Uittomiehenkadun päässä oleva puisto- ja ranta-alue rauhoitettava

Sastamalan Vammalan keskusta-alueella sijaitsevaa, Uittomiehenkadun ja Tervakallion leirintäalueen kulmaukseen jäävää tonttia ollaan kaavoittamassa asuinrakentamiseen. Vaasalainen rakennusliike haluaa rakentaa kaupungin tontille 4 000 kerrosneliömetriä, mikä tarkoittaa yli viittäkymmentä asuntoa ja vähintään kahta 4-6- kerroksista puista kerrostaloa.

 

Tontilla on viihtyisä ja hoidettu puistoalue, jolla kasvaa hyväkuntoista puustoa. Puistossa sijaitsee ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettu lasten leikkipuisto, joka on perhepäivähoitajien ja lapsiperheiden päivittäinen kohtauspaikka. Se on helposti saavutettavissa seurakuntatalon nurkalta lähtevän, rantoja pitkin kulkevan ulkoilureitistön avulla. Leikkipuistoon tullaan myös kauempaa autoillen leikkimään.

 

Tontti on myös veneilijöiden suosiossa. Siikasuon veneenlaskupaikka on vilkkaassa käytössä läpi kesän ja rannasta tai venesatamasta on löytynyt monelle kaupunkilaiselle vakituinen venepaikka.

 

Uittoyhdistyksen kivirakennus, puinen ruokalarakennnus sekä venevaja muodostavat idyllisen pihapiirin, joka pitää sisällään rantaan yltävän toiminnallisen hiekkakentän. Alue rakennuksineen on paikallisten yhdistysten aktiivisessa käytössä. Se muodostaa eheän ja arvokkaan kulttuurimaiseman yhdessä Rautaveden rantaviivan ja sitä luontevasti rytmittävien veneiden kanssa.

 

Vammalan keskustan rannat ovat viime vuosina täyttyneet asuinrakennuksista. Vihreät puistot ja rakennuksista vapaat ranta-alueet ovat vanhojen sekä uusien asukkaiden etu ja keino ylläpitää alueen vetovoimaisuutta.

 

Me allekirjoittaneet emme hyväksy puistoalueen rakentamista asuinkäyttöön, vaan vaadimme alueen kaavoittamista viheralueeksi ja vanhan rakennuskannan säilyttämistä.