Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Tommy B

#878 Re: Äly hoi

21.03.2013 17:06

#850: akateeminen isoäiti - Äly hoi

Myönnettäköön ettei se ollut tutkimus, mutta siinä viitattiin kuitenkin tutkimustuloksiin jotka väitettäni tukevat. Jos vaivautuisit lukemaan uudestaan kirjoitukseni, niin huomaisit että en puhunut älykkyydestä, vaan koulutustasosta. Vältin älykkyys-sanan käyttöä tarkoituksella, koska sen ja uskonnollisuuden välisestä yhteydestä kai kiistellään ja siihen kiistaan minulla ei ole valmiuksia osallistua.

Mainitsin myös, että läntisissä teollisuusmaissa joissa on korkea koulutustaso, on uskonnollisuus pienemmässä roolissa ja tämä tutkimus johon laitan nyt linkin, tukee sitä väitettä. Se ensimmäinen oli hieman huono, kuten sanoit. Tässä vielä pieni lainaus, joka on tietysti hieman irti asiayhteydestä, mutta kuvaa kuitenkin tutkimuksen johtopäätöstä asiasta.

"If people sort across denominations on the basis of their beliefs, the negative relationship between education and beliefs at the denomination level can explain why education reduces religiosity at the denomination level."

http://www.economics.harvard.edu/pub/hier/2001/HIER1913.pdf

Vastaukset


Vieras

#881 Re: Re: Äly hoi

2013-03-21 17:07:54

#878: Tommy B - Re: Äly hoi

Siunaa tämän oikeamilisen ajatuksia ja auta meitä kaikkia löytämään tie oikeaan. Aamen.

akateeminen isoäiti

#962 Äly hoi

2013-03-21 20:23:06

#878: Tommy B - Re: Äly hoi

Ehkä sinä et puhunutkaan älykkyydestä, mutta siinä kirjoituksessa mitattiin kyllä IQ:ta ja siinä oli jonkinmoinen graafinen esityskin.

Luin linkkisi abstractin ja joitakin muita kohtia. Se oli laadukas tutkimus, mutta tutki amerikkalaisia eikä kaikkia länsimaita. Uskonnollisuutta mitattiin kirkossa/seurakunnassa käynneillä. Onkohan se validi mittari? Itsellänikin on ollut pitkiä aikoja, etten ole käynyt kirkossa, mutta uskossa olen silti ollut. Monelle uskovalle kirkko on ihan eri juttu kuin usko ja sen kohde, Jeesus. Uskomattoman on sitä vaikea hahmottaa. Mutta sellaisen mielenkiintoisen kohdan tuosta tutkimuksesta nappasin, että yllättäen (!) henkilökohtainen uskonharjoitus kuten rukoileminen ei vähentynyt koulutustason myötä.

Koulutustason vaikutusta uskomiseen en ole Suomessa nähnyt. Itse tunnen eniten koulutettuja uskovia. Tutkimus kuitenkin näytti USA:ssa sen suhteen kyllä selvältä. Arvelisin suurimman syyn olevan humanismin, joka on yliopistomaailmassa suurin uskonepäilystä aiheuttava tekijä. Ihminen harhautuu uskomaan ihmisestä liikoja. Paholaisella on keinoja niin oppimattomia kuin oppineitakin varten...

Teollistuminen=vaurastuminen. Se saa monen ihmisen luulemaan ihmisestä liikoja. Kun sitten tsunami pyyhkii kodit, tehtaat ja ihmiset mereen, ihminen havahtuukin huomaamaan, että ei sitä taidetakaan hallita tätä elämää ja mitä sillä rahalla oikeastaan on merkitystä. Kaikki nämä ihmissydämen ongelmat löytyvät myös Raamatusta. Älykkyys voi olla este tai avu uskon löytymiseen. Einstein uskoi. Toisaalta kehitysvammainen ja lapsikin on löytänyt Jeesuksen. Usko on yksinkertainen asia, mutta vaatii nöyrtymisen - eli tosi vaikeaa ihmiselle.

Lisää vaikeista aiheista yliopistomaailmasta löytyy:http://www.veritasforum.fi