Pro Kirkkoharju

Kommentoitu viesti

Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju
Vieras

#419 Maankäytössä on järki sallittu

19.02.2011 15:45

#416: Vieras - Re: Maankäytössä on järki sallittu 

 Maanvaihto on erittäin järkevä tapa järjestellä kunnan maanomistuksia. Kuten moneen kertaan todettu, maanvaihdolle on useita hyviä perusteita. Ne on yksityiskohtaisesti käyty läpi näilläkin palstoilla (ks. aiemmat kommentit).  Nyt kun esimerkiksi Valimon varsin ison kaava-alueen kaavoitustiheys on vielä varsin alkutekijöissään (haarukaksi annettu 1000-2000 asukasta), niin Mäntyveräjään kaavaillut 250 lisäasukasta mahtuu helposti tämän sisään (esim. 1400 sijasta laitetaan Valimon alueelle 1650). Näin kunnan saamatta jääneet tulot maanvaihdosta (suoria rahamenojahan kunnan budjettiin maanvaihdosta ei tule) minimoituvat ja kaikki (ihan todella: kaikki) voittavat. Ja kunnalle jää vielä 2.9ha upeaa harjun rinnettä pidettäväksi edelleen kuntalaisten virkistys- ja liikunta-alueena.   Nämä ovat faktoja, joista ihan joku muu kuin minä tuntuu nyt saavan hirttosilmukkaa kaulaansa.  

Vastaukset

Vieras
Vieras

#433 Maankäytössä on järki sallittu ja kehäpäätelmät

2011-02-19 23:07:19

#419: Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju - Maankäytössä on järki sallittu

Kehäpäätelmä on virheellinen päätelmä, jonka pätevyys perustuu oletukseen johtopäätöksen totuudesta. Toisin sanoen kehäpäätelmä on hyväksyttävä vain siinä tapauksessa, että johtopäätös sattuu olemaan tosi. Kehäpäättely ei osoita mitään syitä, miksi kyseistä väitettä olisi pidettävä totena.

Siis maanvaihto on hyvä idea koska se on edullista. Se on edullista sen takia, koska rahaa ei vaihdu. Eli edullisuus perustuu oletukseen että kun rahaa ei vaihdu niin se on edullista. Tämä johtopäätös perustuu siis siihen että euron omaa voidaan vaihtaa maahan jonka arvo on enemmän kuin euro. Muutenhan se ei olisi edullista....

Vieras
Vieras

#437 Re: Maankäytössä on järki sallittu

2011-02-20 11:30:25

#419: Pekka Kannus, Pro Kirkkoharju - Maankäytössä on järki sallittu

Valimo ei ole keskustaa, eikä siis mikään ratkaisu keskustan kehittämiseen. Valimon alueen asukkaille on tarkoitus järjestää palvelut muualta kuin keskustasta. Sorolan alueen asukkaat taas käyttävät keskustan palveluita. Eli oleellista on nimenomaan minne saadaan asukkaita keskustaan, eikä vain jonnekkin Kangasalan rajojen sisälle.

Nuo maanvaihdon perutelut ovat aika kehnot.