. Maisemahaitta lukuisille rantaraitin käyttäjille on kuitenkin ympärivuotinen. Espoosta löytyy lukuisia muita paikkoja padel kentille! Älkää pilatko Nuottaniemen merellistä puistoa!

Juha Ruohela (Espoo, 24.04.2022)

#87

Mainittujen ongelmien lisäksi hanke vaikeuttaisi jo ennestään hankalaa pysäköintitilannetta Nuottatien ja Espoon Pursiseuran alueella.

Reijo Juvonen (Espoo, 24.04.2022)

#95

Nuottatien liikenne on jo nyt hyvin vilkasta, lisää liikennettä ei mahdu. Satamaan ja Villa Pentryyn vievät tiet ovat jo nyt tukossa veneilykaudella, Pentryn lounaan tai yksityistilaisuuksien aikana, hyvällä ulkoilusäällä jne. Saati, jos nämä kaikki toteutuvat yhtä aikaa. Parkkipaikat eivät riitä nykyisinkään ja autoja jätetään toistuvasti Nuottatien ja Nuottarinteen risteysalueelle vaikeuttaen Nuottarinteen asuntojen pihoille kulkemista, saati roska-autojen yms. liikkumista. Autoja jätetään myös taloyhtiöiden nurmialueille, pihateille jne.

Padel toisi mukanaan lisää autorallia Nuottatielle. Nuottatien ja Nuottarinteen risteys on jo nykyisellään vaarallinen. Siinä on jatkuvasti vaaratilanteita, kun moni ajaa selvästi ylinopeutta eikä tasa-arvoista risteystä huomioida.

Nuottarinnetta pyörällä ajaessa tai kävellessä ei ole jalkaytävää eikä suojatietä Nuottatien yli. Erityisesti lapsien takia olen hyvin huolissani. Se on Nuottarinteen taloyhtiöiden ainut reitti pyörällä, lastenrattailla tai autolla lähteä pihasta liikenteeseen.

Lisäksi Padel-kentät olisivat hyvin rajatun joukon laji mutta maisema menisi kaikilta. Miksi kaunis rantamaisema pitäisi pilata massiivisilla kentillä, kun pelatessa ei kuitenkaan katsella maisemia? Kentille löytyisi oiva paikka kilometrin pohjoisempaa, ison hiekkakentän kohdalta, joka on nyt hyvin vähällä käytöllä. Siinä olisi myös bussipysäkit, parkkipaikat ja kaupunkipyörät vieressä.

Helena Järnefelt (Espoo , 24.04.2022)

#108

Miksi tuhota ympärivuotinen kaunis luonto laittamalla jotain kenttiä jota käytetään enimmillään 4kk vuodesta? Järjetöntä.

Tomas Estlander (Espoo, 24.04.2022)

#116

Luonto sellaisenaan on parasta hyvinvoinnille. Luonto-alueet häviävät vauhdilla niin Espoossa kuin Helsingissäkin rakentamisen tieltä, missä luontoa puolustavat päättäjät!?

Elina Ylppö (Helsinki, 24.04.2022)

#125

Kuten joku kirjoitti peltoja riittää ja sinne voi rakentaa parkkipaikkojakin, miksi pilata juuri rakennettu kaunis puistomainen ympäristä verkkoaidatulla padel-kentällä. Tapiolaan voi tulla pelaamaan - kenttä on aina tyhjä, kun siitä kulkee ohi

Hannele Ikävalko-Perttu (Espoo, 24.04.2022)

#134

Asun alueella ja vastustan suunnitelmaa, koska se tuhoaa rannan puistoaluetta ja tuo kestämätöntä liikennettä jo nyt ahtaaseen Nuottatien päähän asuntoalueelle. Nuottaniementien varrella on tarkoitukseen paremmin soveltuva alue.

Liisa Paavilainen (Espoo, 24.04.2022)

#138

Aktiivisena Rantaraitin käyttäjänä toivon nykyisen luonnonmukaisen infrastruktuurin säilyttämistä.

Sari Tuovila (Espoo, 24.04.2022)

#142

Luonnolle tila!

Elena Koudinova (Tampere, 24.04.2022)

#147

Säilytetään puut ja luonto.

Maria Cederlöf (Espoo, 24.04.2022)

#171

Padel-kentät tulee sijoittaa muualle. Niillä ei pidä tuhota kapean rantavyöhykkee luontoarvoja.

SALMI Jatta (Espoo, 24.04.2022)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…