Haminan kyläkoulut säilytettävä

Kommentoitu viesti

Maksetaan opetuksesta, ei tyhjistä rakennuksista.

#14 Kannatetaan säästöjä

06.04.2013 11:46

Taas pelotellaan adressissa suurella luokkakoolla. Suuria luokkakokoja syntyy pienissä kyläkouluissakin. Samoin kiusaamista on niissä paljon. Pahimipia kiusauksia on ulkopuolelle jättäminen. Tähän ei kouluissa puututa. Sen sijaan suuressa koulussa on paljon enemmän mahdollisuuksia löytää itselle sopivia ystäviä. Usein "isoissa" kouluissa on mahdollista pitää pienet luokkakoot ja saada parempaa opetusta. Haminan mittakaavan "suuri" yläastekin on Helsingin mittakaavassa pieni kyläkoulu. Siellä on loistavat oppimismahdollisuudet ja pätevät opettajat. On järjetöntä ylläpitää rakennuksia, on keskityttävä parhaaseen opetukseen. Kaikissa valituissa kouluissa on mahdollista lisätä oppilaiden määrää. Lasten määrä vähenee koko ajan. Esim. Husulan koulussa on mahdollista opettaa 240 oppilasta. Nyt siellä on vain 160 oppilasta. Kyllä sinne muutaman pienemmän koulun oppilaat mahtuu!Samoin ruissalon koulu on mitoitettu niin, että pappilansalmen koululaiset mahtuvat helposti sinne. Ja silti saadaan pidettyä pienet luokat. Ruissalon koulu on niin hyvin varusteltukin, että siellä on lapsien ilo opiskella. Samaa iloa ei voi sanoa nykyisessä pappilansalmen koulussa tapahtuvan.

Vastaukset

Haloo Helsinki!

#16 Re: Kannatetaan säästöjä

2013-04-06 18:05:42

#14: Maksetaan opetuksesta, ei tyhjistä rakennuksista. - Kannatetaan säästöjä

Haminaa ei voi todellakaan verrata Helsinkiin!! Täällä lapset ovat tottuneet vauvasta asti toimimaan pienissä ryhmissä ja rauhallisessa ympäristössä. Mietipä jonkun pikkukylän murkkua, kun joutuu tottumaan n. 700 oppilaan kouluun, ei tule olemaan helppoa! Meidän ei tarvitse katsoa mallia Hesasta.. Eli säästöt täällä löydettävä ihan muualta kuin lapsista! Kukaan Haminan keskustan nuori ei halua käydä koulua Ruissalossa, miettikää päättäjät kahden yhtenäiskoulun mallia ja etsikää säästöt jostain muualta!

SÄÄSTÖJÄ VASTAAN

#28 Re: Kannatetaan säästöjä

2013-09-29 09:09:38

#14: Maksetaan opetuksesta, ei tyhjistä rakennuksista. - Kannatetaan säästöjä

Opetus on tehokkaampaa pienemmissä ryhmissä kuin suurissa. Työrauha pienemmissä ryhmissä on parempi kuin suuremmissa, mistä on tullut yleinen ongelma. Opettajilta on viety kurinpito-oikeudet täydellisesti, mistä kärsii koko ryhmä muutaman häirikön takia. Toiseksi varsinkin liikuntatunneilla tapaturmien riski kasvaa moninkertaiseksi, kun ryhmäkoot paisuvat liian suuriksi. Ei ole sentakia oikeudenmukaista kieltää oppilaillta määrättyjä lajeja, joita opettaja ei pysty koko ajan valvomaan.

 

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/62743-oaj-hurjistui-lapsia-ei-voi-laittaa-kestavyysvajeen-maksajiksi

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/62734-opettajat-jarkyttyivat-hiihto-kiellettava-kouluissa