Tuupovaaran koulu ja päiväkoti on säilytettävä.

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#212

Pienet koululaiset rakentavat maailmaansa ja yhteisöllisyyttä, ja tärkeää on saada kasvaa kodin ja oman lähiyhteisön piirissä. Koulutila tarjoaa myös harrastusmahdollisuuksia lapsille ja aikuisille, siksi oma koulu on tärkeää pitää lähellä, avoimena ja lämpimänä. Pitkät koulukuljetusmatkat ovat päivittäinen rasite kaikille. Päiväkoti on välttämätön pitää paikkakunnalla, Tuupovaarassahan on työpaikkoja ja lapsiperheitä, ja pikkulasten kuljettaminen päivittäin kymmenien kilometrien päähän hoitopaikkaan ja hakeminen kotiin on rankkaa ja mahdotonta vanhemmille, lapsiperheessä on muutenkin jo paljon vastuita ja työtä myös kodin piirissä. Jaksamista ja toivoa tuupovaaralaisille! T. neuvola+koulupsykologi

Irma Haanpää (Ilomantsi , 12.02.2024)

#216

Pidetään koko Suomi asuttuna kaikkine palveluineen...

Paavo Peltoniemi (Kontiolahti, 12.02.2024)

#224

Älkää nyt herranjumala lopettako koulua. Lapset kärsivät pitkistä matkoista ja se tulee äkkiä näkymään poissaoloina tai muulla tavalla oireiluna. Lisäksi tuupovaara on muutenkin pieni, mutta mukava paikka ja koulun lopettamalla saatte äkkiä perheelliset muuttamaan kylältä pois. T: mökkiläinen etelä-savosta

Ville Nylander (Mäntyharju, 12.02.2024)

#232

Nyt järki käteen jo,olisko aika leikata muualta kun aina syrjäkyliltä

Tuomas Tahvanainen (Joensuu, 12.02.2024)

#238

Se ei montaa aivosolua tarvitse jotta ymmärtää tämmöisen ehdotuksen olevan täysin järjetön. Miettikääs nyt jos teiltä se kaks aivosolua löytyy, jotta siellä teidän aivoissa vois joku ajatus syntyä siitä mitä tekee pienelle lapselle istua bussissa tai taksikyydissä monta tuntia päivässä. HALOO JÄRJENKÄYTTÖ SALLITTUA!!!!!

Katja Hietanen (Paimio, 12.02.2024)

#239

Myös rajaseudun ihmisille mahdollisuus koulunkäyntiin ja päivähoitoon ilman pitkiä välimatkoja.

Tuula-Riitta Kärkkäinen (Tuupovaara, 12.02.2024)

#253

Ihmiset ja heidän sukunsa ovat aikanaan valinneet asuinpaikkansa maaseudulle laillisesti ja vieläpä entisten kuntien houkuttelemina. Tämä ei saa olla ihmisille ANSA, eikä tämä ole nykyisten lasten ”syy”. Hyvin rakennetuissa taloissa voi asua sata vuotta. Tämä on yhteiskunnan tarjoama nautintaoikeus ja tästä johtuen ihmisiä ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan asuinpaikkansa takia, eikä kuntien saa päätöksiä tehdessään asettaa kustannuksille liiallista painoarvoa.

Erityisesti lasten, alle 18-vuotiaiden, oikeuksissa ratkaisujen perusteena eivät saa olla kulut, vaan lapsia koskevissa päätöksissä on aina YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan rahan sijasta ensisijaisesti harkittava lasten etua. Sopimuksen mukaan lapsilla on oikeus myös ilmaista oma mielipiteensä kaikissa itseään koskevissa asioissa ja ne on otettava huomioon. Vanhemmat edustavat lapsiaan. Päätöksiä tekevien velvollisuus on toteuttaa kaikki sopimuksen mukaiset lasten oikeudet.

Lasten oikeudet eivät toteudu mikäli lasten ”työpäivä” on pidempi kuin keskimääräisen aikuisen työpäivä. Lapsella on oikeus lepoon, leikkiin ja vapaa-aikaan. Koulu- tai hoitopäivään liittyvät pitkät ja säännölliset autokyydit eivät ole lepoa, leikkiä eikä vapaa-aikaa, eivätkä ne sovellu koulutehtävien tekoon. Lasten oikeuksien sopimuksen mukaan lasten määrällä ei ole väliä, vaan yhdelläkin lapsella on täysi painoarvo. Heitä on kohdeltava yksilöinä.

Pienten lasten koulunkäynti ja hoito on järjestettävä kohtuullisen lähelle kotia. Suunnitellut muutokset aiheuttavat monille vanhemmille ylitsepääsemättömiä ja kohtuuttomia yksin kannettavia ongelmia ja kuluja – esim. vapaa- ja lepoajan vähenemistä, harrastusten lopettamista, tuntuvia kuluja, kaksi autoa ja muita arjen järjestelyjä, jopa muuttoa tai työn menettämistä. Kuka jaksaa !

Kalevi Ronkainen (Tuupovaara, 12.02.2024)

#271

Lopettakaa tämä maalla asuvien jatkuva piinaaminen

Ari Härkönen (Joensuu , 12.02.2024)

#272

mikäs järki tässänyt on koulu on vasta rakennettu ja mihin sitten siirtyisivät kouluun

Esa Hakkarainen (Joensuu, 12.02.2024)

#273

En hyväksy Tuupovaaran ala-asteen/päiväkodin lakkauttamista.Lasten on hyvä käydä lähellä,vasta rakennetussa
koulussa ja kauniissa päiväkodissaan!

Raija Tuupanen (Joensuu Tuupovaara, 12.02.2024)

#281

Elinvoiman kannalta olisi erittäin tärkeää pitää tuupovarassa koulu ja päiväkoti. Myös maalla saisi olla elämää.

Maarit Hellämäki (Joensuu , 12.02.2024)

#292

Järki käteen. Ja kuluja voisi säästää myös kaupungin keskustasta.
Jos kouluja on lakkautettava niin keskikaupungin koulut ovat nii lähekkäin jotta kuljetusmatkat ei siitään viruisi, kun taas haja asutusalueella matkat ovat kohtuuttomat

timo savinainen (tuupovaara, 12.02.2024)

#301

Tuupovaaran koulu ja päiväkoti on säilytettävä! Ne ovat elintärkeitä lapsiperheiden osalta. Kuulee sanottavan: Pidetään koko Suomi asuttuna”. Miten ihmeessä se on mahdollista, jos palvelut hävitetään? Jos kyse on syntyvyyden vähenemisestä, niin ei muuta, kun lapsia tekemään, se ei liene teknisesti vaikeaa, mutta peruspalvelut tulee säilyttää. Houkutellaan joulukorteilla asumaan, mutta ollaan vetämässä mattoa jalkojen alta? Sanat ilman tekoja menevät kuin tuhka tuuleen. Tuupovaaran koulu ja päiväkoti on säilytettävä ehdottomasti!

Osku Timonen (Kuopio, 12.02.2024)

#309

Koulun ja päiväkodin lakkautus tekee asumisen Tuupovaarassa mahdottomaksi. Surkeinta on, että kaikki tehdään lasten kustannuksella. Tämän toteutuessa Siun soten fysioterapeuteilla riittää töitä, kun lapset istuvat ison osan päivää paikallaan autokyydeissä, eikä aika arkena riitä harrastuksiin. Koulun lakkauttaminen vaikuttaa konkreettisesti lasten hyvinvointiin ja tulevaisuuteen. Muutimme Tuupovaaraan, että lapsemme saisivat kasvaa luonnon keskellä, liikkua ja nauttia puhtaasta luonnosta. Tällä se tehdään mahdottomaksi.

Hanna Piipponen (Joensuu, 12.02.2024)

#310

Kyllä menee liian rankaksi lapsille ja vanhemmille jos saatte tämän tyhmän ideanne läpi!

Antti Piipponen (Tuupovaara (jns), 12.02.2024)

#342

Miettikäähän kahdesti mitä meinaatte tehdä!! Ei ole lasten edun mukaista !!

Marju Vakkuri (Entinen Tuupovaaralainen, 12.02.2024)

#374

Kaikkien hyvinvoinnin, lasten ja vanhempien jaksamisen kannalta on todella tärkeää, että koulu ja päiväkoti Tuupovaarassa säilyvät.

Maria Hassinen (Liperi, 12.02.2024)

#377

Älkää nyt hyvät ihmiset lopettako ja tapa pientä kylää ja sen koulua. Kyllä tässä maassa on niitä tehty ihan tarpeeksi.

Anne Pylvänäinen (Porvoo, 12.02.2024)

#385

Kun joensuu on kaapannut ympäristö kunnat itselleen ja käyttää niitä kukkaroaan mm myymällä metsiä entisen Tuupovaaran kunnan alueelta. Ette te vasta palvelukseksi voi näivettää kaupungin reuna alueita lakkauttamalla lakisääteisiä palveluita sieltä.

Ilkka Jormanainen (Liperi, 12.02.2024)