Lähikouluryhmän kannanotto Mäntynummen alueen monimuotoisten koulujen puolesta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#619

Meidän perhe muutti Lohjalle, Asemanpellolle viime vuonna Siuntiosta mm. juuri koulun ja koulumatkan takia. Perheessä on alle kouluikäisiä lapsia, toivottavasti he pääsevät Asemanpellon pieneen turvalliseen kouluun, jonne on myös turvallista pienen koululaisen kulkea.

Mervi Taipale (Lohja, )

#640

Kannatan :"Vaadimme lapsivaikutusten arviointia sekä asukkaiden ja huoltajien kuulemista ennen päätöksentekoa.

Mäntynummen kouluverkkoalue kattaa useita nauhamaisesti sijoittuvia elinvoimaisia kyliä, joissa koulu on alueen sydän. Lisäksi se tarjoaa eri-ikäisille paikan kokoontua ja harrastaa. Koulun poistuminen tai typistyminen vaurioittaa yhteisöllisyyttä ja vähentää alueen houkuttelevuutta. Lähikoulu on perheille yksi tärkeimmistä kriteereistä asuinpaikkaa valitessa. Koulun luokka-asteiden kattavuus on olennaista – kokonainen alakoulu vakauttaa perheiden elämää vuosiksi.

Valtaväylät on vetovoimaista aluetta"

Rauno Tuomisto (Lohja, )

#641

Meidän perheessä 5 lasta ovat kaikki käyneet Lehmijärven koulussa ala-asteen. Jokainen heistä, osa nyt jo aikuisia, ovat itse sanoneet, että he eivät olisi olleet henkisesti valmiita Mäntynummen levottomaan isoon kouluun ennen 7 luokkaa. Kaikki ovat olleet kiitollisia Lehmijärven koulun turvallisesta ympäristöstä. Myös sisäilmaongelmat alkoivat meillä kaikilla lapsilla vaivaamaan Mäntynummessa. Lehmijärvellä on todella hyvät puitteet, terve koulu. Ei ole koulukiusaamista. Ja meillä kaikki siirtyneet kiitettävin arvosanoin yläkouluun.

Marjut Harja (Lohja, )

#643

Lehmijärven koulu on tarjonnut lapsillemme yhteisöllisen ja luonnonläheisen oppimisympäristön. Henkilökunta on sitoutunut työhönsä ihailtavasti eteenpäin pyrkivällä asenteella oppilaita osallistaen. Lehmijärven koulun kaltainen kyläkoulu on aarre, joka tulee huomata ja tunnustaa.

Johanna Kekki (Lohja, )

#644

Mielestäni, on kohtuutonta laittaa ala-aste ikäisiä matkaamaan kouluun kauemmas omasta kodistaan.
Koulukyyditkin maksavat joten säästöä tuskin saavutetaan.
Älkää tappako alueen vetovoimaa lyhytnäköisillä päätöksillä.
Kaupungin slogan Lohja lapsi ystävällinen kaupunki ei oikein tahdo toteutua.

Teemu Kalatie (Lohja Perttilä, )

#645

Minä veronmaksajana Lohjan kaupungille, Haluan että pienet kyläkoulut ( Lehmijärven varsinkin ) jatkavat toimintaansa ja kiinteistöt pidetään hyvässä kunnossa !. T.Raimo Rantala

Raimo Rantala (Lohja, )

#652

Lapset ensin nyt ja aina. Iso ei suurille oppilasmääriile luokissa. Kyläkoulut kunniaan.

Leena Outa-Alhonen (Lohja, )

#664

Lapsiin ja tulevaisuuteen sijoittaminen ei ole rahan tuhlausta, vaan hanke, joka tuottaa tulevaisuudessa!

Else-maj Björkqvist (Lohja, )

#669

Kuunnelkaa lapsiperheiden kantaa kouluasioissa..

Kaija Tiittanen (LOHJA, )

#684

Hei, kyläkoulut ovat hyvin tärkeitä elinvoimaiselle kunnalle. Lehmijärven koulu oli yksi tärkeä syy miksi muutimme aikoinaan Espoosta Lohjalle, vaikka molemmat työskentelemme edelleen Helsingissä. Toivomme todella että Lehmijärven koulu järjestää opetusta alueen lapsille vielä pitkään.

Ystävällisin terveisin,
Kirsikka Heinilä

Kirsikka Heinilä (Lohja, )

#693

Hyvät päättäjät. Lopettakaa tämä jo. Ei mene linjassa tämä Lohjalle muuton toivo ja kaiken hyvän lopettaminen. Järki käteen, typerät uimahallihankkeet jäihin ja lapset etusijalle. Kiitos.

Netta Ahola-Joutsen (Lohja , )

#707

Haluatteko todellakin Lohjalle uusia asukkaita? Tää jatkuva koulujen lakkauttaminen ei todellakaan auta asiaa. Mitä v... a siellä oikeen ajattelette. Onneks mun lapset jo pois Lohjalta, taidan lähtee itsekin, koska työ Espoossa.

Sirpa Saarinen (Lohja, )

#710

Käsittmättömän kapeakatseista katsantokantaa edustaa nyt läpiyrittävä ehdotus! Mitään pitkäjänteistä seurata-arviota ei ole pohdittu. Isojen koulukeskittymien vaikutus oppimisessa, oppilaan ja opettajien työrauhassa on todistetusti huono verrattuna pieniin tai keskikokoisiin kouluihin. Mielenterveydellisistä vaikutuksista puhumattakaan.
Törkeää yrittää saada tätä läpi hiiskumatta somessa mitään! Olette kunnan edustajia, ette yksinvaltiaita, joilla ei velvollisuutta mistään infota.

Laura Mustonen (Lohja, )

#716

”Lähikoulu ja pienemmät luokkakoot sen sijaan ovat perusopetuksen laadun ja tasa-arvon takeita.” !

Mira Silfverberg (Lohja, )

#769

Pikkukoulut on säilytettävä. Itsekin olisin toivonut että Järnefeltin alueella olisi säilytetty alakoulu ja esiopetus oma yksikkönä ja yläkoulu omana. Jännittyneenä ja huolestuneena seuraan miten oman lapsen eskari alkaa toimimaan isossa yhtenäiskoulussa. Yläkoululaisten maailma ja kielenkäyttö on aivan toista mihin pienet eskarit ovat tottuneet.

Sari Hyvönen (Lohja, )

#774

Lähikoulut säilytettävä!

Vappu Miinalainen (Lohja, )

#778

Kannatan ehdottomasti

Sirkka Kilpeläinen (Lohja , )

#797

Ei laiteta kaikkia lapsia isoihin betoni laitoksiin vaan säilytetään pienet luonnon läheiset koulut joihin lapset pääsee turvallisesti kulkemaan

Noora Savolainen (LOHJA, )Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…