Pro Kirkkoharju

Kommentoitu viesti

sdfsdf
Vieras

#388 2,9hehtaaria vastaan neliökilomterejä?

15.02.2011 14:38

hankalan oloinen paikka, mutta 2,9 hehtaaria on todella pieni alue jos verrataan koko harjua (sanoisin olematon) ja tuo lisää asukkaita ja sen myötä rahaa kangasalle. Haiskahtaa koko homma siltä että pro kangasalan perustajan mökki/piilopirtti/metsätupa jää kerrostaloalueen taakse, muuten en keksi miksi ko. rippusesta pitäisi nostaa tämänasteinen häly.

Vastaukset

Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#389 Re: 2,9 hehtaaria on kohtuullisen iso alue

2011-02-15 17:17:36

#388: sdfsdf - 2,9hehtaaria vastaan neliökilomterejä? 

Kaikki on suhteellista. Minun mielestäni 2,9ha ei ole pieni alue, jos siihen suunnitellaan mahtuvaksi 10 kerrostaloa. 10 kerrostalon vaatiman maa-alueen koon pystyy jokainen hahmottamaan mielessään.  Jos joku pitää tällaista aluetta pienenä rippuna, niin silloinhan kunnalle ja Sorolalle ei ole temppu eikä mikään tehdä maanvaihto eli vaihtaa ao. alue niin, että Sorola saa rakennettua kerrosneliönsä rakentamiseen paremmin soveltuvalle alueelle.

Asukasmäärän lisääminen Kangasalle (noin 250) on mielestäni myös huono peruste Kirkkoharjun pohjoisrinteen tuhoamiseksi. Ensiksikin, kuka takaa, että asukkaat tulisivat kuntamme ulkopuolelta? Ei kukaan. Kaikki muuttajat voisivat olla omasta kylästä. Toiseksi, kunnan asukasmäärän kasvattaminen ei takaa, että kuntaan jäävät uudet tulot veroina ym. ylittäisivät uusien asukkaiden aiheuttamat menot (koulut, päivähoito, terveydenhuolto, vanhustenhuolto, sosiaalitoimi jne.). Jos uusien asukkaiden kiivas haaliminen olisi kunnille riskitön, hyvä bisnes, se olisi toteutettu jo aikaa sitten.

Minun tai Ari Mänttärin mökki ei ole todellakaan jäämässä Kirkkoharjun pohjoisrinteeseen suunniteltujen kerrostalojen taakse.  Pro Kirkkoharju haluaa yksinkertaisesti vain sitä, että vielä kohtuullisen yhtenäinen ja arvokas harjukokonaisuus säilytetään sellaisenaan meille kaikille yhteisenä virkistys- ja liikunta-alueena. Kirkkoharju ei yksinkertaisesti kestä jatkuvaa lohkomista ja nyrhintää.  Rakentamiselle löytyy paljon tilaan muualta kunnastamme.

Emme ole ajatuksinemme yksin. Pro Kirkkoharju -nettiadressin on allekirjoittanut jo lähes 1600 harjun ystävää ja puolustajaa. Ja lisää näyttää tulevan koko ajan.

 

Pete, HJK
Vieras

#392 Re: 2,9hehtaaria vastaan neliökilomterejä?

2011-02-15 19:40:50

#388: sdfsdf - 2,9hehtaaria vastaan neliökilomterejä? 

Asiaa kirjoittaa tämä jonka nimeä en osaa lausua. Hyvä paikka rakentaa. Saavat  herrat mennä kauemmas ulkoilemaan jos muka ei sekaan mahdu.