TE-toimiston palvelusta luopuminen

 

 

TE-toimiston palveluista luopuminen

Aloitteen päiväys

10.1.2018

Aloitteen muoto

Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä

 

Aloitteen sisältö

TE-toimistot palvelevat huonosti, syrjivästi vain joitakin aloja, jolloin niiden toiminta on aivan turhaa, koskee vain osaa työttömiä. Lukuisat ammattialat ovat poissa TE-toimiston palveluista, heille ei ole ollenkaan tarjolla töitä.

Työttömyyskorvauksen voi maksaa verotietojen perusteella, automaattisesti yksinkertaisella tietokone ohjelmalla, jonne ilmottaudutaan työttömäksi koulun jälkeen; kun on verotettavaa tuloa verotettavan tulon rajan ylitys normaalisti, kun työttömyyskorvauksesta ei peritä veroa. Järjestelmä voi olla verottajan puolelta jopa täysautomaattinen kun tehdään pätkätöitä, mitään paperityötä ei ole kun verotus ja tuki muuttuu työnantajan antamien tietojen perusteella. Tuki katkeaa automaattisesti kun veroja alkaa kertymään ja toisinpäin. Ja kun verotettavaa on tarpeeksi siirtyään pois korvausjärjestelmästä. Ehdotelma on kannustava, se ei riistä eikä kiristä,sekä valtio säästää viranomais kustannuksissa Te- toimistoja voidaan vähentää. Te- toimisto voi olla neuvonta palveluna netissä ja tiskipalveluna niille joilla ei ole tietoa miten töitä tai koulutusta haetaan.

Perustelut

Työttömyyskorvauksen verotus sekä Te toimiston toiminta estää kulttuurialojen toimijoiden työllistymisen omalle alalleen ja valtio menttää verotuloja. Kuluurialoilla on suuremmat palkkiot kuin minipalkkatöissä, pitkässä juoksussa. Kulttuurialalla olevat pidetään kiireisinä toisarvoisissa asioissa kun omaan ammattiin ei saa ajatteluun tai työhön aikaa.
Te-toimisto ei palvele erityisaloja millään tavalla edes Te- toimiston CVeetä ei kulltuurialalla toimiva voi täyttää normaalisti, se jää vajaaksi. Kiristäminen ja uhkailu vääristää kansalaisten moraalia, on epäeettistä eli julmaa ja kannustaa rikollisuutta käyttämään hyväksi hankalassa tilanteessa olevia työttömiä. Sekä pedagokisesti (musta pedagokiikka) ohjaa kansalaisia kiristämään ja uhkailemaan toisiaan, jopa vaatimaan kiristämistä ennekuin toimitaan. Työttömyyskorvauksen voi maksaa verotietojen perustella, automaattisesti yksinkertaisella tietokone ohjelmalla, jonne ilmotaudutaan työttömäksi koulutuksen jälkeen; kun on verotettavaa tuloa verotettavantulon rajanylitys tapahtuu normaalisti kun työttömyyskorvauksesta ei peritä veroa. Ja kun verotettavaa on tarpeeksi siirtyään pois korvausjärjestelmästä, johon ilmoitetaan verotettavat tulot. Ehdotelma on kannustava, se ei riistä eikä kiristä, kuka haluaa olla pelkillä korvauksilla elää köyhemmin ja huonommin. Ohjelma olisi idomaattinen ja veronpalautukset sekä takasinmaksut olisivat jopa realiseempia. Pätkätöitä tekeviä se palvelee parhaiten, vähentää paperityötä samalla valtion virkamiehille syydettäviä lisätyötunteja joita paperisotkut aiheuttavat kun verotus monimutkaistuu, täysautomatiikka estää verovirkailijan virheet ja vilpin ts. korruption. Yrityksistä ei tarvitse enää maksaa korotettua työttömyyskorvausta, verotus helpottuu. Yrittämiseen tarkoitettuja rahastoja voidaan lisätä, mutta ne eivät ole TE-toimen hallinnassa vaan sijoittajien ja valtion suorien yritystukien alaisena joille mm. ammattiliitot voivat myydä palveluja, allalla yrittmisestä. ( TE- toimistossa ei ole hajuakaan mitä yrittäminen on alasta riippuen.) Artesaanit ja muut käsityöalalla toimijat saavat pyytää työstä korvauksen, toisin kun nykyinen verotus jossa käsityöläisltä vaaditaan ilmaista(orjan) työtä vain materiaalit korvataan, muuten tuotantoa ei voida lisätä jos työtä ei korvata. Kuluttaminen lisääntyy kun tuloja on enemmän, myös kulttuurialalla toimivilla on varaa lisätä tuotantoa siittä saaduilla tuloilla sekä materiaaleista ja välineistä tulevilla kustannuksilla lisätään rahan liikkuvuuttaa. On väärin että tulonsiirtoa tehdään valtion varoista yksityisille henkilöille valtion ja kunnan viroissa, lisäämällä viranomaistyöpaikkoja ja maksamalla heille lisää palkkaa. Viran lakkautuksia on tultava. Me emme voi kontrolloida mihin he rahansa sijoittavat, ulkomaille vai kotimaahan ja kiristävätkö he lisää valtionvaroja itselleen vähävaraislta Kelan ja sosiaalitoimen avustuksella mm. vuokratuloilla. Vähävaraiset asuvat vuokra-asunnoissa joiden vuokrissa ei ole minkäänlaista kattoa. Sinukin vuokranantajasi voi olla sosiaalitoimen työntekijä joka ei osaa kontroloida omaa talouttaan vaan tarvitsee vuokralaisen kattamaa leveää elämäntyyliään.

 

Hei! en saanut tätä läpi koska en voi toimia varamiehenä, en oikeastaa halua olla kuin ideoitsijana, jos joku haluaa ottaa jutun nimiinsä tai auttaa olemalla yksivastuu henkilöistä voi kirjoittaa mailia. Kirjoitusvirheet saa korjata, olen tarkastanut tämän jo 4 kertaa, lukihäiriö ei näe virheitä.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä S.Tamminen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko turpeen energiakäyttöä vähentää ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi?