#pientenpuolella - Helsingin varhaiskasvatuksen kriisi syvenee

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#2609

Lapseni on aloittamassa päiväkodin ja tämä hulluus on loputtava ja teidän tehtävä asialle heti muutos!

Hanna Koistinen (Helsinki, 15.12.2022)

#2629

Turvaa ja hoivaa meidän pienille.

Laura Enkenberg (Helsinki, 15.12.2022)

#2631

Katsokaa peiliin.

Jukka Tuominen (Helsinki, 15.12.2022)

#2637

Jokaisella lapsella on oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen, jossa on tarpeeksi ammattitaitoisia ja sydämellään työtä tekeviä aikuisia! Jokaisella työntekijällä on myös oikeus tehdä työtään koulutuksensa mukaisesti - laadukkaasti ja aidosti lapsen parhaaseen keskittyen, ilman turhaa kuormitusta resurssien puutteesta tai selviytymissaappaat jalassa! Lapset ansaitsee miljoonasti enemmän, kuin vain säilytyspaikan vanhempien työpäivän ajaksi!

Aada Rikkonen (Helsinki, 15.12.2022)

#2709

Säästöt lapsissa nyt tulevat maksettavaksi monknkertaisesti tulevaisuudessa. Todella lyhytnäköistä.

Elina Koskela (Helsinki, 16.12.2022)

#2713

Lapsiin käytetyistä euroista jokainen on priorisoitu oikein

Jenni Ripatti (Helsinki, 16.12.2022)

#2731

Pahaa tekee katsoa, miten kokoajan kurjistetaan varhaiskasvatusta. Olen valmistunut Lastentarhanopettajaksi jo 90- luvulla ja silloin vasta opettajat marssivat töihin. Sitten pikkuhiljaa purettiin silloista päivähoitoa vähentämällä esim. Päiväkotiapulaisen tehtävät. Opettajien työaikaa ja kesälomaetuuksia muutettiin. Sitten alettiin suurentamaan lapsiryhmäkokoja. Tämän jälkeen ottamaan lapsia ylimääräisille paikoille. Tilat eivät riitä. Talot alkoivat vanheta. Varhaiskasvatukseen lisättiin byrokratiaa, paperityön määrä tuplaantui. Suunnitelmia ja kehittämisideoita ovista ja ikkunoista. Palkka lahaa kokoajan jäljessä. Ylitöitä ei saa tehdä mutta lapsia ei voi jättää yksin. Puuttuvan henkilökunnan tilalle ei palkata sijaisia. Työhyvinvointi on minimissään. Opettajien tehtävää ei enää arvosteta mutta työmäärä lisääntyy entisestään maahanmuuttaja lasten ja erityislasten määrän kasvaessa. ....jne

Helsinki vielä pisteenä i:n päälle lakkautti alle 3- vuotiaiden kotihoidon tuet ja jo muutenkin uppoavaan, täynnä olevaan merihädässä kelluvaan "varhaiskasvatuksen laivaan" - heitettiin vielä vauvat kärsimään.

Ei ole enää ihmisarvoista touhua. Olen valmistunut Erityisopettajaksi ja pohdin, mitä näille lapsille tulevaisuus tuo tullessaan?

Suomalainen korkeasti arvostettu koulutus ja kasvatus on ollut pitkään ylpeyden aihe, nyt lapset ja nuoret on jätetty (lähes)heitteille!

Olen järkyttynyt ja surullinen. Turvallinen ja tasapainoinen lapsuus, jossa lapsi kokee iloa ja saa tarpeensa tyydytetyksi - on ainoa tapa tehdä maailmasta parempi paikka. Kun lapsuudella ei nähdä itseisarvoa, on koko ihmiskunta pian hukassa.

Keckman Anne-Marie (Helsinki , 16.12.2022)

#2735

Laadukas varhaiskasvatus takaa säästöjä mm. Mielenterveyspalveluista, lastensuojelusta sekä helpottaa koulujen taakkaa (kun jo varhaisessa vaiheessa reagoidaan).

Nina Haikonen (Helsinki, 16.12.2022)

#2748

Kuunnelkaa työntekijöitä ja ajatelkaa pienen lapsen kantilta asiaa

Virpi Vapamaa (Helsinki, 16.12.2022)

#2751

Heikoimpia ja pienimpiä on suojeltava eniten!

Hanna Vaskivuo (Kokemäki, 16.12.2022)

#2764

Lapset ovat meidän tulevaisuus! Heillä on elämä vielä edessä

Nadja Turunen (Helsinki, 16.12.2022)

#2775

Keskiluokkaisena korkeakoulutettuna naisena koen, ettei Helsinki-lisän poisto ole kohdistunut sinne, minne sen toivottiin. Se on vain kurjistanut entisestään lapsiperheiden elämää, olen erityisesti huolissani pienituloisista lapsiperheistä, kun jo meidän perheessä sen poisto näkyy merkittävästi tuloissa, kun mies on nyt kotona hoitamassa 1-vuotiasta lastamme ja meillä on vain minun tuloni, kotihoidontuki ja lapsilisä. Päiväkotiin emme missään nimessä halunneet laittaa vielä näin pientä lasta, koska tilanne on katastrofaalinen eikä lasten turvallisuus ole taattua nykytilanteessa. Eipä päiväkotipaikkoja ole saatavillakaan helposti läheltä kotia. Tilanteeseen on puututtava välittömästi ennen kuin tämä näkyy tulevaisuudessa lisääntyneenä huonovointisuutena ja -osaisuutena.

Heidi Kämäräinen (Helsinki, 16.12.2022)

#2784

Terveiset: Entinen varhaiskasvatuksen työntekijä ja aika helvetin hyvä sellainen! Nykyinen henkilöstöhallinnon ja markkinoinnin opiskelija.. Työolot pahinta paskaa ikinä!

Kiria Al-Ramaly (Vantaa, 16.12.2022)

#2799

Tämä on ihan itse tehty kriisi! Vaikea on saada henkilöstöä pääkaupunkiseudun varhaiskasvatukseen, jos ei palkalla tule toimeen pääkaupunkiseudulla.

Laila Jokela (Helsinki , 16.12.2022)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…