Sotiemme 1939 - 1945 veteraanien yhtäläinen oikeus maksuttomaan sairaanhoitoon ja hoivaan

Kaikkien rintamatunnuksen omaavien sotiemme veteraanien hoito olisi saatava tasavertaiseksi. Suomessa elää alle 17 000 sotiemme veteraania, joista alle 2 000 on sotainvalideja. Kelan ennusteen mukaisesti vuonna 2020 veteraaneja arvioidaan olevan ainoastaan 6 500.

Sotiemme veteraanit ovat keski-iältään yli 93 vuotiaita ja monet sairaita ja huonokuntoisia. Heidän vuosittainen poistuma on jo 20 prosenttia. Tutkimuksien mukaan tavalliset veteraanit ovat huonommassa kunnossa kuin sotainvalidit.

Kunniakansalaisina, nämä Isänmaamme puolustajat, ansaitsevat hyvän hoivan elämän iltaan. Viettäessämme Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta olisi nyt viimeinen hetki saattaa nämä kunniakansalaisemme yhdenvertaiseen asemaan sosiaalietuuksien osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa sotainvalideille annettavien etuuksien ulottamista koskemaan kaikkia rintamatunnuksen omaavia sotiemme veteraaneja. Tämän olemme kaikille veteraaneille velkaa ennen viimeiseen iltahuutoon kutsumista ja havuseppeleen laskemista.


Honkajoen Rintamaveteraanien puheenjohtaja Tapio Kamppi    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi


TAI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista sivustollamme. Adressin tekijä näkee kaikki antamasi tiedot.

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.
Facebook
Tulisiko turpeen energiakäyttöä vähentää ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi?