Työttömyysturvan aktiivimalli ns. orjatyölaki saatava peruttua!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Ensimmäinen askel otettu aktiivimallin peruuttamiseksi

2018-01-15 13:10:33

SAK kutsui liittopäättäjät koolle ja järjestää mielenosoituksen aktiivimallia vastaan

Kansan Uutiset15.1.2018 13.39

Suomen suurin palkansaajajärjestö kertoi maanantaina vastatoimistaan aktiivimallille.

SAK kutsuu liittojen päättävät elimet yhteiskokoukseen tiistaina 23. tammikuuta. Sen jälkeen perjantaina 2. helmikuuta on vuorossa poliittinen mielenilmaus. Molemmilla vaaditaan hallitusta perumaan työttömyysturvan aktiivimalli.

Kansalaiset kokevat aktiivimallin epäoikeudenmukaiseksi ja mallia vastustava kansalaisaloite on kerännyt nopeasti lähes 127 000 allekirjoitusta.

SAK ihmettelee hallituksen kovakorvaisuutta.

– Kansalaisaloite ansaitsee eduskunnassa huolellisen käsittelyn. Liittojen hallintojen tapaamisessa käymme läpi, miten voimme vauhdittaa aloitteen etenemistä, sanoi SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta järjestön hallituksen pitkän kokouksen jälkeen.

Hän muistuttaa, että hallitus on jo leikannut työttömyysturvaa 200 miljoonalla eurolla, kun työttömyysturvan kestoa lyhennettiin 100 päivällä ja omavastuuaikaa pidennettiin viidestä seitsemään päivään. Lisäksi työssäkäyntialueita on laajennettu ja työttömien ammattisuojaa heikennetty.

– Pääministerin väite, että aktiivimalli olisi parannus työttömyysturvaan, ei pidä paikkaansa. Aktiivimalli vähentää omavastuupäiviä kahdella, mutta kyse on aiemmin tehdyn pidennyksen perumisesta. Hallituksen toiminta on tempoilevaa ja suunnittelematonta, Eloranta moittii.

Työttömien haastatteleminen kolmen kuukauden välein on hänen mukaansa parannus aiempaan, mutta tässäkin uudistuksessa toteutus ontuu eivätkä läheskään kaikki työttömät ole päässeet haastattelujen piiriin.

 Oma vaihtoehto ensi viikolla

 Hallitus valmistelee parhaillaan työttömien karensseja entisestään kiristävää aktiivimalli kakkosta. SAK ehdottaa, että hallitus keskeyttää kakkosmallin valmistelun ja peruu vuoden alusta voimaan tulleen aktiivimallin.

– Aktiivimalliin sisältyy runsaasti ongelmia. Miten voidaan esimerkiksi varmistaa, että työttömät saavat työnantajilta nopeasti todistukset tehdystä keikkatyöstä, jotta päivärahan maksaminen ei viivästy?

Eloranta painottaa, että työttömyysturvan karensseja on byrokratian kasvattamisen sijaan karsittava ja järjestelmää yksinkertaistettava. Lisäksi hallituksen on varmistettava riittävät resurssit työttömien palveluihin ja parannettava ihmisten mahdollisuuksia muuttaa työn perässä.

SAK esittelee oman aktiivisen työnhaun mallinsa liittopäättäjien tapaamisessa 23. tammikuuta.


Susanna Merinen

Allekirjoittajia jo lähes 7000 ja ammattiosastoja ja järjestöjä n. 50 mukana tällä hetkellä (pe 12.1.2018)

2018-01-12 08:05:16

Maanantaiaamulla aikaisin menemme ennen klo 9 luovuttamaan adressin SAK:n puheenjohtaja Elorannalle ja varapuheenjohtaja Huutolalle. He ainakin ovat vastaanottamassa adressia, saattaa olla muitakin hallituksen jäseniä mukana. Adressia luovuttamaan on valittu edustajia Teollisuusliiton ammattiosastoista (Turun Teollisuustyöväen ao 49 ja Turun puuseppäin ao 703), Kirjailija -ja taiteilijajärjestö Kiila Ry:stä, Rakennusliiton ammattiosastosta (Helsingin Kirvesmiehet ao 001 ja Suomen Elintarviketyöläisten liiton ammattiosastosta (Helsingin Elintarviketyöntekijät ry os. 010).

 


Susanna Merinen

Adressin allekirjoittajien joukko kasvaa

2018-01-06 13:38:10

Lisää ammattiosastoja ja järjestöjä liittynyt mukaan. Reilusti aikaa vielä tulla mukaan tähän. Mitä enemmän saamme osastoja sekä järjestöjä mukaan, sen painavampi on viestimme liitoille ja SAK:lle.

Ma 15.1. aamulla muutama henkilö menee adressia luovuttamaan SAK:n hallitukselle. Tästä tapahtumasta tulee ensi viikon aikana lisätietoa.

 


Susanna Merinen

Lisää ammattiosastoja liittynyt allekirjoittajiksi

2017-12-29 13:09:13

Helsingin seudun teollisuusasentajat ry ao 254

Jokioisten Metallityöväen ammattiosasto 2

 


Susanna Merinen

Lisätty järjestö allekirjoittajaksi

2017-12-29 10:03:34

PAM Salon Liiketyöntekijät ry os.092 liittynyt järjestönä allekirjoittajiin!


Susanna Merinen

Lisätty järjestö allekirjoittajaksi

2017-12-27 10:01:46

Kirjailija- ja taiteilijajärjestö Kiila ry on liittynyt mukaan adressiin. Upeata!

t. Susanna Merinen

 


Susanna Merinen

Adressin allekirjoittajia ammattiosastoista tullut lisää

2017-12-22 10:04:26

Euran metallityöväen ao 381, tuleva Euran Teollisuustyöntekijät ry liittyi ammattiosastona allekirjoittajiin!

 

t. Susanna Merinen


Susanna Merinen

Adressin allekirjoittajia ammattiosastoista tullut lisää

2017-12-22 09:46:47

PAM Liikealan Turun seudun osasto ry 069 on liittynyt järjestönä/ammattiosastona mukaan adressin allekirjoittajiin!

Ensi vuoden alussa saamme enemmän tietoa miten ja millä tavalla saamme luovutettua adressin SAK:n hallitukselle. Ja viestiä viemme muuallekin niin laajalti kuin mahdollista. Tämä järjetön raippalaki on saatava peruttua!

Rauhaisaa joulunaikaa kuitenkin ja parempaa uutta vuotta, taistelu jatkuu!

 

Susanna Merinen, Turun Teollisuustyöväen ao 49 (Metalli 49)

 


Susanna MerinenJaa tämä adressi

Auta tätä adressia saamaan lisää allekirjoituksia.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Facebook
Pitäisikö energiajuomien myynti nuorille kieltää?