Vetoomus Kolhon koulun säilyttämiseksi

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#5

Kolhon taajama tulee säilyttää elinvoimaisena, lapsiperheitä houkuttelevana, jolloin koulun säilyminen on erittäin tärkeä asia.

Tuula Juurakko (Mänttä-Vilppula, 13.11.2023)

#13

Taidekaupunki voisi vihdoin katsoa ympäröiviä kyliään sillä silmällä, että niiden elinvoimaisuuden ylläpito lähtee asukkaiden peruspalveluiden toiminnan turvaamisesta. Koulut, päiväkodit, kirjastot, kyläkaupat - mahdollisuudet elää, asua ja yrittää. Taidekaupunki voisi vihdoin nähdä kylissään rasitteen sijaan potentiaalin ja kurjistamisen sijaan ruveta panostamaan kylien olemassaolon edellytyksiin. Kolhon koulun lakkautus jo ajatuksena on sivistymätön ja törkeä.

Susanna Turtiainen (Helsinki , 13.11.2023)

#15

Jos koulu lakkautetaan, koko kylä kuihtuu. Miten asukkaat saa talonsa myytyä? Lapsiperheitä on turha houkutella kylään asukkaaksi jos koulumatkat on pitkät, ja tehtävä kyydityksillä, päivät venyy hirmu pitkiksi. Säästöt on kuitenkin pienet siihen verrattuna mitkä seuraukset koulun
lopettamisella on. Jättikouluista ei paljon hyvää sanottavaa kuulu. Syrjäytyminen, kiusaaminen... päihteet ja jopa huumeet tulee kuvioihin nykyään koko ajan nuoremmille ja nuoremmille ja kun lapset siirretään isoihin kouluihin niin kaikki nämä ongelmat tulevat lasta lähemmäksi . Mänttä-Vilppulan kaupungin tulee olla muutakin kuin vain Mänttä ja sen taajama

Jonna Loijas (Mänttä-Vilppula, 13.11.2023)

#18

Kolhon koulua ei saa missään nimessä lopettaa. Se olisi pienten lasten ja koko kylän kannalta kuolin isku, jolla olisi vain ja ainoastaan negatiivista vaikutusta. Pienten koulujen oppilailla on paljon paremmat mahdollisuudet oppia uutta ja opiskelu sujuu yksilöllisemmin kaikkien tarpeet paremmin huomioiden, kuin isoissa yksiköissä pitkien matkojen päässä. Tässä taas säästetään väärästä paikasta ja lähtee pian loputkin veronmaksajat pois.

Marko Rajala (Kolho, 13.11.2023)

#25

Kouluja lakkauttamalla ei kaupungissa saa ihmisiä pysymään, saati tänne muuttamaan.

Terhi Tukia (Mänttä-Vilppula, 14.11.2023)

#30

Kolhon koulun lopettaminen lisäisi muuttotappiota Mänttä-Vilppulasta.

Sakari Mäkinen (Mänttä-Vilppula, 14.11.2023)

#39

Säilyttäkää osa kolhon nuorisoa, yhteydet heikot ja alueella asuu paljon uudisperheitä joiden varallisuutta ei kateta koululiikenteen turvaamiseen. Huonosti julkista liikennettä. Liikenteen korjaukseen menevät kulut ylittävät koulun auki pitämiseen menevät kulut.

Timi Viljakainen (Kolho, 14.11.2023)

#42

Koulu on tärkeä Kolholaisille perheille ja sinne muuttaville lapsiperheille.

Mikko Mäkelä (Kolho, 14.11.2023)

#43

Raha on ilmeisesti kaikkein tärkeintä. Eikö kokonaan uuden koulun rakentamisen kustannukset (+suunnittelun kustannukset) jo nouse niin korkeiksi että sillä pyörittäisi koulua jos kahtakin?
Miksi tänne haluaisi muuttaa tai täällä pysyä palvelujen heiketessä. Ja onko suunnitelmia tyhjäksi jääville kiinteistöille vai jäävätkö kulueräksi verottamaan "hyötyä" joko uudistuksella saadaan?
Toivoisin Mänttä-Vilppulan olevan mielummin ihmisten kaupunki kuin autioituva taidekaupunki.

Teija Gustafsson (Kolho, 14.11.2023)

#46

Koulun lakkauttaminen vaikuttaa negatiivisesti koko taajaman toimintakykyyn. Yritysten työvoiman saatavuus heikkenee, asuntoja tyhjenee, kauppa ei käy kun kuolevalle alueelle ei enää haluta muuttaa asumaan. Eläkeikäiset hakeutuvat muualle asumaan, mikä kiihdyttää palvelujen alasajoa. Esim. Kyläkauppa ja apteekki ovat elintärkeitä, myös asiointiliikkuminen loppuu.
Kaupungin olisi tärkeätä kylän ja yhteisön sekä työpaikkojen säilymisen kannalta miettiä kokonaisuutta, ei vain pientä osaa, yhtä sektoria. Kaikki Kolhon taajaman palvelut mahtuisivat tänä päivänä yhteen rakennukseen Kolhon koululle! Kustannuksia voidaan näin alentaa monin tavoin, nythän kiinteistöt jäävät kuluiksi ja koulukuljetukset, jotka lisäävät lapsiperheiden kurjuutta, nostavat kuluja.

Seija Tervonen (Kolho, 14.11.2023)

#49

Raha ei saa olla ainoa asia mitä mietitään, vaan pitää miettiä kustannuksia myös pitkällä tähtäimellä! Kuinka paljon yhteiskunnalle tulee lopulta maksamaan tulevaisuudessa jos lasten ja nuorten hyvinvoinnista sästetään nyt?? Tuskin ne säästöt tästä isoja on, jos niitä edes tulee!!

Katja Viita-aho (Mänttä, 14.11.2023)

#60

Koulun rooli on tärkeä koko kylä yhteisölle.

Marjukka Kostet (Vantaa, 14.11.2023)

#78

Älkää syökö lasten tulevaisuutta

Hannele Maahinen (Keuruu, 14.11.2023)

#96

Järkyttävää laskelmointia pienten koululaisten kustannuksella. Säästöjä tuskin syntyy koulukuljetukset huomioiden.

Marja-liisa Tepponen (Jämsä, 14.11.2023)

#103

Surullista,koulun loppuminen tietää koko kylän surkastumista. Täällä on suurimpia verotuloja tuovia yrityksiä yrityksiä ,niiden vuoksi jotain pitäisi saadakin tänne. Kaikki verotulot menee Mänttään. Täällä syrbemällä niitä tarvittaisiin.

Eila Mäkelä (Mänttä-Vilppul, 14.11.2023)

#105

Varsinkin nykyisessä tilanteessa kun lapset ja nuoret voivat pahoin, oireilevat ja väkivalta on lisääntynyt, olisi todella tärkeää säästää turvalliset kyläkoulut.

Jaana Kekkonen (Mänttä-Vilppula, 14.11.2023)

#107

Kaupunki menettää tästä ainakin yhden tulevan paluumuuttajan jos Kolhon koulu lopetetaan. Jospa haapamäki saisi pitää koulunsa niin muutan sinne🧡

Liina Lindgren (Kangasala, 14.11.2023)

#114

Pieni koulu on turvallinen paikka oppia ja kasvaa. Eikä koulupäivät veny turhan pitkiksi. Säilyisi myös muutama työpaikka tässä kylässä.

Mirja Kopra (Kolho, 14.11.2023)

#127

Yrittäkää leikkauksien sijaan löytää jonkinasteinen suunnitelma, jolla saataisiin yrityksiä houkuteltua seudulle, pääosin mielellään teollista toimintaa. Sitä kautta saataisiin väestörakenne muuttumaan positiiviseksi

Mikko Teräväinen (Vilppula , 14.11.2023)

#134

Kolhon koulu on ehdottomasti säilytettävä!

Tiia Poikonen (Lempäälä, 14.11.2023)

#139

Lapset ja nuoret voivat jo tarpeeksi huonosti eikä isot luokkat isoissa kouluissa ainakaan paranna sitä. Puhumattakaan opettajien jaksamisesta ja kyvystä puuttua haasteisiin.

Veera Vallius (Muurame, 14.11.2023)

#143

Menikö sassin lentokenttähankkeella niin huonosti, että Kolhon pienten koululaisten pitää maksaa lasku?

Olavi Roponen (Mänttä vilppula, 14.11.2023)

#144

Kyllä ne lapset liikkuvat Vilppulasta myös Kolhoon. Pidetään Mänttä-Vilppulan paras paikka elinvoimaisena.

Jarno Raunio (Kolho., 14.11.2023)

#165

Koulun lakkaaminen lakkauttaa kylältä monta toimivaa aktiviteettiä tilojen poistuessa. Koulu ei ole vain koulu, se on yhteys, jossa moni asia tapahtuu. Kolholla on myös mahdollisuus tarjota kesäasukkaille vakituista asuinpaikkaa ja saada lisää oppilaita kouluun - ja samalla mahdollista löytää lisää asukkaita kuntaamme. Kolho ei ole kaukana - se on lähellä - vetten äärellä luonnon sydämessä.

Minna Jyväsjärvi (Mänttä , 14.11.2023)

#175

Tämä on todella tärkeä asia että lapset saisivat käydä pienessä kyläkoulussa ala-asteen omalla kylällä. Tämä myös tukisi kaikkein parhaiten lapsen kasvua monella tavalla eri tavalla.

Kolhon Vihurin puheenjohtaja

Tim Mäkinen (Keuruu, 14.11.2023)