Kannabis lailliseksi

Kommentoitu viesti

OttakaaAsiastaSelvää
Vieras

#2823 Voi hyvät ihmiset.

22.02.2011 14:00

Kopioin oman tekstini myös tänne:

"Voi hyvä luoja ihmiset!

Elkää alottako tällasia ketjuja, kun ette kerran tiedä koko aiheesta yhtään mitään!

Kannabis on kahvin ja tupakan jälkeen vähiten päihdyttävä aine, eikä siitä tule alkoholin, heroiinin sun muun kaltaista myrkytystilaa jälkeenpäin, joten se ei ole fyysisesti eikä henkisesti koukuttava aine.

ONGELMATAPAUKSET ovat ongelmatapauksia, oli kannabista tai ei. Se, että väärinkäyttää kannabista on omasta tyhmästä päästä kiinni, suurimmalla osalla ihmisistä ei ole mitään pakottavaa tarvetta käyttää sitä koko aikaa, niinkuin ei alkoholiakaan. Krapula on myrkytystila, se kertoo siitä, että kehoon on tuotu myrkkyä, joten koko ajatus alkoholista on itseasiassa todella vastenmielinen. Kannabiksessa ei ole myrkkyjä, joten siitä ei tule krapulan tapaista myrkytystilaa jälkeenpäin, siksi heikot yksilöt sortuvat polttamaan useamman "jointin" päivässä, mikä taas lisää mielenterveyssairauksille ALTTIILLA (eli suvussa on ollut skitsofreniaa yms.) ihmisellä riskiä oman piilevän mielenterveyssairauden laukeamiseen. Kannabis ei siis AIHEUTA kenellekkään mielenterveysongelmia, se voi vain muiden piristeiden (kahvi, alkoholi, lsd jne) tavoin laukaista ne, ja tämä on tutkittu juttu. Porttiteoriakin on aivan käsittämätön, perustuu täysin ihmisten ennakkoluuloihin ja omiin mielipiteisiin eikä faktoihin. Alkoholin jälkeen kannabis on päihtyvyydeltään raju pudotus, ei askel eteenpäin.

Huumevalistus on ongelma, sillä se perustuu aineiden demonisoimiseen keskittymättä näihin jo olemassa oleviin ongelmatapauksiin. Kannabista mollataan ja demonisoidaan todella paljon (te itse etunenässä) ja kun joku rohkea koululainen uskaltautuu kokeilemaan kannabista ja huomaa, ettei se ollutkaan mikään tappava ja vaarallinen aine, kuten Irti Huumeista Ry väitti, alkaa varmasti pienen ja tietämättömän ihmisen päässä syntyä epäilyjä myös muita aineita kohtaan. On uskomatonta, miten Irti Huumeista Ry tekopyhästi toivoo ihmisiä pysymään alkoholissa (joka tappaa Suomessa tuhansia ihmisiä vuodessa) sen sijaan, että käyttäisivät kannabista, johon ei ole maailmassa kuollut kukaan, ikinä. Ja tämä vain siksi, että alkoholi on laillista, kannabis suurimmassa osassa maailmaa laitonta.

Miten voi olla, että tämä teidän mielestä niin vaarallinen huume on muutamassa Euroopan maassa laillista? Ja miten kannabis on teitä henkilökohtaisesti haitannut? Ette ole koskaan joutuneet pilvessä olevan hakatuksi, raiskatuksi, tapetuksi tai ryöstetyksi, sen sijaan humalaisen toimesta varmasti joku kohdista kolahti jollekin.

Teilläkin olisi varmasti erilaiset mielipiteet nykyään, jos kannabis selvästi eroteltaisiin samasta lokerosta heroiinin, kannabiksen, amfetamiinin, ekstaasin yms. kanssa. Nyt kannabis on teille vain yksi noista tappavista huumeista, vaikkei se sitä todellakaan ole.

Mutten syytä teitä tästä, itsekin nimittäin menin nuorempana halpaan. Pidin kannabista todella pahana aineena (kiitos huumevalistuksen) ja käytin vain alkoholia, pari kertaa kävin lähellä alkoholimyrkytystä. Moralisoin kavereitani, jotka käyttivät kannabista, kunnes eräänä päivänä kaveri istutti minut alas, iski faktoja pöytään, dokumenttia sun muuta ja kysyi mielipidettäni uudestaan. Tovi siinä meni kun sain ajatukseni ja mielipiteeni takaisin raitelle ja uskalsin itsekin kokeilla (laillisesti Damissa), olin jopa hieman pettynyt, tätäkö olin pelännyt nuoruuteni?

Kaikki päihteet ovat nuorilla pahasta ja sotkevat heidän kehitystään. Itse en omille lapsille suo kahvista lähtien mitään huumeita. Huumeet/piristeet ovat aikuisten hommia. Siksi kannabistakaan ei saa nuorisolle antaa. Nykyään kun kannabista myydään kadulla (laatu todella epämääräistä), on myyjälle ihan sama kuka ostaa, kunhan ei poliisi. Nuoriso taas on varmasti helppo kohde, kokeilunhaluisia ja uhmakkaita kun ovat, ja näin ollaan tuotu nuoriso ja ammattirikollisuus yhteen.

Portugalissa ongelma ollaan osittain ymmärretty, siellä kaikki aineet ovat dekriminalisoitu eivätkä siksi oikeat narkomaanit enää pelkää hakea apua. Huumekuolemien määrä laskenut, samoin HIV-tartuntojen määrä. Ongelmatapaukset kuuluvatkin hoitoon, ei vankilaan. Jos teidän lapsenne olisi väärinkäyttäjä, haluaisitteko passittaa hänet vankilaan vai hoitoon? Sitä minäkin...

Pyydänkin teitä nyt oikeasti jättämään ennakkoluulonne hetkeksi eteisen puolelle ja tutustutte edes yhteen seuraavista linkeistä:

http://www.youtube.com/watch?v=wqJO-RFQfHk PALKITTU dokumentti.
http://www.youtube.com/watch?v=_607XrXmZ4o Andy McCoyn mielipide, on sentään alan ammattilainen.
http://www.youtube.com/watch?v=MwwKUmcE1sU Kuka teki mitä -ohjelma.
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat....2008/07/669288 Artikkeli laajasta EU-tutkimuksesta. Ote: "Suurin osa kannabiksen käyttäjistä lopettaa sen polttamisen hieman alle tai yli 30-vuotiaana, eivätkä he kärsi minkäänlaisista kielteisistä vaikutuksista lopettamisen jälkeen."

Pyydän, erityisesti tuo ensimmäinen on hyvä dokumentti, tosin kestää yli 1,5h. "

Ja lisään tähän vielä uuden linkin, lähinnä Euroopan muiden valtioiden huumepolitiikoista:

http://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4ihdepolitiikka#P.C3.A4ihdepolitiikka_uudella_vuosituhannella

Vastaukset

Vieras
Vieras

#2829 Re: Voi hyvät ihmiset.

2011-02-25 08:51:53

#2823: OttakaaAsiastaSelvää - Voi hyvät ihmiset.

http://www.vimeo.com/14693765 Suomenkielisillä teksteillä Ota googlella selvää ja laita kunnon linkit.