Marttilan koulun tulevaisuuden puolesta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#2

Marttilan koulun jatkuvalle syrjimiselle kasvatusjohtajan esityksissä ei ole mitään järjellistä syytä. Taitaa olla niin että nyt Sylvään järjettömän Taitotalon puristuksessa muut koulut on kärsijöitä.
Nytkin on 2023 ennusteessa tulossa 13 uutta 1lk oppilasta, eli enemmän kuin syksyllä 2022. Toisaalta ohjaamalla Vareliuksen ja Muistolan oppilaita Marttilaan saataisiin ylisuurien luokkien painetta edes hiukan pienenettyä kyseisissä kouluissa.
Ihmetyttää että miten tuo nyt olevan ennusteen 13oppilasta on liian vähän kun samaan aikaan on Sastamalan alueella useita muita kouluja joissa on aloittavia 1lk oppilaita vain noin 10, eikä nämäkin luokat kuuluisi samalla opilla siirtää toisiin kouluihin?
Todellisuudessa kaikissa Sastamalan kouluissa tulisi ehdottomasti alkaa joka syksy uusi ekaluokka, jotta pienet koululaiset saavat parhaan mahdollisen alun lähellä olevassa turvallisessa koulussa pitkälle koulu taipaleelle..

hannu laaja (sastamala, 07.11.2022)

#8

Vareliuksen koulu on aivan täynnä, mikä näkyy jo pienryhmäläisissä. Liian isot luokat, koulukiusaamista, opettajat väsyvät ja suora vaikutus lapsiin. Ukrainalaiset lapset on Marttilan koulun rauhallisessa ympäristössä sopeutumassa koulumaailmaan. Joka saattaa olla aika raadollinen. Koulun pitäisi olla turvallista, stressitöntä mutta päättäjät pitää koulun henkilökuntaa ja oppilaita löyhässä hirressä. Jokainen ymmärtää että yhteen kouluun ei kerta kaikkiaan mahdu kaikkia oppilaita kun se ei ole niin mitoitettu eikä rakennettu. Rikkautta on useampi koulu keskustan alueella, pysyy luokka koot maltillisena ja opiskelu rauha parempana. Koulumatkojen pituus pysyy kohtuullisena, koska kuljetuksiinkin uppoaa rahaa varmasti vuosittain melkoinen summa.

Mirkka Nylund (Sastamala, 07.11.2022)

#24

Keskustan alakoululla on oma arvonsa, kun alueen oppilaspohja on riittävä. Jos oppilasmäärä ei jatkossa täyty, keskustelu voidaan vasta silloin avata uudelleen. Vain rahan ja uudistushalukkuuden takia kouluaan aloittavien pienten lasten koulumatkaa ei tule pidentää.

Jaakko Lampimäki (Sastamala, 07.11.2022)

#28

Pitäkää koululuokat mahdollisimman pieninä!!!

Asta Mäkelä (Sastamala, 07.11.2022)

#32

Olen isoäiti,lapsen lapset ovat käyneet Marttilan koulua.Koulu on äärettömän tärkeä koko kaupungille!

Ritva Kivi (Espoo, 07.11.2022)

#61

Alakoulu keskustassa on tärkeä, se on vetovoimatekijä, jota ei pitäisi väheksyä.

Laura-Kati Juntunen (Sastamala, 11.11.2022)

#62

Alakoulujen hyvä verkko tuo uusia asukkaita Sastamalaan.

Tarja Holm (SASTAMALA, 12.11.2022)

#70

Marttilan koulu on säilytettävä! Se voisi toimia yhdysluokkatyylillä, jos oppilasmäärät hiipuvat. Vareliuksen tai Muistolan kouluun on turhan pitkä matka pikkuoppilailla kulkea omatoimisesti. Ei autokyydityksiä keskikaupungilta!

Minna Kulmala (Sastamala, 14.11.2022)

#74

entinen oppilas

Marketta Matikainen (Sastamala, 15.11.2022)

#81

Alakoulu, esiopetus ja kaupungin ylläpitämä päiväkoti ovat elintärkeitä peruspalveluja Sastamalan keskustassa, Vammalassa, ja palvelut on toteutettavissa ainakin esiopetuksen ja alakoulun sekä mahdollisten pienryhmien osalta perinteikkään Marttilan koulun tiloissa. Marttilan koulun lopettaminen on jälleen naula arkkuun keskustan elinvoimalle, vetovoimaisuudelle ja positiiviselle kehittymiselle.

Juha Mäkelä (Sastamala, 16.11.2022)

#107

Olen itse syntynyt ja kasvanut Vammalassa, ja monet ystäväni ovat käyneet alakoulua Marttilan koulussa. Olen samaa mieltä siitä, että Sastamalan tulisi keskittyä koulutuksen kehittämiseen, ja alakoulujen lukumäärä vaikuttaa tähän tavoitteeseen.

Ella-Noora Holma (Turku, 07.01.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…