Perukaa päätös Turun Taideakatemian Sirkustaiteen koulutusohjelman lakkauttamisesta

Tiistain Turun Sanomissa 18.5.2010 uutisoitiin Turun Taideakatemian esittävän taiteen koulutusohjelmasta lakkautettavan sirkuksen ja nukketeatterin suuntautumisvaihtoehdot. Tämä tuli täytenä yllätyksenä henkilöstölle ja oppilaille. Turun ammattikorkeakoulun rehtorin mukaan aloite lakkauttamisesta tuli kulttuuriministeriöltä. Sirkuslinja on toiminut erittäin aktiivisena tekijänä vuoden 2011 kulttuuripääkaupunkihankkeessa.

Minä, Hansi Harjunharja, ja muut linjan oppilaat emme voi hyväksyä tätä päätöstä. Linjan opettajat ovat Suomen parhaimmat ja heidän koulustaan valmistuville uusille alan opettajille riittää kysyntää Suomessa jopa enemmän kuin on tarjontaa. Juuri Turun Taideakatemiasta valmistuneet ovat luoneet sirkustaiteen perusopetuksen Suomeen. Taideakatemian sirkuslinja on ainoa Suomessa toimiva opettajakoulutus sirkuksen alalla.

Suomessa sirkus on kehittyvä ja alaa valtaava taidemuoto. Linjan lakkauttamisen myötä sirkuksen kehitykselle maassamme sanotaan hyvästit. Tätäkö Turulta, vuoden 2011 kulttuuripääkaupungilta, halutaan?

Auttakaa sirkuslinjaa ja sirkustaidetta nousemaan suosta ja antakaa tukenne meille ajattelemattomien päättäjien määräyksiä vastaan!

Turun Sanomien uutinen lakkauttamisesta täällä:
http://www.ts.fi/online/kulttuuri/132278.html


Hansi Harjunharja    Ota yhteyttä adressin tekijään
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )